5.8.12

Απέδειξαν ότι άμα θέλουν μπορούν πολλά...
==
__Δεν μπορούμε να μην συγχαρούμε την Αστυνομία για την επιτυχία της στον εξιχνιασμό του εγκλήματος της Πάρου...
__Και για το άλλο στην Ηλεία:


__Αν μη τι άλλο απέδειξαν πως ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ μπορούν πολλά.
__Όχι σαν εκείνον τον αχαρακτήριστο αστυνομικό υπάλληλο που όταν καταγγείλαμε την δολοφονική επίθεση από άγνωστο νεαρό άτομο εναντίον της μητέρας μας που την κτύπησε για να της αρπάξει την τσάντα (πέθανε υποκύπτοντας στα τραύματα ύστερα από μερικές ημέρες) είπε ψυχρά:
__"Όταν βρείτε ποιος ήταν ενημερώστε μας να τον συλλάβουμε".
__Μακάρι να άφηναν οι πολιτικοί τους αστυνομικούς να κάνουν το έργο του και όχι να νταντεύουν τις καλομαθημένες οικογένειές τους ως "ορντινάτσες"...
__Ευχόμαστε οι αποφάσεις του σημερινού υπουργού για αποδέσμευση εκατοντάδων αστυνομικών από ατιμωτικά καθήκοντα υπηρεσίας των διαφόρων VIP να μπορέσουν να υλοποιηθούν. 
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Αθλητισμός και Πίστη...
 
==
__Γράφαμε προχθές για την αναφορά των εικονιζόμενων αθλητών σ' ένα "μαγικό" γράμμα ενός π. Ιωσήφ από το Άγιο Όρος, που δήθεν τους εξασφάλισε την επιτυχία.
__Αλλά, όπως ίσως έχετε ενημερωθεί, στους τελικούς αγώνες η παρέα των Ελλήνων αθλητών ΗΡΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ και δεν πήρε κανένα μετάλλιο.
__Η επιτυχία τους δεν είναι αμελητέα, βεβαίως, όμως τα λόγια τους αποδείχθηκαν ΜΑΤΑΙΑ επειδή "το γράμμα" του π. Ιωσήφ με τα "σοφά λόγια" δεν μπόρεσε να τους εξασφαλίσει και καθαρή ΕΠΙΤΥΧΙΑ.  
__Η δύναμή του ήταν περιορισμένη... και ΔΕΝ "τους βοήθησε πολύ", όπως έλπιζαν...
__Πόση διαφορά από τα θαύματα του Θεού που είναι πάντοτε ΤΕΛΕΙΑ και ΟΡΙΣΤΙΚΑ.
__Και πόση ανοησία όταν ανακατεύουμε με το ζόρι τον Θεό στις υποθέσεις μας, μάλιστα όταν πρόκειται για ειδωλολατρικά παιχνίδια όπως εν προκειμένω οι Ολυμπιακοί Αγώνες...
 __Και βεβαίως οι αθλητές μας τόσα έμαθαν από τους δεισιδαίμονες δασκάλους τους (ιερομόναχους του Αγίου Όρους)... αλλά όταν τα ίδια καλλιεργούν ιεράρχες και μάλιστα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, τι καλό να περιμένει κανείς;
__Μαύρα τα σκοτάδια τους, όπως μαύρα είναι τα ράσα τους.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Η υπομονή δεν τρώγεται...
 
==
__Λάβαμε το παρακάτω κείμενο/επιστολή του παπα Ηλία Υφαντή που αναδημοσιεύουμε ως άκρως ενδιαφέρουσα. 
__Τα σχόλια δικά σας.


 ++++++++++++++++++++++++++++++++
 
Μακαριώτατε

Τώρα τελευταία έχετε γίνει ο μαϊντανός της επικαιρότητας. Και, όπως συμβαίνει, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, άλλοι σας χειροκροτούν και άλλοι σας αποδοκιμάζουν.

Σε ομιλία σας, λένε, στη γιορτή του αγίου Παντελεήμονα, συστήσατε στο λαό υπομονή. Και έγινε, όπως ήταν επόμενο, το «σώσε»…


Γιατί, Μακαριώτατε, η υπομονή δεν τρώγεται. Και κυρίως δεν «τρώγεται», όταν τη συνιστούν άνθρωποι χορτάτοι: Όπως οι δεσποτάδες, οι πολιτικοί και κάποιοι φασιστολογούντες, παραχορτασμένοι δημοσιογράφοι…

Τι υπομονή, Μακαριώτατε, να κάμει αυτός, που δεν έχει εργασία και δεν έχει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του και βλέπει την οικογένειά του να πεινά και να υποφέρει!

Κάποιοι σας συγκρίνουν με τους ιεράρχες του ’21. Και λένε ότι εκείνοι δεν συνιστούσαν στο λαό υπομονή, αλλά έκαμαν επανάσταση. 


Και βρίσκουν ότι κάποιοι από σας εκεί ψηλά «μας υπονομεύετε»…


Κάποιοι άλλοι σας συγκρίνουν με το μακαρίτη το Χριστόδουλο. Και λένε ότι, από τη μέρα του θανάτου του Χριστόδουλου, η εκκλησία είναι ουσιαστικά ακέφαλη.


Βέβαια και ο Χριστόδουλος ήταν, σε τελική ανάλυση, ένας πολιτικάντης. Γιατί τίποτε δεν έκαμε απ’ τα όσα είχε υποσχεθεί, όταν τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ είχαν κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της Εκκλησίας.

Αλλά, εν πάση περιπτώσει, ο Χριστόδουλος είχε φωνή. Φωνή, που, φρόντισαν να εξαφανίσουν εκείνοι, που σχεδίαζαν να φέρουν τη χώρα στο σημερινό της κατάντημα.
Γι’ αυτό, όπως όλα δείχνουν, και τον δολοφόνησαν. Γιατί, προφανώς, φοβόντουσαν μήπως μπει εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Αλλά τη θύελλα, που προκάλεσε η περί υπομονής ομιλία σας, φροντίσατε να την κατευνάσετε με άλλη σας ομιλία, με την οποία στραφήκατε εναντίον των ευρωπαίων τοκογλύφων.


Για την οποία και κάποιοι έσπευσαν να σας επαινέσουν. Και βέβαια τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ να διατυμπανίσουν το γεγονός ποικιλοτρόπως…


Αλλά μπαίνει το ερώτημα:


Γιατί τόσο όψιμα και καθυστερημένα ανακαλύψατε τους τοκογλύφους;

Μπορεί ο ίδιος να μην είχατε την οξυδέρκεια να το αντιληφθείτε. Αλλά δεν ακούσατε τίποτε;
Όταν εδώ και τρία, περίπου, χρόνια, όχι μόνο πάμπολλοι ειδήμονες, αλλά και η συντριπτική πλειονότητα του λαού, δεν σταμάτησαν να καταγγέλλουν, σε όλους τους τόνους, την δολοφονική επιδρομή των τοκογλύφων εναντίον μας!…

Και το άλλο θέμα είναι το γιατί ξεχάσατε τους ντόπιους συνεργάτες τους; 


Τους εφιάλτες, οι οποίοι υπηρέτησαν και υπηρετούν τα εγκληματικά συμφέροντα των τοκογλύφων.

Αφού, χωρίς τον προδοτικό οίστρο τους και τις Κερκόπορτες, που άνοιξαν, τίποτε δεν θα μπορούσαν να κάμουν οι τοκογλύφοι….

Μακαριώτατε


Οι αληθινοί ηγέτες-και μάλιστα οι εκκλησιαστικοί- δεν τρέχουν πίσω από τα γεγονότα ούτε λένε μισές αλήθειες.

Όπως εσείς τώρα επιχειρείτε να κάνετε. Προβλέπουν και ποδηγετούν το λαό. Και μένουν πιστοί και αμετακίνητοι στο εθνικό και πατριωτικό χρέος τους, έναντι πάσης θυσίας.

Βέβαια-θα πούνε κάποιοι- δεν βλέπετε τα όσα κάνει η Εκκλησία με το φιλανθρωπικό της έργο, για χάρη του δεινοπαθούντος λαού!


Αλλά κάποιοι άλλοι θα μας πούνε ότι το έργο αυτό στηρίζεται στις προσφορές και πάλι του λαού.

Ενώ έργο της εκκλησιαστικής ηγεσίας είναι, πριν απ’ την ελεημοσύνη να παλέψει για τη δικαιοσύνη.

Αν θέλετε, λέει ο Χριστός, να λύσετε όλα σας τα προβλήματα και να έχετε έναν κόσμο παρόμοιο με τη βασιλεία του Θεού, πρωταρχικό σας έργο είναι ν’ αγωνιστείτε για τη δικαιοσύνη.


Όμως οι αγώνες στοιχίζουν! Και κάποτε πολύ ακριβά. Τη στιγμή, που η τωρινή εκκλησιαστική ηγεσία δεν είναι διατεθειμένη να διακινδυνεύσει τα προνόμιά της.


Και κάποιοι, μάλιστα, όχι μόνο δεν διακινδυνεύουν, αλλά και συμπαρίστανται στο καθεστώς της τοκογλυφίας και της προδοσίας.

 
Ει μήπως δεν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιοι «ευλαβέστατοι» αρχιερείς και ιερείς έδωσαν γραμμή στο ποίμνιό τους, στις παρελθούσες εκλογές, να μας φορτώσουν και πάλι στο σβέρκο τα επιβλαβέστατα για την πατρίδα και το έθνος κολεγιόπαιδα της Μπίλντεμπεργκ!

Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις: 


Όπως ο Σιατίστης Παύλος, ο Πειραιώς Σεραφείμ, ο Γλυφάδας Παύλος, ο Μεσογαίας Νικόλαος. Και κάποιοι, ενδεχομένως, άλλοι. Οι οποίοι και βλέπουν και προβλέπουν και φωνάζουν.


Αλλά, δυστυχώς, δεν έχουν τα ηνία της Εκκλησίας στα χέρια τους.Οπότε το βάρος της τεράστιας ευθύνης, Μακαριώτατε, γυρίζει και πάλι σε σας. Που είστε αναγκασμένος να επιλέξετε ανάμεσα στους πατριώτες και τους προδότες, ανάμεσα στους Έλληνες και τους ανθέλληνες. Έστω και τόσο καθυστερημένα…


Το 1987, όταν το κράτος απειλούσε να πάρει τη, λεγόμενη, εκκλησιαστική περιουσία πραγματοποιήσατε πανελλήνιο συλλαλητήριο. Τώρα, που ολάκερη η πατρίδα και το έθνος διατρέχουν τον έσχατο κίνδυνο, γιατί δεν κηρύσσετε πανελλήνια πανστρατιά, με σκοπό την ανατροπή της καταστροφικής αθλιότητας.


Ο Ελληνικός λαός περιμένει από σας να εγκαταλείψετε την μακαριότητά σας. Και, αντί για διακοσμητικός Μακαριώτατος να γίνετε εθνικός ηγέτης σαν τον Κύπρου Μακάριο.

Κι, αν η ηλικία σας δεν σας το επιτρέπει, παραιτηθείτε και προωθείστε τον καταλληλότερο.


Οι χλιαρότητες δεν κατευνάζουν την πίκρα και την οδύνη του λαού. Αντίθετα μάλιστα, πέρα απ’ τη δίκαιη οργή του και την ιερή του αγανάκτηση, προκαλούν και την ολοένα διογκούμενη ναυτία του.


παπα-Ηλίας
.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Στον πλαστό κόσμο μας...
==
__83 εκατομμύρια υπολογίζονται οι μη πραγματικοί χρήστες στο Facebook.

__Αλλά πόσοι είναι οι ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ που συνωστίζονται σήμερα στις εκκλησίες;
__Άνθρωποι που πήγαν εκεί για να βρουν παρέα, εργασία, πελάτες, σύντροφο, ψυχολογική θεραπεία, εθνικιστική ταυτότητα... και πολλά άλλα.
__Καμία σχέση όλοι αυτοί με τον Χριστό και την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Του.
__Μήπως είσαι κι εσύ ένας από αυτούς; 
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Άγνωστο φρούτο...
==
__Σωστά ρωτάει ο π. Τάτσης αν υπάρχουν ΑΞΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και τεκμηριώνει το ερώτημά του με αρκετά στοιχεία που θα έπρεπε να προσέχει καθένας πριν εκφραστεί καν υπέρ του α ή β ατόμου που αναλαμβάνει ΝΑ ΣΩΣΕΙ τη χώρα, ιδιαίτερα μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς όπως οι σημερινοί.
__Το πιο σπουδαίο όμως που θα έπρεπε να ζητείται πρώτα από τους πολιτικούς ή "πολιτικούς" είναι η ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ και ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ότι για τα δεινά του τόπου δεν φταίνε άλλοι ΠΑΡΑ ΟΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
__Αν οι νυν και αυριανοί θα είναι καλύτεροι από εκείνους, αυτό μέλλει να αποδειχθεί, αν κάποιοι έχουν ακόμη ελπίδες...
________________
__Το ζήτημα γίνεται ακόμη πιο μελανό αν προσεχθεί και ο καταληκτικός λόγος του π. Τάτση στο σημείωμά του: «Η Εκκλησία θα μπορούσε να βοηθήσει, αλλά οι δυνατότητές της σήμερα είναι περιορισμένες. Δεν διαθέτει ικανούς και άξιους κληρικούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να διδάξουν και να καθοδηγήσουν με το φωτεινό τους παράδειγμα. Δυστυχώς στην Εκκλησία υπάρχουν πολλοί ιεροκήρυκες, αλλά λίγοι είναι οι ΤΗΡΗΤΕΣ των εντολών του Θεού. Γι' αυτό και η απήχηση της διδασκαλίας της στο λαό δεν είναι η αναμενόμενη».
__Τι άλλο να προσθέσει κανείς εκτός από την  απογοήτευσή του;
__Μακάρι ο Θεός να δώσει μετάνοια στο λαό αυτό, για να μπορέσει στη συνέχεια να βοηθήσει και στην ανόρθωσή του.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Το θρησκεμπόριο καλά κρατεί...
==
==
__Καλοκαίρι είναι, ο κόσμος πάει στας εξοχάς και οι κληρικοί φροντίζουν να αυξάνουν τις εισπράξεις τους από τις ΑΥΤΟΠΡΟΑΙΡΕΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΥΛΑΒΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Η ψεύτικη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" μας...
==
__Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η κ. Ρεπούση έλαβε τον αστρονομικό αριθμό των 1.629 ΨΗΦΩΝ στις τελευταίες εκλογές που χονδρικώς σημαίνει ότι επί 10.000.000 Ελλήνων η εν λόγω κυρία αντιπροσωπεύει ΜΟΝΟ το 0,0001629 του ελληνικού λαού.
__Αυτό όμως το ελαχιστότατο αντιπροσωπευτικό δείγμα, στη φαύλη πολιτική μας σκηνή, της δίνει το δικαίωμα να καταλαμβάνει αξιώματα επί της ΠΑΙΔΕΙΑΣ και να διαμορφώνει την μόρφωση και τον χαρακτήρα των παιδιών της Ελλάδος[!!!!]
Στη σάπια "δημοκρατία" που ζούμε, (που τάχα είναι αντιπροσωπευτική όπως αποδείχθηκε παραπάνω) ο πάσα ένας και η πάσα μία μπορεί να έχει ΛΟΓΟ και να ΟΡΙΖΕΙ τις τύχες των συνελλήνων.
__Τόσο μεγάλες είναι οι αμαρτίες μας, λοιπόν, για να έχουν ένα τέτοιο κατάντημα και ο Θεός να μας τιμωρεί με τέτοιο τρόπο.

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com