10.7.11

 


Πώς αναγνωρίζεται μία σέκτα; • «Θέλουσιν εγερθή ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται … ώστε να πλανήσωσιν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς» (Ματθ. 24/κδ/24)
   
 • Σέκτα (sect ή cult) ονομάζεται κάθε θρησκευτική ομάδα (δήθεν  ΄΄εκκλησία΄΄ ή επικίνδυνη αίρεση) που χρησιμοποιεί επιδέξια τη χριστιανική διδασκαλία με σκοπό να ελέγχει και εκμεταλλεύεται τα μέλη/οπαδούς της, επιβάλλοντας αυστηρά μέτρα και ελέγχους στην ατομική και οικογενειακή τους ζωή.
 •  
 • Ο ακόλουθος κατάλογος παρουσιάζει τα συνηθέστερα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στις σέκτες και αποκαλύπτει τις μεθόδους επιβολής θρησκευτικής ανελευθερίας:
 • __________________________________________
  __Έχουν ΕΝΑΝ αυταρχικό ηγέτη, που υποτίθεται ότι γνωρίζει και εκφράζει το θέλημα του Θεού, και παρακολουθεί στενά τα μέλη, συνήθως μέσω συγγενών του.
  __Κάνουν πλύση εγκεφάλου των μελών τους με συστηματική ΄΄κατήχηση΄΄.
  __Ελέγχουν στενά την ιδιωτική ζωή, δημιουργούν οικογενειακές και επαγγελματικές αλληλεξαρτήσεις, και καλλιεργούν αισθήματα ενοχής, ντροπής και φόβου, σε περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να αποχωρήσει ή δεν συμμορφώνεται με όσα αυταρχικά και ΄΄προφητικά΄΄ ορίζονται από τον ηγέτη.
  __Απαγορεύεται κάθε αμφισβήτηση του πιστεύω και των πρακτικών της ομάδας.
  __Ισχυρίζονται ότι διδάσκουν τον μόνο αληθινό ή τον καλύτερο δρόμο που ακολουθώντας τον τα μέλη θα εξασφαλίσουν την σωτηρία και άλλες ευλογίες.
  __Έχουν αποκαλυπτικές εσχατολογικές ερμηνείες και αντιλήψεις για την Δευτέρα Παρουσία, Αρπαγή, Αντίχριστο κ.ά., που τρομοκρατούν τα μέλη.
  __Απαγορεύουν ή αποθαρρύνουν κάθε επικοινωνία των μελών με τον έξω κόσμο και άλλες χριστιανικές εκκλησίες -–ακόμη και με συγγενείς-– που δεν ανήκουν στην ομάδα, παρά μόνο αποκλειστικά ανάμεσα στα μέλη.
  __Απειλούν τα μέλη με αφορισμούς/αποσυνταυτίσεις, υποτιθέμενη θεϊκή τιμωρία, κατάρες, διάλυση υπαλληλικής ή επαγγελματικής σχέσης κ.ο.κ. αν κάποιος ήθελε ή τολμούσε να αποχωρήσει.
  __Απομυζούν τα μέλη τους οικονομικά, με αιματηρές δήθεν ΄΄αυτοπροαίρετες΄΄ εισφορές (δέκατα, πρωτογεννήματα, τραπεζικά δάνεια κ.λπ.).
 • _________________________________________
__Αν έχετε στο περιβάλλον σας άτομο που έχει πέσει θύμα κάποιας τέτοιας  σέκτας (δήθεν ΄΄εκκλησίας΄΄), είναι άμεση ανάγκη να τον βοηθήσετε να ελευθερωθεί από τα δεσμά της.

__Χρειάζεται χριστιανική αγάπη και τεράστια υπομονή. Κυρίως όμως θερμή προσευχή. |


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,  
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε