16.4.13

"Τι ευχαριστεί πολύ τον Χριστό"...



"Τι ευχαριστεί πολύ τον Χριστό"...
 


__Το εικονιζόμενο δημοσίευμα, που αναπαράγεται στο πιο κάτω πλαίσιο, δεν είναι διόλου ΟΡΘΟΔΟΞΟ ούτε και ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ...
__Ποτέ ο Χριστός δεν θα ευχαριστιόταν με ψέματα... και, δυστυχώς, ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ...
  • __Αλίμονο αν ο ελεήμων Θεός μας και ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, περίμενε από εμάς τους αμαρτωλούς ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΟΥΜΕ για να ευεργετηθούν οι αμαρτωλοί στον άλλο κόσμο...
  • __Αλίμονο αν ο Θεός ήταν εξαρτημένος από τη δική μας επιμέλεια ή αμέλεια, στο να προσευχόμαστε ή όχι για τους νεκρούς, ώστε κι Εκείνος να μπορούσε να δείξει το έλεός Του...
  • __Αλίμονο σε όποιον έχει τέτοια γνώμη για τον Θεό της αγάπης και του ελέους...
__Καμία βλασφημία δεν θα μπορούσε να είναι πιο μεγάλη και πιο φριχτή για τον Πατέρα Θεό...
__Και όμως, ατυχώς, την κάνουν θρησκευόμενοι Έλληνες που έχουν άγρια μεσάνυχτα από τη φύση και το χαρακτήρα του Θεού, του Πατέρα μας στους Ουρανούς... Κρίμα!
=


"Τι ευχαριστεί πολύ τον Χριστό" !!!

Η προσευχή για την ανάπαυση των ψυχών αν γίνεται καθημερινά, δίνει μεγάλη ευχαρίστηση στον Χριστό, αλλά και το εισιτήριο του Παραδείσου στον προσευχόμενο γιατί είναι η πιο "λεπτή", ανιδιοτελής πράξη!!! 

"Προσευχή για την ανάπαυση των ψυχών"

Άγγελος: "Πώς αισθάνεσαι τώρα;"

Ψυχή: "Πολύ καλύτερα και αισθάνομαι ελαφρότερος, αλλά μπορείς να μου πεις πως βρέθηκα έτσι ξαφνικά εδώ;"

Άγγελος: "Αυτό το τμήμα του ουρανού φημίζεται για το φως του... αγγίζει περισσότερο τον Χριστό και του αγίους και δεν είναι προσβάσιμο από οποιοδήποτε, δεν είναι βέβαια και ο Παράδεισος..."

Ψυχή: "Εγώ τι καλό έκανα και ήρθα έτσι ξαφνικά εδώ; Δεν συνέβη κάτι στον ουρανό που να δικαιολογεί την μετάθεση μου αυτή και ξέρω ότι οι κρίσεις από τον Κύριο δεν έγιναν ακόμα..."

Άγγελος: "Εσύ μπορεί να μην έκανες, έκανε όμως κάποιος άλλος για εσένα..."

Ψυχή: "Ποιος είναι αυτός; μπορώ να τον ευχαριστήσω και να του το ανταποδώσω;"

Άγγελος: "Δεν μπορείς γιατί αυτός είναι εκεί χαμηλά, βρίσκεται δηλαδή εν ζωή..." 

Ψυχή: "Μπορεί ένας ζωντανός να επηρεάσει τη θέση ένα κεκοιμημένου;"

Άγγελος: "Και όχι μόνο, μπορεί να επιφέρει την ανάπαυση αλλά και την σωτηρία κάθε ψυχής, αρκεί να μνημονεύει και να ευχαριστεί τον Κύριο όπως θα το έκαναν και αυτές αν ζούσαν..." 

Ψυχή: "Θα το έκαναν για τον εαυτό τους, άντε και για τους συγγενείς τους, δεν είναι κοινότυπο αυτό;"

Άγγελος: "Κοίταξε εκεί κάτω ποιος σε μνημονεύει αυτή τη στιγμή..."

Η ψυχή κοιτάζει μέσα από ένα πανοραμικό πλάνο που εστίαζε σε  έναν άνθρωπο τη στιγμή της προσευχής του στον Χριστό και ακούει τις ενδόμυχες ευχές του που απευθύνει στον Κύριο παρόλο που αυτές εκπέμπονται χωρίς ήχο...

Ψυχή: "Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο και αναρωτιέμαι πως μνημονεύει το όνομα μου;"

Άγγελος: "Ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Κυρίου και του δίνει μεγάλη ευχαρίστηση... δεν είναι βέβαια ο μόνος, αλλά δυστυχώς είναι λίγοι εκείνοι που καθημερινά σας μνημονεύουν..."

Ψυχή: "Πες μου σε παρακαλώ: αυτήν την ενέργεια την επωφελούμαι εγώ;"

Άγγελος: "Απολύτως και σε σένα ο Κύριος πληρώνει το αντίτιμο"...

Ψυχή: "Ο άνθρωπος δεν κερδίζει τίποτα;"

Άγγελος: "Εσύ τι λες θα αφήσει ο Κύριος τέτοια αγάπη απλήρωτη; Ανιδιοτέλεια σε όλο της το μεγαλείο και αφοσίωση στον Κύριο χαρακτηρίζουν τον πιστό, πόσο λες θα πληρωθεί αυτός; Μήπως η αιωνιότητα είναι λίγη;"

Ψυχή: "Πόσο τον θαυμάζω και πόσο στενοχωριέμαι που εγώ δεν μπόρεσα όσο ζούσα να κάνω κάτι τέτοιο... Δεν μου το είπε και κανείς, τώρα συνειδητοποιώ την άξια της πράξης αυτής, αλλά πες μου κάτι ακόμα: στη ζωή του ανθρώπου θα υπάρξουν εμπόδια και δοκιμασίες που θα τον αποσπάσουν από το ευγενικό και θεάρεστο έργο του;"

Άγγελος: "Όσο πιστεύει τόσο και θα μεγαλώνει η προστασία του Κυρίου και της Παναγίας γιατί η πίστη είναι ο κινητήριος μοχλός που αποκαθιστά την επαφή μας με τον Θεό..."

Ψυχή: "Γιατί δεν ειδοποιείτε τους πιστούς να ακολουθούσουν το παράδειγμα του χριστιανού αυτού; Όλοι θα σωθούν και θα δηχθούν την ευλογία του Θεού... Ειδοποιείστε τους σας παρακαλώ γιατί πολλοί δεν γνωρίζουν ότι μια τέτοια πράξη οδηγεί στον Παράδεισο και την αιωνία ευδαιμονία..."

Άγγελος: "Η άξια της πράξης είναι γνωστή από τους ιερείς που καθήκον έχουν να ενημερώνουν και να παροτρύνουν τους πιστούς... Η ευχαρίστηση που δίνει στον Θεό κάθε τέτοια πράξη διδάσκεται μεν, αλλά προέρχεται από τα βάθη της ψυχής που αν δεν συμφωνήσει και γίνει αυτή από τυπικό καθήκον, χωρίς συντριβή καρδιάς, δεν έχει την ουσία που πρέπει και θεωρείται ως μη γινομένη... γι' αυτό η ελευθερία να επιλέξει ο άνθρωπος τις κινήσεις του δεν συνιστά παρεμβολή από τον Χριστό που ευλογεί μόνο τις εθελούσιες και μετά από πολύ πίστη, πράξεις και προσευχές του... Η "φροντίδα" όμως των ψυχών ανυψώνει τον πιστό και ευχαριστεί τον Θεό υπερβολικά... Τόσο πολύ αγγελιάζεται, ώστε δεν χαλάσει το χατίρι τους και ικανοποίει κάθε "Εν Χριστώ" επιθυμία... Αν επέστρεφες στη ζωή και γνώριζες για την ιδιαίτερη αυτή προσευχή, τι θα έκανες;

Ψυχή: "Κάθε ημέρα, χωρίς να αφήσω να περάσει ούτε μια, θα έγραφα σε μια σελίδα τα ονόματα των κεκοιμημένων και ταυτόχρονα με την αέναη προσευχή: 'Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησέ με' θα του ζητούσα να αναπαύσει τις ψυχές όλων των  κεκοιμημένων, αλλά ιδιαιτέρως εκείνες τα ονόματα των οποίων θα διάβαζα από τη σελίδα... Όσες περισσότερες πρόσθετα στη λίστα αυτή, τόσο μεγαλύτερη αγαλλίαση θα δεχόταν και η δίκη μου ψυχή..." 

Ακολουθείσθε τη συμβουλή της ψυχής γιατί μεταφέρει το θέλημα του Ιησού...

Βοηθείστε να γίνει πιο ελαφρύς ο σταυρός του μαρτυρίου του!!!

__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

Τέχνη στο οπωροπωλείο του Θεού [α]


Τέχνη στο οπωροπωλείο του Θεού [α]
 


__Με απλά πράγματα μπορεί να ομορφύνει η μέρα σου...
__Πες ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ της όμορφης Δημιουργίας.

=
__ΑΥΡΙΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ........

__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com