30.12.12

Πάνω απ' όλα το κέρδος...


Πάνω απ' όλα το κέρδος...

__Λένε οι σοφές παροιμίες πως «Το αγώγι ξυπνάει τον αγωγιάτη», και «Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται»...
__Έτσι για άλλη μία φορά οι καλόγεροι του "Αγίου" όρους και οι κληρικοί της πόλης συνέπραξαν για να ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΟΥΝ τους πιστούς οπαδούς τους... πως ΤΑΧΑ προσκυνούν "τα τίμια δώρα"...
__Καμαρώστε σκοταδισμό και εκμετάλλευση της απλής πίστης των αμαθών... 

=
ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΑΓΩΝ

Ανεκτίμητο κειμήλιο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου

Μεταξύ των ποικίλων θησαυρών και πολυτίμων κειμηλίων πού με πολλή ευλάβεια φυλάσσονται στην Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου στο Αγιον Όρος, χωρίς αμφιβολία την πρώτη θέση καταλαμβάνουν τα Τίμια Δώρα πού προσέφεραν οι τρεις εξ Ανατολών Μάγοι στον ως Βρέφος ένανθρωπήσαντα Κύριο.
Τα Δώρα αυτά ως γνωστόν είναι χρυσός, λίβανος και σμύρνα. Ό χρυσός βρίσκεται υπό την μορφή εικοσιοκτώ επιμελώς σκαλισμένων επιπέδων πλακιδίων, ποικίλων σχημάτων (παραλληλογράμμων, τραπεζοειδών, πολυγώνων κτλ.) και διαστάσεων περίπου 5 εκ. χ 7 εκ. Κάθε πλακίδιο έχει διαφορετικό σχέδιο πολύπλοκης καλλιτεχνικής μικροεπεξεργασίας. Ό λίβανος1 και ή σμύρνα2 διατηρούνται ως μείγμα υπό την μορφή εξήντα δύο περίπου σφαιρικών χανδρών μεγέθους μικρής ελιάς.
Επειδή κυρίως ή πνευματική αλλά και ή υλική, ιστορική και αρχαιολογική αξία των Τιμίων Δώρων είναι ανυπολόγιστη, φυλάσσονται με ιδιαίτερη επιμέλεια στο θησαυροφυλάκιο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου. 
Για λόγους ασφαλείας είναι κατανεμημένα σε διάφορες λειψανοθήκες, μόνο μέρος δε αυτών εκτίθεται εις προσκύνησιν των επισκεπτών της Ιεράς Μονής ή μεταφέρεται προς αγιασμό εκτός Αγίου Όρους στις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις. 
=
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Και εκκλησίες μαϊμού...


Και εκκλησίες μαϊμού...

==

__Πολύ καλή η κίνηση, να απαλλαχθεί η αγορά από αυτές τις απομιμήσεις κακής ποιότητας που μπορεί να είναι και επικίνδυνες για τα παιδιά...
__Τι γίνεται όμως με τις ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ-ΜΑΪΜΟΥ, που φυτρώνουν ένα γύρω ως δήθεν ΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και το μόνο που εξασφαλίζουν είναι εισόδημα ή δόξα για τους ιδρυτές και ηγέτες τους;
__Γι' αυτές, πολλές από τις οποίες υπάρχουν και λειτουργούν με ζημία (υλική και ψυχική) των οπαδών τους, δεν θα υπάρξει κάποια αρχή (πριν από την τελική κρίση), για να μιλήσει και να προειδοποιήσει;
__Το ευχόμαστε ολόψυχα!
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Είμαι Χριστιανός...


Είμαι Χριστιανός...

==

__Διαβάσαμε στο διαδίκτυο το παρακάτω κείμενο που μεταφράσαμε και στα ελληνικά.

I am a Christian
Είμαι Χριστιανός
When I say that "I am a Christian", I am not shouting that "I am clean living". I'm whispering "I was lost, but now I'm found and forgiven".
Όταν λέω ότι «Είμαι Χριστιανός», δεν φωνάζω ότι "Ζω καθαρή ζωή". Ψιθυρίζω «Ήμουν χαμένος, αλλά τώρα έχω βρεθεί και συγχωρεθεί".
When I say "I am a Christian", I don't speak of this with pride. I'm confessing that I stumble: and need Christ to be my guide.
Όταν λέω «Είμαι Χριστιανός», δεν το λέω από υπερηφάνεια. Ομολογώ ότι σκοντάφτω και χρειάζομαι τον Χριστό να με καθοδηγεί.
When I say "I am a j Christian", I'm not trying to be strong. I'm professing that I'm weak and I need His strength to carry on.
Όταν λέω "Είμαι Χριστιανός", δεν προσπαθώ να είμαι ισχυρός. Ομολογώ ότι είμαι αδύναμος και χρειάζομαι τη δύναμή Του για να προχωρήσω.
When I say "I am a Christian", I'm not bragging of success. I'm admitting I have failed and need God to clean my mess.
Όταν λέω «Είμαι Χριστιανός», δεν είναι από την κομπορρημοσύνη της επιτυχίας. Παραδέχομαι τις αποτυχίες μου και χρειάζομαι τον Θεό να καθαρίσει το χάλι μου.
When I say "I am a Christian", I'm not claiming to be perfect. My flaws are far too visible, but God believes I am worth it.
Όταν λέω «Είμαι Χριστιανός», δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι τέλειος. Τα ελαττώματα μου είναι πολύ ορατά, αλλά ο Θεός πιστεύει ότι αξίζει τον κόπο να ασχολείται μαζί μου.
When I say "I am a Christian", I still feel the sting of pain. I have my share of heartaches, so I call upon His name.
Όταν λέω "Είμαι χριστιανός", εξακολουθώ να νιώθω το τσίμπημα του πόνου. Έχω μερίδιο στους πόνους, γι' αυτό επικαλούμαι το όνομά Του.
When I say "I am a Christian", I'm not holier than thou. I'm just a simple sinner who received God's good grace, somehow!


Όταν λέω «Είμαι Χριστιανός», δεν είμαι αγιότερος από όσο εσύ. Είμαι απλά ένας αμαρτωλός που κατά κάποιο τρόπο έλαβε την αγαθή χάρη του Θεού!


__Εκ πρώτης όψεως όσα λέγονται εδώ φαίνονται να είναι ΣΩΣΤΑ και καλά να τα επαναλαμβάνει κανείς.
__Όμως, ύστερα από περισσότερη προσοχή, τα πράγματα αλλάζουν και μάλλον υπάρχει μία παγίδα που πρέπει να φωτιστεί, επειδή κάποιοι κινδυνεύουν να πέσουν σ’ αυτήν.
__Δεν θα ήταν άδικο να πούμε πως η πένα του συγγραφέα διακρίνεται μάλλον από απαισιοδοξία παρά από ρεαλισμό. Και αυτός ο ρεαλισμός για τον οποίο μιλάμε εδώ, δεν έχει να κάνει τόσο με την ΟΨΗ των πραγμάτων όσο με την ΑΛΗΘΕΙΑ της πίστης.
__Γιατί άραγε θα πρέπει να διστάζω να πω ότι ΖΩ ΚΑΘΑΡΗ ΖΩΗ, όταν γνωρίζω ότι όλες μου τις αμαρτίες τις ΚΑΘΑΡΑΡΙΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ; Κι αν είναι αλήθεια (και είναι) ότι ως άνθρωπος έχω αποτυχίες και ελλείψεις, μήπως αυτό ματαιώνει το έργο του Χριστού;
__Αν έβλεπα τα πράγματα από αυτή την οπτική, θα ήταν σαν να παραδέχομαι πως η σωτηρία μου και η καθημερινή χριστιανική ζωή μου είναι ΕΡΓΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. Και τότε αλίμονό μου, επειδή επάνω μου και μέσα μου δεν υπάρχει τίποτε για το οποίο μπορώ να καυχηθώ ή πάνω στο οποίο μπορώ να στηριχτώ.
__Αν όμως βλέπω στον Ιησού, τον αρχηγό και τελειωτή της πίστης μου, τότε τα πράγματα φωτίζονται διαφορετικά, επειδή το Ο,ΤΙ ΕΙΜΑΙ και το ΟΠΟΥ ΣΤΕΚΟΜΑΙ δεν εξαρτώνται από εμένα αλλά από το έλεος και τη χάρη Του.

__Ασφαλώς και από μόνος μου δεν είμαι ΙΣΧΥΡΟΣ ούτε ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΙΚΗΤΗΣ, όμως στα μάτια του Θεού είμαι ένας τέτοιος, επειδή στη θέση μου υπάρχει η ΔΥΝΑΜΗ του Χριστού που είναι ο ΥΠΕΡΝΙΚΗΤΗΣ και έτσι με κάνει μαζί με τον Παύλο να μπορώ κι εγώ να λέω: «Αλλ' εις πάντα ταύτα υπερνικώμεν διά του αγαπήσαντος ημάς» (Ρωμ. 8:37).
__Αλλά και ο Θεός, που ξέρει την αληθινή προσωπική μου αξία, με καλεί να μην βλέπω στον εαυτό μου αλλά με πίστη να βλέπω και να στηρίζομαι με εμπιστοσύνη σ’ Εκείνον που για τους πιστούς έγινε «σοφία από Θεού, δικαιοσύνη τε και αγιασμός και απολύτρωσις» (Α΄ Κορ. 1:30)

__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com