6.3.11


__________________


«Οι ρίζες ενός πολιτισμού


«[...] πλάσαμε έναν πολιτισμό καύχημα στην ιστορία αυτού του κόσμου. Όμως στο πέρασμα των καιρών ξεχάσαμε την αφετηρία. Απλώσαμε τις σκηνές μας δίπλα στον ποταμό της ΑΦΘΟΝΙΑΣ και φιλοτεχνήσαμε ένα βωμό με δίδυμη εστί στην ΥΛΗ και το ΧΡΗΜΑ.


Η νέα ΛΑΤΡΕΙΑ ήταν κάθετα αντίθετη με αξίες, με ιδανικά, με θρησκεία. Αφού ζήσαμε μία επικούρεια  ζωή, αποκομμένοι από τις παραδόσεις μας, βιώνουμε σήμερα την ΠΑΡΑΚΜΗ. Απογοητευμένοι κρεμάσαμε τα όργανα της διασκέδασης πάνω στα δέντρα της ΑΠΑΤΗΣ και θρηνούμε για τον ΞΕΠΕΣΜΟ μας.

Υπεύθυνοι δεν είναι μονάχα εκείνα τα ύπουλα αυτοαποκαλούμενα «προοδευτικά» κέντρα, που σιγά-σιγά μας απέκοψαν από τις αρχές μας και αποσάθρωσαν τον κοινωνικό και πολιτιστικό ιστό. Είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ που μας μάγεψε το ελκυστικό τραγούδι αυτών των Σειρήνων.

Εάν θέλουμε να επιβιώσει ο άνθρωπος σαν φορέας πνευματικής παράδοσης [...] να γκρεμίσουν από το βάθρο το είδωλο της ΥΛΗΣ και του ΧΡΗΜΑΤΟΣ. Να αγκαλιάσουμε ξανά αξίες και ιδανικά, τα μόνα δομικά στοιχεία που μπορούν να οικοδομήσουν έναν πολιτισμό. Ένα πολιτισμό που αξίζει να ζει κανείς για να τον απολαμβάνει ή να θυσιασθεί για να τον δημιουργήσει.»



ΠΗΓΗ: Γ. Καραλής, Περιοδικό «Σύνδεσμός», 2/2011»





ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.




.