26.10.11

Μήπως επιβεβαιώνουν τον κανόνα;


Αγαπητός επισκέπτης/αναγνώστης του Ν&Π αναφερόμενος στο παρακάτω δημοσίευμά μας (25-10-2011), 
Μακάρι κάποτε να ξυπνήσουν και οι ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΜΕΝΟΙ, για να γυρίσουν την πλάτη στους επαγγελματίες που ανέλαβαν να τους "ποιμαίνουν" με μοναδικό σκοπό τη δική τους βολή και δόξα. Η Εκκλησία δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Είναι ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ που μόνο σ' Εκείνον έχει χρέος επειδή ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ πέθανε για να τους λυτρώσει και ελευθερώσει.
έγραψε: 
"ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ, ΚΗΡΥΚΕΣ, ΠΟΙΜΕΝΕΣ Κ.ΛΠ. ΜΗ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ -- ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ..."
Ασφαλώς και συμφωνούμε με τον αγαπητό επισκέπτη μας. Δεν είναι όλοι το ίδιο. Υπάρχουν και οι καλοί και οι κακοί. Και οι γνήσιοι και οι "γιαλαντζί"...
__Όμως εκείνα που γράφουμε δεν είναι για να επαινέσουμε εκείνους που κάνουν το ΚΑΘΗΚΟΝ τους, αλλά να προειδοποιήσουμε για τον ΚΙΝΔΥΝΟ από εκείνους που ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.
__Επιτέλους, εμείς δεν μοιράζουμε ούτε κρίσεις ούτε βραβεία. Αυτό είναι έργο του Χριστού. Εμείς απλώς ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ και όποιος έχει διάκριση μπορεί να δει και να ξεχωρίσει το γνήσιο από το νόθο.
__Και πάλι ευχαριστούμε.


_____________________________________

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com   
Ακόμη και τα σκουπίδια... (ΙΙ)


Εκείνος που έμαθε να βλέπει σωστά, βλέπει τη χάρη του Θεού ακόμη και πλάι σε ένα σωρό σκουπίδια. Επειδή τι άλλο είναι τα σκουπίδια παρά:
  • το "περίσσευμα" κάποιων αγαθών που καταναλώθηκαν...
  • η απόδειξη της χάρης του Θεού που μας αξιώνει να μπορούμε να απολαύσουμε τα δώρα του...
  • μια βάση που κατάλληλα αξιοποιημένη μπορεί να δώσει πίσω πολλά και χρήσιμα υλικά και πηγή ενέργειας...
  • που μας θυμίζει από πού μας έβγαλε ο Θεός και πώς από "σκουπίδια" μας μετατρέπει με τη χάρη Του σε πολύτιμους λίθους για τη δόξα Του... 

Όπως βλέπει κανείς, πολλά εξαρτώνται από τον τρόπο που τα προσεγγίζουμε και από τη διάθεση της καρδιάς μας.

__Ο Ψαλμωδός δίκαια μεγάλυνε τον Θεό για τα έργα Του.
__Εμείς ας τον μεγαλύνουμε για τους τρόπους που έχει ώστε ακόμη και τα σκουπίδια μας να μετατρέπονται σε αξιοποιήσιμα αγαθά.
__Κυρίως ας διδάξουμε το νου μας να μπορεί να δει το καλό ακόμη και όταν κρύβεται πίσω από σωρούς σκουπιδιών...

_____________________________________

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com   
Ακόμη και τα σκουπίδια...


Ο τρόπος που αντιμετωπίζει κανείς τα πράγματα, επηρεάζεται πάρα πολύ από εκείνα που υπάρχουν μέσα στην καρδιά του και από τις αιώνιες προοπτικές που τον εμπνέουν. Στο παρακάτω κείμενο δυο νέα παιδιά περιγράφουν πώς έζησαν (ζουν ακόμη) την κακή κατάσταση της Πρωτεύουσας (με τους σωρούς τα σκουπίδια) και πώς φωτίζονται από την ελπίδα του Ευαγγελίου για να βλέπουν τον αγαθό σκοπό του Θεού ακόμη και πίσω από όλα αυτά τα "δύσοσμα" πράγματα και γεγονότα...

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

__Η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύσκολες στιγμές τον τελευταίο καιρό που πιθανόν έχετε  ακούσει στις ειδήσεις. Η κατάσταση βρομάει πάρα πολύ, όχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά, καθώς οι απεργίες οδήγησαν σε βουνά σκουπιδιών να ξεχειλίζουν σχεδόν σε κάθε δρόμο της πόλης! 
__Ευτυχώς έχουμε μια ζωντανή ελπίδα που δεν στηρίζεται στα χέρια των ανθρώπων, αλλά σε ένα σοφό Θεό που επίσης μας αγαπάει, ο Οποίος θα είναι πιστός στην επίτευξη των σκοπών Του για τη δόξα Του. Συνεχίζουμε με εμπιστοσύνη σε Αυτόν για όλες τις ανάγκες μας – ευχαριστώντας Τον για το πώς έχει παράσχει τόσο άφθονα, ειδικά για τον πλούτο της χάρης και το έλεός Του! 

__Είθε ο Θεός να συνεχίσει να μας χρησιμοποιεί για να συνδέσουμε και άλλους στην πηγή της αληθινής ζωής και ελπίδας που έχουμε μέσα από το ολοκληρωμένο έργο του Χριστού, ο οποίος πέθανε ως θυσία για να μας ελευθερώσει από τη βρομιά της αμαρτίας μας!

_____________________________________

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com