8.2.12


Η Τελευταία Προθεσμία...


Παρόλο που τις μέρες αυτές κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα παλιό πεντοχίλιαρο με τον Κολοκοτρώνη, η ουσία είναι ότι τα ψέματα τελείωσαν...
Αν έχετε ακόμη χαρτονομίσματα δραχμών στα συρτάρια σας, η τελευταία προθεσμία είναι η 1η Μαρτίου 2012.   
Ύστερα από αυτήν την ημερομηνία θα χάσετε κάθε ευκαιρία να «σώσετε» τις δραχμούλες σας, αν βέβαια έχετε πουθενά ξεχασμένες. 
Και βέβαια οι αλλαγές μπορούν να γίνουν μόνο στην Τράπεζα της Ελλάδος.
==================================

 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com


Φαρισαϊσμός και Δοσιλογισμός...



Ο π. Ηλίας Υφαντής συχνά αναφέρεται στα επίκαιρα γεγονότα με τα ηλεκτρονικά του μηνύματα, όπως το παρακάτω. 
Αξίζει να το προσέξουμε: 
==================================
http://papailiasyfantis.wordpress.com  (yfantis.ilias@gmail.com)




__Στο κήρυγμα της περασμένης Κυριακής (5-2-12) του Τελώνη και του Φαρισαίου, είπε, μεταξύ άλλων:

__Ας έρθουμε τώρα να δούμε πού και πώς συναντάμε τους δύο τύπους της ευαγγελικής παραβολής στη σημερινή κοινωνική μας πραγματικότητα.

__Οι Γερμανοί, για παράδειγμα, που ταλανίζουν τα «γουρούνια» της Νότιας Ευρώπης και ιδιαίτερα εμάς τους τελώνες Έλληνες, τους διεφθαρμένους και τεμπέληδες, δεν είναι ολόιδιοι με το φαρισαίο της παραβολής;
__Και να σκεφθεί κανείς ότι οι Γερμαναράδες, που μας εξευτελίζουν, υπήρξαν ο κακουργότερος, μεταξύ των Ευρωπαίων, λαός, στον εικοστό αιώνα: Με τους δυο παγκόσμιους πολέμους, με τους οποίους κατέστρεψαν την Ευρώπη, θυσιάζοντας εκατομμύρια αθώων ανθρώπων.
__Οι νεώτεροι δεν μπορούν να διανοηθούν το μέγεθος της γερμανικής κακουργίας. Αλλά εμείς οι μεγαλύτεροι, που ζήσαμε τη θηριωδία τους, απορούμε πώς οι λαοί του Νότου και ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες ανεχόμαστε το απύθμενο θράσος τους.
__Πώς ανεχόμαστε τους φονιάδες αυτούς των λαών να μας δίνουν μαθήματα δεοντολογίας; Και να θέλουν να πετύχουν δια μέσου του δολοφονικού μαμμωνά ο, τι τότε με τα πολεμικά μέσα δεν κατάφεραν! [...]

Και έχουν, λέει, και δικαστήρια οι λήσταρχοι και δολοφόνοι αυτοί των λαών. Τα οποία βλέπουν τα εγκλήματα πολέμου του Μιλόσεβιτς και του Κάρατζιτς, του Σαντάμ Χουσεΐν, του Καντάφι, κλπ. αλλά δεν ξέρουν τίποτε για τα απείρως μεγαλύτερα και με κατασκευασμένες αφορμές εγκλήματα πολέμου των Μπους (πατέρα και γιου), του Κλίντον, του Μπλαιρ. Και τόσων άλλων διαπρεπών εκπροσώπων του καλού υπόκοσμου του τσογλαΝΑΤΟ.
__Και, μάλλον, βρίσκουν ότι δικαίως εξόντωσαν οι έντιμοι Γερμαναράδες τους Έλληνες στο Δίστομο και σε τόσες άλλες περιπτώσεις. Που όχι μόνο ποικιλοτρόπως μας λήστεψαν, αλλά και άλλοτε προσχηματικά και άλλοτε απροσχημάτιστα χιλιάδες λαού δολοφόνησαν.
__Και να, που τώρα μας κουνάνε και επιτιμητικά το δάχτυλο. Και μας καλούν να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Ενώ για τις αντίστοιχες δικές τους υποχρεώσεις δεν θέλουν να θυμηθούν, απολύτως, τίποτε. Οι αμετανόητοι κακούργοι!

Αλλά κοντά στους φαρισαίους υπάρχουν και οι τελώνες.
__Οι τελώνες, της εποχής του Χριστού, είχαν ως έργο τους να μαζεύουν τους φόρους για λογαριασμό των κατακτητών Ρωμαίων. Και, εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους, να εκβιάζουν το λαό και να του παίρνουν όσα ήθελαν. Με αποτέλεσμα να πλουτίζουν αυτοί και ο λαός να δεινοπαθεί.
__Ό,τι, δηλαδή, κάνουν και οι δικές μας δοσίλογες κυβερνήσεις και τα δοσίλογα κόμματα σήμερα. Που ληστεύουν το λαό, για να δίνουν στους επικυρίαρχους τοκογλύφους όσα εκείνοι «αποφασίζουν και διατάσσουν»!
__Και βέβαια δεν έχουν καμιά σχέση με τον τελώνη της παραβολής. Που, μετανοιωμένος, χτυπούσε τα στήθη του και παρακαλούσε το Θεό να τον συγχωρήσει.
__Κι αν κάποιοι παρουσιάζονται μετανοημένοι, απλά και μόνο υποκρίνονται αναίσχυντα, καταβάλλοντας ύστατη προσπάθεια να εξαπατήσουν για μια κόμη φορά το λαό. Έτσι ώστε να τους ξαναψηφίσει! Για να συνεχίσουν να τον κατακλέβουν και να τον καταληστεύουν στο διηνεκές.
__Και είναι απορίας άξιο, που οι σφυγμομετρήσεις δίνουν άνισα ποσοστά στα εξίσου υπεύθυνα για την προδοσία σε βάρος της πατρίδας κόμματα. Τη στιγμή, που όλοι τους θα έπρεπε να έχουν κοινό παράγοντα το μηδέν. Ακόμη και κάτω του μηδενός.
__Αλλά τα ήθη των μεταλλαγμένων ανθρωποειδών μεταλλάχτηκαν κι αυτά μαζί τους.
__Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι ένα παραδοσιακό γνωμικό έλεγε πως «την προδοσία πολλοί αγάπησαν, αλλά τον προδότη κανείς».
Κι όμως στις μέρες μας, το 30% και περισσότερο των ψηφοφόρων αγαπούν, όχι μόνο την προδοσία, αλλά και τους προδότες.
__Που σημαίνει ότι όχι μόνο ο φαρισαϊσμός άλλα και ο δοσιλογισμός έχει καταντήσει να είναι κυρίαρχη ιδεολογία της εποχής μας…
παπα-Ηλίας 


==================================


Άρα ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ... Μαζί τα φάγαμε --καθένας όσο μπορούσε-- και μαζί συνεχίζουμε να σπαταλάμε και τα λίγα που μας απομένουν... Τα ξενυχτάδικα λειτουργούν κανονικά, τα τυχερά παιχνίδια λειτουργούν κανονικότερα, τα πρόστυχα καρναβάλια ξεφαντώνουν, η πορνεία και τα πορνεία εξαπλώνονται, ο χορός συνεχίζεται... και  ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ...

 --------------------------------------------------------------------------------------------------
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com

Προστασία ή προδοσία;


Γράφοντας εχθές σχετικά με την περίφραξη που χρειάζεται στη ζωή του πιστού (και στην Εκκλησία) θυμηθήκαμε το μεγαλύτερο τείχος που έχτισαν ποτέ οι άνθρωποι, το γνωστό ως Μέγα Σινικό Τείχος.

Γράφει η Βικιπαίδεια:
Το Σινικό τείχος, είναι μια κινεζική οχύρωση που χτίστηκε από το τέλος του 14ου αιώνα μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές από τις μογγολικές και τουρκικές φυλές. Η δόμησή του στη σημερινή μορφή προηγήθηκε από διάφορα άλλα τείχη που χτίστηκαν από τον 3ο αιώνα π.Χ. ενάντια στις επιδρομές των νομαδικών φυλών που προέρχονται από τις περιοχές που ανήκουν σήμερα στη Μογγολία και τη Μαντζουρία. Το τείχος εκτείνεται σε μήκος 8.851,8 χλμ., σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση, αποτελώντας το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα.
Για τούτο το μέγα ανθρώπινο επίτευγμα, με τα δεδομένα της εποχής που χτίστηκε, είναι γνωστό ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΕΡΠΗΔΗΘΗΚΕ. Ποτέ κανένας εχθρός δεν μπόρεσε να το σπάσει, να το καταστρέψει και να το περάσει ως νικητής.

Όμως, η πικρή αλήθεια για τους κατασκευαστές του είναι ότι, το Σινικό Τείχος δεν μπόρεσε πάντα να προστατεύσει τους Κινέζους, όχι εξαιτίας της δύναμης ή υπεροχής των εχθρών, αλλά ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΑΧΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ.

Δωροδοκίες και εξαγορές των φρουρών, συχνά ήταν η αιτία που αντί οι εχθροί να χρειαστεί να γκρεμίσουν ή να περάσουν επάνω από το Τείχος, κάποιοι από τους «φρουρούς» του ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ για να περάσουν εύκολα και να το ΑΛΩΣΟΥΝ.

Με άλλα λόγια, επαναλήφθηκε κι εδώ εκείνο που αιώνες πριν έγινε –και δυστυχώς συνεχίζει να γίνεται μέχρι σήμερα—στην εκκλησία, όπου οι ΗΓΕΤΕΣ, οι «ποιμένες» ήταν και είναι οι πρώτοι που παραδίδονται ΣΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ και αφήνουν να εισβάλλει στο ποίμνιο των πιστών...

Προσέξτε τι γράφει ο Έσδρας για τον αρχαίο Ισραήλ στα χρόνια της βαβυλωνιακής αιχμαλωσίας: 
«Ο λαός του Ισραήλ και οι ιερείς και οι Λευΐται, δεν εχωρίσθησαν από του λαού των τόπων τούτων, και πράττουσι κατά τα βδελύγματα αυτών, των Χαναναίων, των Χετταίων, των Φερεζαίων, των Ιεβουσαίων, των Αμμωνιτών, των Μωαβιτών, των Αιγυπτίων και των Αμορραίων· διότι έλαβον εκ των θυγατέρων αυτών εις εαυτούς και εις τους υιούς αυτών· ώστε το σπέρμα το άγιον συνεμίχθη μετά του λαού των τόπων· και η χειρ των αρχόντων και των προεστώτων ήτο πρώτη εις την παράβασιν ταύτην.» (Έσδρας 9:1)

Αυτό το αρχαίο μάθημα, δυστυχώς, δεν το έμαθαν οι σύγχρονοι ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΣΤΩΤΕΣ του λαού που ονομάζεται με το «όνομα του Κυρίου», έγιναν ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, η διαφορά τους είναι μόνο στο όνομα, όμως στην ουσία ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΑ με τους ειδωλολάτρες... όντας εκείνοι ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΙΝ ΤΑΥΤΗΝ... 
Το αναλογίζεστε;

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com

Επιτέλους σε σωστό δρόμο...


Οι Χριστιανοί της Νιγηρίας φαίνεται πως κατάλαβαν επιτέλους ότι η λύση των προβλημάτων τους με τους γείτονές τους Μουσουλμάνους δεν βρίσκεται στα χέρια των Δυτικών "Χριστιανών" που μόνο για τα εμπορικά και επεκτατικά τους συμφέρονται ενδιαφέρονται, και αποφάσισαν να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ με τους Μουσουλμάνους της χώρας για να θέσουν στο περιθώριο κάποιους ακραίους και φανατικούς που προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις, σκοτώνοντας αλλόπιστους.

Δυστυχώς φανατικοί και ακραίοι υπάρχουν  και από τις δύο πλευρές. Αν δεν καταλάβουν οι υπεύθυνοι πως ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ πρέπει να μπουν στο περιθώριο, ώστε οι πλειοψηφίες των δύο θρησκειών να βρουν το δρόμο της συμπόρευσης, με αμοιβαίο σεβασμό, δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημά τους.
Οι Δυτικοί --μεταξύ τους και κάποιοι Έλληνες-- ας αναγνωρίσουν πως δεν είναι δική τους αρμοδιότητα ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ, που ατυχώς επηρεάζει και τα εκκλησιάσματά τους στην Ελλάδα... 
 --------------------------------------------------------------------------------------------------
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com

Τι ευλογεί η εκκλησία;

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από το περιοδικό "Ενοριακή Ευλογία" που εκδίδει ο π. Β. Βολουδάκης, ο οποίος και το υπογράφει. 
Αλήθεια, τι μπορεί και τι δεν μπορεί να "ευλογεί" η εκκλησία; 
  • Μπορεί να ευλογεί γάμους μοιχών; 
  • Μπορεί να κάνει εγκαίνια σε καζίνο, καφενεία, ταβέρνες; 
  • Μπορεί να ταυτίζεται με πολιτικά κόμματα, πολιτικούς δημοκρατικούς και δικτάτορες; 
  • Μπορεί να συνεργάζεται με Προέδρους ή Βασιλείς; Μπορεί να παρίσταται και να συνεργάζεται σε εορτές ΕΙΔΩΛΩΝ όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες; 
Μπορεί να "αγιάζει" τις εργασίες του Κοινοβουλίου 
  • που παραδίδει τη χώρα στους Τροϊκανούς, 
  • που ψηφίζει νόμους για:
  • τις αμβλώσεις,
  • τα αυτόματα διαζύγια, 
  • την ελεύθερη μοιχεία, 
  • τα ναρκωτικά, 
  • την πορνεία και τα πορνεία,
  • και κάθε είδους άλλα νόμιμα πλην ανήθικα νομικά τεχνάσματα; 
Και μήπως το γεγονός ότι κάποιος παπάς ή δεσπότης "ευλογεί" ένα άτομο ή μια δραστηριότητα, αυτό σημαίνει πως η ευχή του έχει κανένα αντίκρισμα στον Ουρανό; Θεός φυλάξοι... 
 --------------------------------------------------------------------------------------------------
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com