6.9.12

Νέα εποχή...
==
__Καθώς επιστρέψαμε από τις σύντομες διακοπές μας, το ιστολόγιο "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" πλέον λειτουργεί και ενημερώνεται κανονικά με το συνηθισμένο ρυθμό.
__Αν νομίζετε ότι χρειάζεται σε κάποιους φίλους σας, μπορείτε να τους θυμίσετε την ύπαρξη και λειτουργία του.
__Σας ευχαριστούμε!
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Χάσαμε τον "Μεσσία"... STOP!
==
__Ο Sun Myung Moon, πέθανε αργά την Κυριακή ή νωρίς τη Δευτέρα στη Ν. Κορέα σε ηλικία 92 ετών σε ιδιωτικό νοσοκομείο κοντά στο σπίτι του που ανήκει στην εκκλησία από επιπλοκές πνευμονίας.
Ίδρυσε την Εκκλησία της Ενοποίησης και επίσης προήδρευε σε μια τεράστια επιχειρηματική αυτοκρατορία (περιλαμβάνει και την εφημερίδα Washington Times, το Πανεπιστήμιο του Μπρίτζπορτ στο Κονέκτικατ, το ξενοδοχείο New Yorker στο Μανχάταν, μια μεγάλη εμπορική επιχείρηση αλιείας... Στη Νότια Κορέα οι επιχειρήσεις του Μουν περιλαμβάνουν εφημερίδες, νοσοκομεία, χιονοδρομικά κέντρα, εκπαιδευτήρια, παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων και οικοδομικά έργα).
__Ο Μουν, που ήταν γιος φτωχών αγροτών στην Κορέα δημιούργησε την αυτοκρατορία του συγχέοντας την θρησκεία με τις επιχειρήσεις. Φιλοδοξία του ήταν να κυβερνήσει τον κόσμο και να αντικαταστήσει τον χριστιανισμό με τη δική του διδασκαλία.
__Στις πολλές του επιχειρήσεις απασχολούσε τους οπαδούς του. Επέβαλλε συστήματα κοινοβίου, υποχρέωνε τα μέλη να πουλούν λουλούδια και κεριά στους δρόμους για να έχει έσοδα η εκκλησία του και όριζε ποιος θα παντρευόταν ποια, κάνοντας συστηματική πλύση εγκεφάλου. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι απαιτούσε τα χρήματα των οπαδών του για να συγχωρούνται οι πρόγονοι τους.
__Ο Μουν ήταν γνωστός για την εκτέλεση μαζικών γάμων, μεταξύ των οποίων ένας το 2009 που συμμετείχαν 10.000 ζευγάρια στη Σεούλ, Νότια Κορέα, πολλά από τα οποία συναντήθηκαν για πρώτη φορά την ώρα του γάμου τους.
__Δεν είναι ακόμα γνωστό ποιος θα τον διαδεχθεί στην ηγεσία της «εκκλησίας», η οποία εκτιμάται ότι έχει μεταξύ 5 έως 7 εκατομμύρια μέλη. Όμως, σε ένα άρθρο της Washington Post που δημοσιεύθηκε το 1997, όταν ο Μουν ρωτήθηκε τι θα συμβεί στην αυτοκρατορία του αφού πεθάνει, είχε πει: "Θα συνεχίσω να ηγούμαι της εκκλησίας από τον κόσμο των πνευμάτων".
__Ο Μουν ισχυριζόταν πως όταν ήταν 15 ετών , ο Ιησούς του ζήτησε να αναλάβει το έργο της οικοδόμησης της Βασιλείας του Θεού στη Γη. Έτσι ίδρυσε την Εκκλησία της Ενοποίησης το 1954. Σε μια ομιλία του 1974 με τίτλο "Η ανθρώπινη ζωή", ο Μουν είπε: «Πρέπει να ξεπεράσω την αποτυχία του Αδάμ, την αποτυχία του Αβραάμ, την αποτυχία του Μωυσή, τις αποτυχίες του Ιακώβ, του Μωυσή και του Ιωάννη του Βαπτιστή, και του Ιησού".
__Ο Μουν πίστευε ότι ο Ιησούς απέτυχε να αποκαταστήσει τα ανθρώπινα όντα που προορίζονται να γίνουν «τέλεια παιδιά» του Θεού, επειδή σταυρώθηκε πριν προλάβει να παντρευτεί και να κάνει δικά του παιδιά. Γι’ αυτό ο γάμος είναι κεντρικό μέρος της Εκκλησίας της Ενοποίησης. Ο αυτοαποκαλούμενος Μεσσίας είπε ότι θα ολοκληρώσει την αποστολή του Ιησού μέσω του γάμου, με την παραγωγή αναμάρτητων παιδιών και ευλογώντας στην εκκλησία του ζευγάρια που θα φέρουν στη ζωή αναμάρτητα παιδιά. Ο γάμος στην Εκκλησία της Ενοποίησης δεν είναι απλώς ένα προσωπικό ζήτημα, αλλά ένα ουσιαστικό μέρος για να κερδίσεις τη σωτηρία. (Βλέπε φωτογραφία)
__Παρά την έμφαση του Μουν στη σημασία του γάμου, ο ίδιος χώρισε την πρώτη του σύζυγο, Sun Kil Choi, το 1952. Η δεύτερη σύζυγός του, Hak Ja Han, γέννησε 14 παιδιά, αλλά μια κόρη τους πέθανε σε βρεφική ηλικία. Ο Μουν δήλωσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του είναι οι «πραγματικοί γονείς όλης της ανθρωπότητας», και ότι η εκκλησία είναι η αληθινή οικογένεια και τα παιδιά τους, τα αληθινά παιδιά.
__Η Εκκλησία της Ενοποίησης υποστηρίζει ότι είναι μέρος του Χριστιανισμού –υπό την έννοια ότι ισχυρίζεται ότι είναι «χριστιανική»–, εν τούτοις αρνείται, αλλάζει ή προσθέτει στα βασικά δόγματα της χριστιανικής πίστης.
__Στις δεκαετίες του εβδομήντα και του ογδόντα η εκκλησία του Μουν θεωρούνταν ευρέως ως μια λατρεία με την κοινωνιολογική έννοια του όρου.
__Το 1982, ο Μουν  καταδικάστηκε στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή. Πέρασε 13 μήνες σε ομοσπονδιακή φυλακή. Μάρτυρες όμως λένε πως θεώρησε αυτή τη φυλάκιση ως ισοδύναμη με το θάνατο του Ιησού", ενώ θεώρησε την απελευθέρωσή του, σχετική με την Ανάσταση. Ο Μουν  δήλωνε δημοσίως ότι είναι ο ίδιος ο Μεσσίας.
__Εκτός από αυτό δήλωνε ότι ήταν αναμάρτητος και ότι αυτός ήταν ο πραγματικός πατέρας της ανθρωπότητας, ο αληθινός εκπρόσωπος του Θεού στη γη, και ότι έχει απελευθερώσει το σύμπαν…
__Μάλιστα υποστήριζε ότι το χορικό «Αλληλούια» του Χέντελ είχε γραφτεί ειδικά γι 'αυτόν, και τελικά οι άνθρωποι θα το ψάλλουν στον ουρανό για εκείνον.
__Τον Ιούλιο του 2006 η Εκκλησία της Ενοποίησης έβαλε διαφημίσεις σε διάφορες αμερικανικές εφημερίδες υποστηρίζοντας ότι την ημέρα των Χριστουγέννων υπήρξε συνάντηση στον κόσμο των πνευμάτων μεταξύ των Ιησού, Μωάμεθ, Κομφούκιου, Βούδα, ο Μαρτίνος Λούθηρος και ο John Harvard.
__Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Εκκλησία της Ενοποίησης εξασθένισε στη δεκαετία του 1990 καθώς περισσότεροι νέοι στράφηκαν προς τον ευαγγελικό χριστιανισμό. Ο Μουν  υποβάθμισε τότε την Εκκλησία της Ενοποίησης, επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει τον τίτλο Οικουμενική Ομοσπονδία Ειρήνης ως ναυαρχίδα για την παγκόσμια αυτοκρατορία του. Το 1996 άλλαξε επίσημα το όνομα της εκκλησίας σε Οικογενειακή Ομοσπονδία για Παγκόσμια Ειρήνη και Ενοποίηση.

__Δικαιολογημένα θα σχολιάζαμε: "Άσε τον τρελό στην τρέλα του..." αν δεν ήταν και τα εκατομμύρια των οπαδών του που παρασύρθηκαν στις δαιμονικές του διδασκαλίες.
__Γονείς προσέχετε τα παιδιά σας. Υπάρχουν και στην Ελλάδα τέτοιοι (σε μικρογραφία αλλά το ίδιο επικίνδυνοι) θρησκευτικοί ηγέτες που ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΖΩΕΣ.

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Δεν είμαστε μόνοι...
 
=
Αν κοιτάξουμε γύρω μας, υπάρχουν κι άλλοι

[...] Με αυτήν την τακτική μεγαλώνοντας τα παιδιά είναι απολύτως φυσικό κι αυτά να μην μάθουν να υπολογίζουν τούς άλλους. Μαθαίνουν ότι μόνο αυτά υπάρχουν στο σύμπαν και κανείς άλλος. Όπως κι εμείς οι γονείς αυτό δείχνουμε. Ότι μόνο εμείς υπάρχουμε στον κόσμο και κανείς άλλος! Τα δικά μας προβλήματα είναι τα πιο σημαντικά, η δική μας η θέση είναι πάντα η πιο δύσκολη και πρέπει να επιστρατευθεί το σύμπαν να τη διορθώσει, οι δικές μας επιθυμίες είναι οι πιο σημαντικές και πρέπει άμεσα να εκπληρωθούν…
Στην πραγματικότητα όμως, όταν βάλουμε στην άκρη τον εαυτό μας και κοιτάξουμε γύρω μας, διαπιστώνουμε συχνά ότι οι ανάγκες των άλλων ανθρώπων –τις οποίες μέχρι τώρα δεν βλέπαμε– είναι μεγαλύτερες από τα δικά μας «μηδαμινά» προβλήματα. Η δική μας θέση, την οποία μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεινή, είναι πολύ καλύτερη από την θέση άλλων ανθρώπων, οι οποίοι δεν πρόβαλαν το πρόβλημά τους, όπως εμείς, παρ’ ότι ήταν πολύ πιο σοβαρό!
Βγαίνοντας, λοιπόν, από τον εαυτό μας και κοιτάζοντας αντικειμενικά τον κόσμο, διαπιστώνουμε ότι τα προβλήματά μας τελικά είναι μηδαμινά ή ανύπαρκτα! Γκρινιάζουμε γιατί μάς μειώθηκε ο μισθός και δεν έχουμε περίσσευμα χρημάτων να ξοδέψουμε για να διασκεδάσουμε και να «ξεδώσουμε», τη στιγμή πού στον διπλανό μας τα χρήματα δεν φθάνουν για να ζήσει την οικογένειά του. Γκρινιάζουμε γιατί έχουμε βαρεθεί τη εργασία πού κάνουμε, τη στιγμή πού ο διπλανός μας έχασε τη δουλειά του.
Γκρινιάζουμε γιατί έχουμε δύο παιδιά και δεν μπορούμε να προλάβουμε όλα αυτά πού θέλουμε να κάνουμε, ενώ ο διπλανός μας έχει περισσότερα παιδιά ή άλλες πολύ σημαντικές υποχρεώσεις και καταβάλει πολλαπλάσιο κόπο μέσα στη μέρα…
Αν κοιτάξουμε, λοιπόν, γύρω μας θα δούμε ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι! Άνθρωποι με τα δικά τους προβλήματα, τις δικές τους ανάγκες, το δικό τους δικαίωμα στη ζωή, το οποίο δεν έχουμε εμείς δικαίωμα να περιορίζουμε! Πρέπει να γίνει συνείδηση στον καθένα μας ότι:
· Δεν έχω δικαίωμα να σπρώξω τον μπροστινό μου για να περάσω πρώτος, γιατί ο μπροστινός μου ήρθε πολύ πριν από μένα.
· Δεν έχω δικαίωμα να παρακάμψω τη σειρά και να βγω μπροστά γιατί υπάρχουν κι άλλοι πριν από μένα, οι οποίοι ενδέχεται να βιάζονται το ίδιο.
· Δεν έχω δικαίωμα να μιλάω στο κινητό μου δυνατά, στη μέση της πλατείας γιατί οι άλλοι άνθρωποι ενδέχεται να ενοχλούνται αλλά και γιατί δεν είναι ευγενικό ούτε δείχνει σωφροσύνη το να καθιστώ κοινό ακρόαμα τη συζήτησή μου.
· Δεν έχω δικαίωμα να αφήνω το παιδί μου να κάνει φασαρία σε δημόσιο χώρο γιατί οι άλλοι άνθρωποι δεν φταίνε σε τίποτε…
Τελικά, στον 21ο αιώνα, απ’ ότι φαίνεται, οι συνθήκες κοινωνικής συμβίωσης είναι χειρότερες από αυτές πού βίωναν οι άνθρωποι στο παρελθόν! Διότι παλιά, όσο δύσκολη και αν ήταν η ζωή των ανθρώπων, ο ένας σεβόταν τον άλλο, ο ένας βοηθούσε τον άλλο, ο ένας ζούσε για τον άλλο, γιατί έδιναν προτεραιότητα στην πνευματική τους ζωή και στις οδηγίες τού Θεού. Γι’ αυτό και ήταν οι κοινωνίες καλύτερες! Σήμερα, εν ονόματι της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων έχουμε ισοπεδώσει τα δικαιώματα των άλλων! Η ατομική ελευθερία έχει αφανίσει και την στοιχειώδη ευγένεια!
Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ευγένεια είναι στοιχείο τού πολιτισμού και δείχνει το επίπεδο της πνευματικής στάθμης τού ανθρώπου.
Μαρίνα Διαμαντή
ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΥΛΟΓΙΑ Τεύχος 121
=

__Πολύ ενδιαφέροντα τα γραφόμενα της κ. Διαμαντή. Μακάρι να τα πρόσεχαν όλοι Έλληνες.
__Ελπίζουμε τουλάχιστον να τα προσέξουν οι δικοί μας αναγνώστες.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com