12.12.11

Στάχτη στα μάτια του κόσμου
Δεκάδες συλλήψεις δίχως νόημα, χωρίς συνέχεια και µε σχεδόν µηδενικές... εισπράξεις για το Ελληνικό ∆ηµόσιο! Γνωστοί επιχειρηµατίες οδηγούνται στο κρατητήριο και στη ∆ικαιοσύνη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ουσιαστικό κέρδος για τα δηµόσια έσοδα. Οι προβεβληµένες προσαγωγές από το Σ∆ΟΕ και την ΕΛ.ΑΣ. του γνωστού εισαγωγέα ρούχων Λάκη Γαβαλά, του επιχειρηματία Γιώργου Πετζετάκι, του µεγαλοµετόχου ΜΜΕ Κώστα Γιαννίκου και άλλων περίπου 50 ιδιωτών φαίνεται να µην έχουν στην πορεία κανένα ουσιαστικό αντίκρισµα για τα δηµόσια ταµεία. Ουδείς προφυλακίστηκε και µόνον ένας 57χρονος υποχρεώθηκε στη νέα τύπου ποινή της «επιτήρησης από κοινωνικό λειτουργό»!
__Είκοσι από τους επιχειρηµατίες που συνελήφθησαν για φοροδιαφυγή επικαλέστηκαν την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του νέου Πτωχευτικού Κώδικα και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς καµία συνέπεια, άλλοι εξακολουθούν να εφαρµόζουν παρελκυστικές τακτικές, ενώ στο ποινικό µέρος οι περισσότερες υποθέσεις έχουν παραπεµφθεί στις ελληνικές καλένδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν κανένας από τους επιχειρηµατίες οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αθήνα για χρέη προς το ∆ηµόσιο δεν έχει προχωρήσει σε διακανονισµό των οφειλών του. Επιπλέον, το γεγονός ότι κανένας δεν έχει προφυλακιστεί έχει µειώσει σηµαντικά την προσέλευση άλλων οφειλετών στις Εφορίες για να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.
__Χαρακτηριστικά ενώ οι οικονοµικές αρχές έχουν λίστα 14.700 οφειλετών του Δηµοσίου που χρωστούν περίπου 37 δισ. ευρώ µέχρι στιγµής από τη συγκεκριµένη διαδικασία φέρεται να έχουν «φοβηθεί» γύρω στους 600-800 ιδιώτες και να έχουν καταβάλει στο ελληνικό ∆ηµόσιο ποσά της τάξεως των 30-40 εκατ. ευρώ. ∆ηλαδή περίπου το... ένα χιλιοστό του ύψους της φοροδιαφυγής.

ΠΗΓΗ: Β. Λαμπρόπουλος / ΤΟ ΒΗΜΑ
------------------------------------------------------------------------------------
«Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» 
  ( Λαϊκή Παροιμία ) 
--------------------------------------------------------------------------------------


Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com