15.3.11




ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΛΑ

Σε συνέντευξή του που έδωσε στο περιοδικό «ΟΚ!» ο ηθοποιός κ. Στράτος Τζώρτζογλου, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής σχετικά με τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις:

ΕΡΩΤ.: Τι απαντάς σε όσους υποστήριξαν ότι ασπά­στηκες την Καμπάλα για να τραβήξεις πάνω σου τα φώτα της δημο­σιότητας;

ΑΠΑΝΤ.: Δεν ασπάστηκα την Καμπάλα. Καταρχήν, η Καμπάλα δεν είναι θρη­σκεία. Είναι εβραϊκή αίρεση ή για να το θέσω πιο σωστά φιλοσοφι­κό μονοπάτι. Και παλαιότερα αν κάποιος έλε­γε ότι έχει ασχοληθεί με τον Βουδισμό ή ότι κάνει γιόγκα θα τον έκαιγαν στην πυρά. Τώρα έχει γίνει τρόπος ζωής και έχει μπει και στα γυμναστήρια. Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και συνεχίζω να πηγαίνω στο Άγιο Όρος, αλλά ταυτόχρονα διαβάζω Δαλάι Λάμα και παρακο­λουθώ διαλέξεις που γίνονται για την Καμπά­λα. Είναι λογικό, όταν κάποιος δεν ξέρει τι είναι ακριβώς, να λέει διάφορα. Κι εγώ πριν διαπιστώσω τι είναι η Καμπάλα, πίστευα ότι είναι κάτι σατανιστικό. Εμένα με βοηθάει να έχω θετικό τρόπο σκέψης και να δίνω αγάπη.

***

Αυτοί είναι οι Έλληνες Ορθόδοξοι για τους οποίους κοπτόταν ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μη τυχόν και χάσουν το δικαίωμα να γράφουν στην ταυτότητα το θρήσκευμά τους...

Αλλά ποιο από όλα τα θρησκεύματα; 

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ, ΒΟΥΔΙΣΤΗΣ, ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ, ΚΑΜΠΑΛΑ, ΕΒΡΑΙΟΣ; 

Ή μήπως «ολίγη απ’ όλα», όπως έλεγαν παλιά στα λαϊκά εστιατόρια;







ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.