16.8.12

Κρίση στα ΜΑΓΑΖΙΑ της θρησκείας...
=
 Το μνημόνιο χτύπησε τον θρησκευτικό τουρισμό του Δεκαπενταύγουστου και κάπως έτσι, μειωμένη ακόμη και κατά 50% εκτιμάται φέτος η εμπορική κίνηση στην Τήνο.
Σε σχέση με πέρυσι η επισκεψιμότητα έχει μειωθεί κατά 50% όπως και οι κρατήσεις σε δωμάτια ενόψει και της γιορτής. Οσο για τα εμπορικά καταστήματα, η πτώση των πωλήσεων φτάνει το 60-70%, ακόμη και στον κεντρικό εμπορικό δρόμο που οδηγεί στην Παναγία.
Πάντως, τόσο η Τήνος όσο και η Βέροια αναμένεται να δεχτούν -έστω και για μία ημέρα- χιλιάδες πιστούς. Κάθε χρόνο από το Μάρτιο έως τον Οκτώβριο 1,5 εκατ. άνθρωποι κατά μέσο όρο επισκέπτονται την Παναγία της Τήνου. Πεντακόσιες χιλιάδες επισκέπτες δέχεται η Παναγία Σουμελά στην Ημαθία.
=
__Στην Εκκλησία του Θεού δεν έχεις πρόβλημα να πας είτε φτωχός είσαι είτε πλούσιος.
__Στα μαγαζιά και θρησκευτομάγαζα της τυφλής θρησκοληψίας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ επειδή εκεί η είσοδος και η ευλογία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ αλλά ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΥΜΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΛΗΡΙΚΟ...
__Γι' αυτό ο Χριστός πήρε το φραγκέλιο και έδιωξε από το Ναό της Ιερουσαλήμ τους θρησκεμπόρους...
__Όπως το ίδιο θα κάνει και με όλους αυτούς τους παπάδες και γυφτοπανηγυριώτες που εκμεταλλεύονται την αφέλεια και τον σκοταδισμό των ευλαβών χριστεπωνύμων, που ούτε ξέρουν τι πιστεύουν ούτε και γιατί το πιστεύουν.
__Γι' αυτό το θέμα θα γράψει κανένα βιβλίο ο κ. Πάγκαλος
Ίσως είναι πιο χρήσιμο από αυτό που έβγαλε ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΒΡΩΜΟΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥ. Εκείνο των πολιτικών καλέ...


=========================================================
 Σχετικό είναι και το παρακάτω δημοσίευμα, ενδεικτικό της κατάντιας που έφτασε η εκκλησία για να εισπράττει... όχι μόνο τον οβολό των προσκυνητών αλλά και ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ των εμπόρων...




O Mητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος θεωρείται ένας από τους πλέον προοδευτικούς ιεράρχες στην χώρα.
Η παρουσία του στην Κορινθία έφερε νέο αέρα και ανανέωσε την τοπική εκκλησία. Κάθε άλλο παρά τυπολάτρης είναι.
Χθες το βράδυ όμως βγήκε κυριολεκτικά από τα ράσα του.
Εδώ και 4 χρόνια επισημαίνει στους κατοίκους και την εκκλησιαστική επιτροπή του χωριού (Αρχαίες Κλεωνές ή Κοντόσταυλο) ότι είναι απρεπές την ώρα που τελείται ο εσπερινός στην εκκλησία του χωριού, στην πόρτα της εκκλησίας αλλά και στο ιερό, οι κάτοικοι λόγω του εθίμου να ψήνουν σουβλάκια.
Πέρυσι είχε πει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η συνήθεια που προσβάλλει την εκκλησία και τον ίδιο.
Χθες το βράδυ λοιπόν και ενώ ο μέγας εσπερινός έφτανε στο τέλος του, το εσωτερικό της εκκλησίας γέμισε από καπνούς και τσίκνα…
Ο ναός είχε περικυκλωθεί από ψησταριές και… σουβλάκια.
Ο Δεσπότης -με το δίκιο του όπως αναγνώρισαν σήμερα και οι κάτοικοι του χωριού- έπαθε σοκ.
Διέκοψε τον εσπερινό και οργισμένος απευθύνθηκε στους κατοίκους του χωριού στους οποίους είπε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Μάλιστα ανακοίνωσε δημόσια ότι κλείνει η εκκλησία και δεν θα λειτουργήσει στις 15 Αυγούστου ενώ έθεσε σε αργία τον ιερέα ο οποίος επέτρεψε να στηθεί μέσα στον ναό αυτό το πανηγύρι. Μετά από αυτό απεχώρησε ο Δεσπότης κ. Διονύσιος.
Σήμερα το πρωί δεκάδες κάτοικοι από το χωριό Αρχαίες Κλεωνές πήγαν στα γραφεία της Μητρόπολης και ζήτησαν συγνώμη από τον Μητροπολίτη.
Ανέλαβαν την ευθύνη και παρακάλεσαν να άρει ο Μητροπολίτης την ποινή στον παπά του χωριού.
Ο Μητροπολίτης δέχθηκε την συγνώμη και θα λειτουργήσει κανονικά αύριο ο ναός.
Όσον αφορά στον παπά μάλλον ήταν η τελευταία του ευκαιρία και θα πρέπει να αλλάξει …τροπάριο αν θέλει να μείνει στο χωριό του..!  
Πηγή: moriasnews.gr 


__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Προνόμιο ή Κατάρα;
 ==

__Κάποτε το να είσαι Δημόσιος Υπάλληλος ήταν προνόμιο.
__Σήμερα μοιάζει σαν να είσαι "μελλοθάνατος"...

__Κάποτε για να γίνεις Δημόσιος Υπάλληλος έπρεπε να δουλέψεις για κάποιον πολιτικό (αφισοκολλητής, νεροκουβαλητής κ.λπ.).
__Σήμερα οι πολιτικοί ως συνήθως δείχνουν την ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ τους σε όλους εκείνους που πάλεψαν για να εξασφαλίσουν την εκλογή τους...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Ποιος να αλλάξει ποιον και γιατί...
==

Πώς επηρεάζουμε τον πολιτισμό μας για τον Χριστό;
Ο Greg Laurie στο βιβλίο του  "Speak the Language" γράφει μεταξύ άλλων:
Η Βίβλος λέει ότι δεν πρέπει να συμμορφωνόμαστε με αυτόν τον κόσμο. Μας λέει επίσης, «Μη αγαπάτε τον κόσμον μηδέ τα εν τω κόσμω. Εάν τις αγαπά τον κόσμον, η αγάπη του Πατρός δεν είναι εν αυτώ» (1 Ιωάννη 2:15).
Επομένως, πώς θα επηρεάσουμε τον πολιτισμό μας σήμερα; Πώς μπορούμε να τον αλλάξουμε προς το καλύτερο; Ο απόστολος Παύλος ρίχνει κάποιο φως σε αυτό: «Σας έγραψα εν τη επιστολή να μη συναναστρέφησθε με πόρνους, και ουχί διόλου με τους πόρνους του κόσμου τούτου ή με τους πλεονέκτας ή άρπαγας ή ειδωλολάτρας· επειδή τότε πρέπει να εξέλθητε από του κόσμου» (1 Κορινθίους 5:9-10).
Η ιδέα είναι ότι θέλουμε να επηρεάσουμε τον κόσμο εμείς και όχι ο κόσμος να επηρεάσει εμάς. Και ξεκινάμε μιλώντας σε μια γλώσσα που οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν. Ως πιστοί, μπορεί να εκνευριζόμαστε γιατί δεν φαίνεται οι άνθρωποι να μας ακούν. Αλλά ίσως αυτό συμβαίνει γιατί ακουγόμαστε σαν να είμαστε από άλλο πλανήτη.
Αν θέλουμε να εργαστούμε με αυτό τον βιβλικά αναλφάβητο πολιτισμό, πρέπει να αλλάξουμε τους όρους που χρησιμοποιούμε. Δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι άλλοι κατανοούν όλα όσα λέμε. Αν πάτε σε μια άλλη χώρα όπου μιλούν μια άλλη γλώσσα, πρέπει να μιλήσετε στους ανθρώπους μέσω διερμηνέα ή πρέπει να μάθετε τη γλώσσα τους.
Το μεγαλύτερο παράδειγμα γι’ αυτό ήταν ο ίδιος ο Ιησούς. Τον βλέπουμε να ξεκινάει μια συζήτηση με τη Σαμαρείτισσα γυναίκα στο πηγάδι, μια γυναίκα που είχε παντρευτεί και χωρίσει πέντε φορές και τώρα ζούσε με έναν άντρα που δεν ήταν παντρεμένη μαζί του. Ο Ιησούς δεν την καταδικάζει. Αντίθετα, έχτισε μια γέφυρα, ζωντανεύοντας την εσωτερική, πνευματική, δίψα της, και στη συνέχεια της πρόσφερε τη λύση που χρειαζόταν. Αυτός είναι πάντα ο στόχος του ευαγγελισμού: να οικοδομήσουμε γέφυρες και όχι να κάψουμε αυτές που υπάρχουν.




__Δυστυχώς, όμως, εκείνο που βλέπουμε στις μέρες μας είναι χριστιανοί επηρεασμένοι τόσο πολύ από τον κόσμο, ώστε οι άνθρωποι του κόσμου δεν μπορούν να διακρίνουν ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ. Ρωτούν:
__Μα γιατί και σε τι να αλλάξω; Αφού είστε ολόιδιοι μαζί μας, θέλετε όσα θέλουμε, κάνετε όσα κάνουμε, πηγαίνετε όπου πηγαίνουμε, λέτε όσα λέμε και γελάτε με όσα γελάμε...
Σίγουρα ένα άλλο είδος χριστιανισμού είχαν οι Απόστολοι Παύλος και Ιωάννης όταν έγραφαν τις επιστολές τους. Μήπως λοιπόν είναι ώρα να αναλογιστούμε ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, και πριν προσπαθήσουμε ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ τους άλλους, ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ;.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com