11.1.11

============
Γερμανική κατοχή ...και αντίσταση 


  • Στην Γερμανική Κατοχή του 1940 ο ΓΛΕΖΟΣ κατέβασε τη σημαία του Χίτλερ από την Ακρόπολη.

  • Στη Γερμανική Κατοχή του 2010 ο ΓΚΛΕΤΣΟΣ κατέβασε τις μπάρες από την εθνική οδό στη Στυλίδα.
                               Τυχαίο; Δεν νομίζω;



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 


Αν τα ονόματα απλώς ηχούν παρόμοια, ΟΙ ΚΑΤΟΧΕΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!!






 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ «ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ»


Παρόλο που δεν δημοσιεύουμε σχόλια, διαβάζουμε ευχαρίστως όσα μας στέλνονται και τα λαβαίνουμε υπόψη μας. .





.
============
Η Βάπτιση είχε απ' όλα...  
εκτός από ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ!

Περιμένοντας περισσότερο από μία ώρα στο ιατρείο ώσπου να έρθει η σειρά μου, ξεφύλλισα ένα περιοδικό "ποικίλης ύλης" που υπήρχε στο τραπεζάκι.
Αναφερόμενο το ρεπορτάζ στη βάπτιση γόνου "κοσμικής" οικογένειας, έγραφε μεταξύ άλλων:
"...η βάφτιση είχε απ' όλα όσα πρέπει να έχει κάθε βάφτιση. Μία Χιονάτη να τρέχει πάνω κάτω, κάτι νεαρούς, ντυμένους πρίγκιπες στα σιέλ, σχηματίζοντας αψίδα με τις τρομπέτες τους για να περάσουν οι γονείς και το παιδί, άμαξα λευκή που την έσερνε λευκό άλογο και το νομάρχη Θεσσαλονίκης, κύριο Ψωμιάδης, με ροζ πουκάμισο, χωρίς γραβάτα. Ο πρίγκιπας στα σιέλ ήταν το θέμα και της πρόσκλησης και όλης της σεμνής και καλαίσθητης δεξίωσης."

Μάλιστα. Όλα αυτά τα είχε η βάπτιση. "Όλα όσα "θα έπρεπε να έχει". Αλλά το ερώτημα είναι ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΚΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ. Και αν όχι, τι νόημα είχε η βάπτιση; Μήπως αρκεί ο κουμπάρος και η κουμπάρα [για οποιαδήποτε χρήση] και, αλήθεια, ποια ήταν η αξία της παρουσίας του κληρικού; [Μήπως μόνο για την αμοιβή;]

Τα μυστήρια της Εκκλησίας είναι ΕΠΤΑ (7) όπως μας μάθανε στο σχολείο όμως υπάρχει και ένα μεγαλύτερο (το ΟΓΔΩΟ) κι αυτό δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί, που διατυπώνεται με την αποστολική φράση "Τίνα μετοχήν έχει η δικαιοσύνη με την ανομίαν; τίνα δε κοινωνίαν το φως προς το σκότος;" και η άλλη "Μη συγκοινωνείτε εις τα έργα τα άκαρπα του σκότους, μάλλον δε και ελέγχετε" (Εφεσ. 5:11).

Κατά τα λοιπά, ΚΑΛΟΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΑΣ....