8.8.11





Συναγερμός για μολυσμένα κουνούπια











Σε «ανελέητο» κυνήγι κουνουπιών επιδίδονται οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς το έως πρόσφατα απλώς ενοχλητικό στη συνείδηση… του κόσμου δίπτερο έντομο, ενοχοποιείται πια επισήμως ως σοβαρός κίνδυνος δημόσιας υγείας.



Πέρυσι για πρώτη φορά κουνούπι «έφερε» στη χώρα μας τον ιό του Δυτικού Νείλου, προκαλώντας επιδημία στην Κεντρική Μακεδονία, με σωρεία κρουσμάτων λοίμωξης σε ανθρώπους. Εφέτος έκανε ξανά την εμφάνισή του με εξάπλωση νοτιότερα. Εντοπίστηκαν κρούσματα σε άνθρωπο και άλογα και στην περιοχή της Αττικής.



Το πρώτο εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα σε άνθρωπο αναφέρθηκε στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στις 26 Ιουλίου, και αφορούσε κάτοικο της Καρδίτσας. Ο αριθμός των περιστατικών λοίμωξης που έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά ότι οφείλονται στον ιό του Δυτικού Νείλου ήταν επτά. Ένα από αυτά αφορά κάτοικο του Μαραθώνα, γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους του υπουργείου Υγείας για εξάπλωση του ιού στην επικράτεια.



Πέρυσι είχαν διαγνωσθεί 262 κρούσματα -η συντριπτική πλειονότητα των οποίων στην Κεντρική Μακεδονία και με επίκεντρο τις πεδινές περιοχές των νομών Ημαθίας και Πέλλας- αλλά είχαν σημειωθεί και 35 θάνατοι, όλοι υπερηλίκων με υποκείμενα νοσήματα.



Τα όπλα που διαθέτει η χώρα για την αντιμετώπιση της «επιδημίας» είναι οι ψεκασμοί για τους οποίους είχε επιστήσει την προσοχή το υπουργείο Υγείας στις αρμόδιες αρχές από τον περασμένο Μάρτιο.



Εκτός από τις κεντρικές παρεμβάσεις, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η τήρηση ορισμένων βασικών οδηγιών προστασίας από τους πολίτες και η οποία φαίνεται ότι σε μεγάλο ποσοστό οδήγησε στη φετινή «καθυστέρηση» εμφάνισης κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου σε άνθρωπο, παρά το γεγονός ότι τα «μολυσμένα» κουνούπια κυκλοφορούσαν από τον Ιούνιο.



Οι οδηγίες αυτές αφορούν στη χρήση εντομοαπωθητικών στο δέρμα και εντομοκτόνων στον αέρα, την επιλογή μακρυμάνικων ρούχων και παντελονιών, την τοποθέτηση αντικουνουπικών πλεγμάτων, τη χρήση ανεμιστήρων και κλιματιστικών και την απομάκρυνση στάσιμων υδάτων π.χ. στον κήπο.




ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,  
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε 





Διαθρησκειακή Συνάντηση στη Βουλγαρία




Όπως ενημερώνει το πρακτορείο AMEN.GR

Η προσφορά της Θρησκείας στον άνθρωπο βρέθηκε στο επίκεντρο διαθρησκειακής συνάντησης που διοργανώθηκε την Πέμπτη στην Σόφια της Βουλγαρίας. Η συνάντηση έγινε υπό την αιγίδα και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας.




Ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη συμμετείχε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων. Την Ιερά Σύνοδο της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός. 


Παρέστησαν εκπρόσωποι Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας, Σερβίας, Ρουμανίας και Κύπρου, ο Καρδινάλιος-Αρχιεπίσκοπος της Τοσκάνης ως εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας καθώς και μέλη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Βουλγαρία, ο Αρχιμουφτής της Βουλγαρίας, εκπρόσωπος του Αρχιμουφτή της Τουρκίας, ο Αρχιραβίνος της Βουλγαρίας, ο Ραβίνος του Τελ Αβίβ, εκπρόσωποι της εν Βουλγαρία Αρμενικής Κοινότητας, θεολόγοι και άλλες προσωπικότητες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των διαθρησκειακών διαλόγων. Παρέστη και ο Επίτροπος της Ε.Ε. G. Oettinger.


Η διαθρησκειακή συνάντηση είχε ως θέμα, «Η Θρησκεία προς όφελος των ανθρώπων» (Religion for the benefit of People).


Από μόνο του το θέμα ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ, επειδή επικεντρώνει στη ΘΡΗΣΚΕΙΑ και όχι στον ΥΨΙΣΤΟ ΘΕΟ και τον ΥΙΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.


Καμία θρησκεία δεν ωφέλησε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τον άνθρωπο, αλλά τον έκανε ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.


Μόνον Ο ΧΡΙΣΤΟΣ και Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ .


Τα περισσότερα είναι «φύκια για μεταξωτές κορδέλες»…


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,  
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε 



Ο αγώνας κατά των κακοδιδασκαλιών
των αιρετικών

  •  ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ 
    ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΑΘΗ...
    ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ


Μας ενημέρωσαν για την ύπαρξη ενός ενδιαφέροντος μπλογκ που αναφέρεται σε ανθρώπους που ελευθερώθηκαν από την πλάνη των Μαρτύρων της Σκοπιάς. Μιλούν από πείρα τους.


Έρευνα - Ντοκουμέντο για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά

"Όταν η Βίβλος Λέει!" (Πατήστε εδώ)


Υπάρχουν θρησκευτικές οργανώσεις, που παραβιάζουν τις θρησκευτικές ελευθερίες; Λειτουργούν στις μέρες μας, θρησκευτικά δικαστήρια, με αντιχριστιανικές μεθόδους; Παρακολουθούνται και αστυνομεύονται οπαδοί τέτοιων οργανώσεων,  από ομόθρησκούς τους; Μπορεί, όλα τα παραπάνω, να σας φαίνονται για σήμερα παράλογα και εξωφρενικά.
Αλλά δυστυχώς, οι απαντήσεις στα ερωτήματα, είναι: Ναι.



Προλογίζει, ο δημοσιογράφος, Βασίλης Νικολής.

Ομιλητής
, ο Παρασκευάς Βαγιόπουλος.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,  
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε