5.2.12


Περί λατρείας...
“Worship can mean living your life for the glory of Christ, living your life to share Him with others”. 
Worship can be the outpouring of our hearts in singing and proclaiming who God is to ourselves and to others. It’s making Jesus bigger on Earth and in our lives.”
ατρεία είναι να ζεις τη ζωή σου για τη δόξα του Χριστού, να ζεις τη ζωή σου για να κάνεις γνωστό Αυτόν στους άλλους. 
Λατρεία είναι το ξεχείλισμα της καρδιάς μας σε ύμνους και διακηρύξεις: Τι είναι ο Θεός για εμάς και τους άλλους. Να κάνεις γνωστό στον κόσμο το μεγαλείο του Ιησού στη γη και στη ζωή μας".
Ένας σύγχρονος δυτικός υμνογράφος είπε πρόσφατα τα παραπάνω λόγια σχετικά με το τι είναι ΛΑΤΡΕΙΑ.

Ας τα λάβουν υπόψη τους οι διάφοροι που αυτοανακηρύσσονται «Οδηγοί Λατρείας», και νομίζουν ότι «λατρεία» είναι να κάνουν το κέφι τους, να προβάλλουν τους εαυτούς τους με κάθε τρόπο και να παρασύρουν τα εκκλησιάσματα σε συναισθηματικές εκδηλώσεις που σβήνουν αμέσως μετά την επίδειξη των καλλιτεχνικών τους ταλέντων... χωρίς να αφήνουν ίχνος πνευματικής οικοδομής. 
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com



Οι Αμερικανοί έκαναν τη ζωή χειρότερη  για τους χριστιανούς του Ιράκ
Ανάμεσα στα άλλα μεγάλα ψέματα, για δήθεν ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, οι ΗΠΑ διέδιδαν επίσης ότι πήγαν στο Ιράκ για να προστατεύσουν ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ... 
Δυστυχώς οι αφελείς Ευαγγελικοί "χριστιανοί" της Δύσης  --και αρκετοί στην Ελλάδα-- τους πίστεψαν...
Τώρα πώς θα ζητήσουν συγνώμη από τους αδελφούς που κατέστρεψαν με την αφέλειά τους;


Διαβάστε παρακάτω τα σχετικά νέα 
=====================================================================
Ανταπόκριση της Luiza Oleszczuk, για το The Christian Post
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, 2012, 15:39 (GMT)
Η ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ μπορεί να έφερε τη δημοκρατία στη χώρα, αλλά εξαπέλυσε θρησκευτική βία που πληρώνεται από τις θρησκευτικές μειονότητες της χώρας, όπως είπαν στο The Christian Post οι εμπειρογνώμονες.
__Διεθνείς παρατηρητές υπολογίζουν πως ο αριθμός των Χριστιανών στη χώρα μειώθηκε σε 600.000 ύστερα από την εισβολή των ΗΠΑ του 2003. Η υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ (UNHCR) εκτιμά ότι έως και 2 εκατομμύρια Ιρακινοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, (1,1 εκατομμύριο στη Συρία και 450.000 την Ιορδανία.
__Στα μέσα Ιανουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος του Στρατού των ΗΠΑ Timothy P. Broglio, όπως και πολλοί άλλοι, ισχυρίστηκε ότι η κατάρρευση του χριστιανικού πληθυσμού του Ιράκ ήταν κληρονομιά της εισβολής των ΗΠΑ το 2003 σύμφωνα με το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο Broglio, ανησυχεί ιδιαίτερα για τους Καθολικούς του Ιράκ, καθώς οι πιστοί υποφέρουν μετά την απομάκρυνση του Χουσεΐν. Ο δικτάτορας έδειχνε "εμπιστοσύνη στους Καθολικούς, και τους έδινε θέσεις ευθύνης". «Πριν, ήταν μια μειονότητα που προστατευόταν, αλλά τώρα είναι μια μειοψηφία που δεν προστατεύεται», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.
__Άλλες πηγές δήλωσαν ότι αποπομπή του δικτάτορα ήταν η αιτία που προκάλεσε την αύξηση της βίας αμέσως μετά την αμερικανική εισβολή. Τώρα, ειδικά μετά την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων τον Δεκέμβριο, πολλοί παρατηρητές ανησυχούν για την ασφάλεια της χριστιανικής κοινότητας στη χώρα.
__Ταυτόχρονα, ορισμένες συγκρίσεις γίνονται μεταξύ Ιράκ και Αιγύπτου, καθώς και στις δύο χώρες υπάρχει αύξηση του ισλαμισμού μετά την πτώση των καθεστώτων. Στην Αίγυπτο, ο διωγμός ενάντια στους Κόπτες Χριστιανούς αυξήθηκε αισθητά μετά την αιγυπτιακή επανάσταση, παρόλο που η κοινότητα δεν απολάμβανε σχετική ευημερία κάτω από τον Μουμπάρακ, αντίθετα από τους Χριστιανούς του Ιράκ υπό τον Χουσεΐν.
__Ο Thomas F. Farr, διευθυντής του Κέντρου Θρησκευτικής Ελευθερίας είπε ότι η κατάσταση των Ιρακινών χριστιανών ήταν πιο σταθερή κάτω από τον Χουσεΐν ενώ σήμερα η χριστιανική κοινότητα στο Ιράκ ανησυχεί έντονα για πράξεις βίας και παρακολουθεί τις ενέργειες της νέας κυβέρνησης. «Σταθερότητα σημαίνει να σκύβεις κάτω το κεφάλι και να μην δημιουργείς προβλήματα", είπε ο Farr. Το νέο Σύνταγμα του Ιράκ είναι πιο δίκαιο από ορισμένες απόψεις, είπε, ωστόσο, από την άλλη πλευρά, περιέχει επίσης στοιχεία που οι δικαστές να λαβαίνουν υπόψη τον ισλαμικό νόμο.
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com

Στο έλεος θρησκευτικών ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ... 




Ο απόστολος Παύλος είπε για τους ανθρώπους: Διότι θέλει ελθεί καιρός ότε δεν θέλουσιν υποφέρει την υγιαίνουσαν διδασκαλίαν, αλλά θέλουσιν επισωρεύσει εις εαυτούς διδασκάλους κατά τας ιδίας αυτών επιθυμίας, γαργαλιζόμενοι την ακοήν, και από μεν της αληθείας θέλουσιν αποστρέψει την ακοήν αυτών, εις δε τους μύθους θέλουσιν εκτραπή (2Τιμ. 4:3-4).

Αυτό το βλέπουμε ιδιαίτερα στην εποχή μας, καθώς η Αθήνα έχει γεμίσει από κάθε λογής απατεώνες που δήθεν ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ τον Χριστό, όπως οι παραπάνω, που έφτιαξαν και την ΠΡΕΣΒΕΙΑ Του στη γη...
Λίγο πριν, στην ίδια επιστολή ο Παύλος εξήγησε στον Τιμόθεο που τούτοι όλοι έχουν ΜΟΝΟ μορφήν ευσεβείας, ηρνημένοι δε την δύναμιν αυτής” και τον συμβούλευσε έντονα: “Και τούτους φεύγε”. (2Τιμ. 3:5).

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com

Το σκήπτρο της διχόνοιας




Λέει σοφά στον Εθνικό Ύμνο ο Διονύσιος Σολωμός:
“Η διχόνοια, που κρατάει
ένα σκήπτρο η δολερή,
καθενός χαμογελάει
πάρ’ το λέγοντας κι εσύ”΄!

Δεν δημιουργείται διχόνοια χωρίς λόγο.
__Όμως, αν και συνήθως βρίσκουμε κάποιο «λόγο» σε ιδεολογικά ή δογματικά «αίτια», στην πραγματικότητα η αιτία είναι ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΣΚΗΠΤΡΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ...
__Το βλέπουμε καθημερινά στους χώρους της πολιτικής (όπου εν μέρει μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογημένο, αφού περί ΕΞΟΥΣΙΑΣ ο λόγος), το βλέπουμε όμως, δυστυχώς, και στο θρησκευτικό χώρο (όπου είναι εντελώς αδικαιολόγητο, αφού περί ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ο λόγος).
__Με άλλα λόγια οι θρησκευτικές ηγεσίες έχουν χάσει εντελώς τον προορισμό τους και τα «πρόβατα» που εμπιστεύονται σε τέτοιους αποπροσανατολισμένους ηγέτες, φυσικό είναι να υποφέρουν...
__Γιατί όμως επιμένουν να παραμένουν σε τέτοιες «στάνες» όπου  επαληθεύεται καθημερινά ο προφητικός λόγος:
Ιεζ. 34:17-21  17 Και περί υμών, ποίμνιόν μου, ούτω λέγει Κύριος ο Θεός· Ιδού, εγώ θέλω κρίνει αναμέσον προβάτου και προβάτου, αναμέσον κριών και τράγων. 18 Μικρόν είναι εις εσάς, ότι εβοσκήσατε την καλήν βοσκήν, το δε επίλοιπον της βοσκής σας κατεπατείτε με τους πόδας σας; και ότι επίνετε καθαρόν ύδωρ, το δε επίλοιπον εταράττετε με τους πόδας σας; 19 τα δε πρόβατά μου έβοσκον το καταπεπατημένον με τους πόδας σας και έπινον το τεταραγμένον με τους πόδας σας. 20 Διά τούτο ούτω λέγει προς αυτά Κύριος ο Θεός· Ιδού, εγώ, εγώ θέλω η κρίνει αναμέσον προβάτου παχέος και αναμέσον προβάτου ισχνού. 21 Επειδή απωθείτε με πλευρά και με ώμους και κερατίζετε διά των κεράτων σας πάντα τα ασθενή, εωσού διεσκορπίσατε αυτά εις τα έξω, 
Κάποιος θα έλεγε πως είναι άξιοι της μοίρας τους. Εμείς όμως πρέπει να τους ειδοποιήσουμε.
 --------------------------------------------------------------------------------------------------
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com
Παγκόσμια διατροφική σπατάλη


Πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες και η προτροπή αυτή έχει στόχο να συμβάλει στην αντιμετώπιση ενός τεράστιου προβλήματος, μολονότι εκ πρώτης όψεως μοιάζει πιο «αθώο» σε σχέση με τα άλλα παθογόνα αίτια της διεθνούς οικονομική κρίσης.
Τη σπατάλη του φαγητού!


Για να είμαστε δίκαιοι, η σπατάλη του φα­γητού δεν αποτελεί προνόμιο της νέας ελληνικής κουλτούραςΣύμφωνα με στατιστικές, το 1/4 του φα­γητού που σπαταλιέται σε ΗΠΑ, Βρετα­νία και Ευρώπη, θα αρκούσε για να τρα­φούν οι περίπου ένα δισεκατομμύριο άν­θρωποι που υποσιτίζονται στον κόσμο σήμερα.


Μολονότι αυτές οι χώρες έχουν στη διά­θεση τους δύο φορές περισσότερο φαγη­τό από όσο χρειάζεται για να ικανοποιηθούν οι διατροφικές  ανάγκες των πληθυ­σμών τουςαυτή η πολλαπλάσια ποσότη­τα χάνεται προτού καταναλωθεί. Στη Βρετανία, για παράδειγμα, το 20%-40% των φρούτων και λαχανικών απορ­ρίπτονται επειδή δεν έχουν την κατάλλη­λη εμφάνιση!


Πέρα από το ότι αποτελεί ύβρη απέναντι στους πεινασμένους του κόσμου, η σπατάλη του φαγητού δεν είναι μόνο κακοδιαχείριση χρημάτων αλλά και κατασπατάληση των αγαθών του πλανήτη από τον οποίο εξαρτόμαστε για την επιβίωση μας. Κάθε προϊόν απαιτεί τεράστια περιβαλ­λοντική και κοινωνική επένδυση για να παραχθεί.


Η γη, το νερό, η εργασία, όλα αποτελούν μέρος τns αξίας του φαγητού που κατα­λήγει στο τραπέζι μας. Πρέπει να περιορίσουμε τις πράξεις που έχουν επιπτώσεις στα περιβάλλον. No σταματήσουμε να κόβουμε τα δέντρα για να καλλιεργούμε περισσότερα τρόφι­μα, να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Το 10% των εκπομπών που εκλύονται στις πλούσιες χώρες προέρχεται από την παραγωγή διατροφικών προϊόντων που τελικά δεν καταναλώνονται. 

Το νερό που χρησιμοποιείται παγκοσμίως για την άρδευση των καλλιεργειών προϊ­όντων διατροφής που τελικά αχρηστεύονται θα ήταν αρκετό για να ανταποκριθεί στις ημερήσιες ανάγκες εννέα δισεκατομμυρίων ανθρώπων, του αριθμού δηλαδή που αναμένεται να αγγίξει ο παγκόσμιος πληθυσμός ως το 2050. 

Ας αφυπνιστούμε λοιπόν σαν κοινωνία για το οξύτατο αυτό πρόβλημα, μάλιστα σε περιόδους δύσκολες, και καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει πολύς κόσμος σε θέση χειρότερη από τη δική μας
 Και αν λες πως είσαι Χριστιανός, μην ξεχνάς το παράδειγμα του Χριστού:  
«Αφού δε εχορτάσθησαν, λέγει προς τους μαθητάς αυτούς· Συνάξατε τα περισσεύσαντα κλάσματα, διά να μη χαθή τίποτε»  (Ιωάν. 6:12)
 -------------------------------------------------------------------------------
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com