27.8.12

Γιος πυροσβέστη ο εμπρηστής...
=
Στα χέρια των αρχών και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου ο εμπρηστής της Χίου και, το σημαντικότερο, πρόκειται για γιο εποχικού πυροσβέστη.

Κατά την απολογία του, ομολόγησε ότι ήταν υπεύθυνος για την εκδήλωση 14 ακόμη πυρκαγιών στο βόρειο τμήμα της νήσου Χίου, μεταξύ των οποίων και τρεις πυρκαγιές που είχαν σημειωθεί το 2011.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο 24χρονος, παραδέχθηκε ότι προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές στο νησί μόνο και μόνο επειδή δεν τον προσέλαβαν στο πυροσβεστικό σώμα!

Εντύπωση είχε προκαλέσει η συμπεριφορά του, ο οποίος πάντα κατέφθανε πρώτος στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης.
=
__Η ιστορία θυμίζει υποθέσεις παιδιών κληρικών και ιεροκηρύκων που θεωρούν τις εκκλησίες που υπηρετούν ή υπηρέτησαν οι πατέρες τους ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ με αποτέλεσμα να ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ τα εκκλησιάσματα θυσία στην προσωπική τους προβολή...
__Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα συχνό σε εκκλησίες και δραστηριότητες Διαμαρτυρομένων, όπου συχνά η εξουσία μεταβιβάζεται από πατέρα σε γιο και, όταν αυτό δεν μπορέσει να γίνει, τότε οι φυσικοί κληρονόμοι (αλλά και κάποιοι άλλοι επίδοξοι που νομίζουν ότι "έχουν" το χρίσμα) αποφασίζουν ΝΑ ΤΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ εξαιτίας προσωπικού πείσματος....
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Θα ξεμείνουν από υποψήφιους...
=
Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαρας, έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ώστε να αναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, πρόθεση του κ. Σαμαρά είναι η θεσμοθέτηση απαγόρευσης προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι και δευτέρου βαθμού, για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=158726&catid=9



Υπενθυμίζεται λοιπόν, πως ο κ. Τραγάκης αφού διόρισε τον γαμπρό του, την κόρη του και το γιό του στη συνέχεια διόρισε στις 31-07-2012, δηλαδή στα τέλη του προηγούμενου μήνα, μόλις εξελέγη αντιπρόεδρος, και την αδελφή του γαμπρού του στο Kοινοβούλιο. Μη μέινει και κανένας από το σόι παραπονεμένος... Σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής στο γραφείο του κ. Τραγάκη διορίστηκε η Καλλιόπη Λεοντή, αδελφή του γαμπρού του Αναστασίου Λεοντή, ο οποίος είναι ήδη διορισμένος στη Βουλή.

Το θέμα προκάλεσε την έκρηξη του πρωθυπουργού ο οποίος ναγκάστηκε να παρέμβει... Μετά από όλα "κύκλοι" του αντιπροέδρου της Βουλής ήρθαν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους δίνοντας εξηγήσεις για γέλια και για κλάματα μαζί!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον λοιπόν έχουν όσα λένε οι συνεργάτες του κ. Τραγάκη προκειμένου να διακιολογήσουν τα αδικαιολόγητα! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ίδιους, η κόρη του, Αργυρώ Τραγάκη - Λεοντή, ήταν στο γραφείο του από το 1992 και κατάφερε να μονιμοποιηθεί στη Βουλή με τον «ευεργετικό» νόμο Σιούφα το 2009. Επίσης, ο σύζυγος της κόρης του, Αναστάσιος Λεοντής, προσλήφθηκε το 1985 στο Κανάλι του Πειραιά και στη συνέχεια έγινε απόσπαση στο Κανάλι της Βουλής και μονιμοποιήθηκε ως υπάλληλος της Βουλής με το νόμο Σιούφα.

Όσο για το γιο του, ο κ. Τραγάκης σημειώνει ότι ουδέποτε τον «βόλεψε» στην Βουλή και πως εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Όσον αφορά την πρόσληψη της συζύγου του γιου του, η κυρία Έσμη Κρουστάλη Τραγάκη, δικηγόρος στο επάγγελμα, διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή το 2004, προκειμένου να συνδράμει στο έργο της εξεταστικής επιτροπής που διερευνούσε το σκάνδαλο TOR-M1. Αξίζει αν σημειωθεί ότι πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής ήταν, ποιος άλλος … ο κ. Τραγάκης!

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής επιμένει ότι οι δύο νέοι, δηλαδή η κυρία Κρουστάλη και ο γιος του, δεν γνωρίζονταν τότε αλλά ο έρωτας ήρθε στην πορεία... Όπως και να έχει η κυρία Κρουστάλη-Τραγάκη μονιμοποιήθηκε επίσης με τη ρύθμιση Σιούφα!

Ο κ. Τραγάκης αναφέρθηκε και στο πολιτικό κομμάτι της υπόθεσης, λέγοντας: «Η ανυπαρξία μέχρι τώρα νομοθετικής ρύθμισης για τον τρόπο επιλογής των μετακλητών υπαλλήλων έδινε τη δυνατότητα στους βουλευτές να επιλέγουν τους συνεργάτες τους με βάση τα κριτήρια εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας. Από την στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει συγκεκριμένους κανόνες σε αυτή τη διαδικασία, σταματάει μια πρακτική που δικαίως ή αδίκως έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις».

=


__Για ποιο λόγο τότε να σκίζονται ποιος θα αναλάβει "θέσεις ευθύνης";;;
__Χωρίς το σχετικό ώφελος ούτε υποψήφιους στα κόμματα δεν θα βρίσκουν σε λίγο...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com