20.10.11

Το μαρτύριο των αντρών...


Δεν ξέρουμε πολλά από την τηλεόραση και το πρόγραμμά της... Γιατί θα έπρεπε άραγε; 
Όμως μας σύστησαν το παρακάτω διαφημιστικό σποτάκι από τον ΑΝΤ1, που πολλά ερωτηματικά μας γέννησε...


Επίσης δεν ξέρουμε τι καταλαβαίνετε εσείς και ποιο μήνυμα έρχεται στο νου σας.
Για εμάς όμως επαληθεύει το μέγα κατάντημα του τόπου, καθώς και εκείνων που διαπαιδαγωγούν την κοινωνία του.

ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ...
_____________________________________


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.comΌταν ο κόσμος γελάει με το χάλι μας...


Το παρακάτω φιλμ της γαλλικής σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής Les Guignols de l’info ασχολείται με το "Πειραματόζωο Έλλην". (Υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι)Όποιος αναγνωρίζει τον εαυτό του,
ας σηκώσει το χέρι του...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com
Ποιο ρόλο παίζουμε;

Όλοι έχουμε στιγμές που, αν και τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά, φοράμε ένα προσωπείο και κολλάμε ένα χαμόγελο στα πρόσωπά μας. Μερικές φορές πηγαίνουμε πολύ μακριά για να καλύψουμε τα εσωτερικά μας αισθήματα. Θα ζήσουμε τη μέρα μας, σαν τίποτα να μην είναι κακό, θα γελάμε με τους συνεργάτες μας και στο σπίτι, με τους συζύγους και τα παιδιά μας, χαμογελώντας χωρίς έναν υπαινιγμό της εσωτερικής μας έγνοιας.
Κάποιες φορές εμφανίζουμε συμπεριφορά που είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που αισθανόμαστε. Κάποιοι χορεύουν όταν είναι μάλλον μελαγχολικοί, τραγουδούν ενώ αισθάνονται την ανάγκη να κλάψουν, χαμογελούν την ώρα που ένα συνοφρύωμα θα ήταν καλύτερος δείκτης για το τι συμβαίνει μέσα τους.

Όμως, μια τέτοια "απομίμηση» για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα επηρεάσει τελικά την πραγματική διάθεσή μας.
  • Το ένα ενδεχόμενο είναι στο τέλος να ξεχάσετε τι σας έκανε να αναστατωθείτε αρχικά --ακόμη και αν ήταν πάρα πολύ σπουδαίο-- και να υποτιμήσετε την αξία του.
  • Το άλλο ενδεχόμενο είναι να συνειδητοποιήσετε ότι το θέμα ίσως δεν άξιζε ουσιαστικά τη μεγάλη σημασία που του δώσατε.
Η δεύτερη περίπτωση είναι μάλλον θετική. 
Η πρώτη περίπτωση όμως είναι τραγική επειδή συντελεί στην πώρωση και στην αποκοίμιση της συνείδησης, ενώ ο κίνδυνος υπάρχει γύρω μας, ενώ το χρέος μας –υλικό ή ηθικό– εξακολουθεί να υπάρχει και να αυξάνεται.
Η κατ’ ευθείαν ματιά στην πραγματικότητα ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ. Αντίθετα είναι ΣΩΤΗΡΙΑ. 
Αλλά η απώθηση των υποχρεώσεων και ευθυνών μας, ΕΓΓΥΑΤΑΙ την καταστροφή τη δική μας και των σχέσεών μας. Και βέβαια, καμία καταστροφή δεν είναι ανώδυνη και καμία καταστροφή δεν θεραπεύεται εύκολα.
Ας είμαστε προσεκτικοί, λοιπόν, κι ας αποφεύγουμε να παίζουμε ένα τέτοιο θέατρο στην καθημερινή ζωή μας -- και την κοσμική αλλά κυρίως την πνευματική!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com

Ανίκανοι ακόμη και για μία επιστράτευση…

Η πρόσφατη αποτυχία και γελοιοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους υπαλλήλους καθαριότητας και να χρησιμοποιήσει τους στρατιωτικούς στο ίδιο έργο, αποδεικνύει το κατάντημα του κράτους μας.

Παράλληλα θυμίζει την Παύλεια ρήση, 
«Διότι εάν η σάλπιγξ δώση φωνήν ασαφή, τις θέλει ετοιμασθή εις πόλεμον; Ούτω και σεις, εάν δεν δώσητε διά της γλώσσης φωνήν ευκατάληπτον, πως θέλει γνωρισθή το λαλούμενον; διότι θέλετε λαλεί εις τον αέρα (1Κορ. 14:8-9).
Όλα αυτά θυμηθήκαμε ακούγοντας προ ημερών και την «έκκληση»  κάποιου Πεντηκοστιανού που του δόθηκε βήμα από το τηλεοπτικό κανάλι MEGA που επί δύο Κυριακές καλούσε τον λαό να προσευχηθεί στις 2 Οκτωβρίου για τη σωτηρία της Ελλάδας –ύστερα από αυτή την ημερομηνία, είστε εκπρόθεσμοι…–, όμως ούτε μία φορά δεν αναφέρθηκε σε ανάγκη ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ… από τις πολλές αμαρτίες μας.
Και ο μεν εκφωνητής τον ειρωνεύτηκε λέγοντας πως άλλοτε ο Θεός έστελνε αγγέλους, αλλά σ’ εμάς έστειλε την Αγγέλα Μέρκελ…
Όσοι νομίζουν πως έτσι μπορεί να σωθεί η Ελλάδα, είναι «μακριά νυχτωμένοι», κατά που λέει η λαϊκή έκφραση.
Η δημόσια αναγνώριση της αμαρτίας που ακατάσχετα νομοθετήθηκε μεταπολιτευτικώς από την Βουλή και όλες τις κυβερνήσεις… μόνο κατάργηση των νόμων περί,
  • ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ, 
  • ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΙΧΕΙΑΣ, 
  • ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ, 
  • ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, 
  • ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ κ.ά.π. 
θα ήταν ίσως ένα «δείγμα» μεταμέλειας που ενδεχομένως θα αποτελούσε σημείο επανάκαμψης στο καταπατημένο δίκαιο, όχι μόνο του εργάτη αλλά και του εμβρύου και της προδομένης συζύγου και του αδικημένου λαού…

Εκείνοι που σπεύδουν στις λαοσυνάξεις, σπάζουν και καίνε ό,τι βρουν εμπρός τους, τίποτε από τα παραπάνω δεν θα ήθελαν να αλλάξει. 
Αυτά εξάλλου νομίζουν πως είναι τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για τα οποία αξίζει να αγωνίζονται…ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com