17.4.13

Τρόμος στη Βοστώνη και όχι μόνο...



Τρόμος στη Βοστώνη και όχι μόνο...
 

__Περιττό να πούμε ότι λυπούμαστε για τα θύματα της άφρονας αυτής ενέργειας....
__Να ρωτήσουμε όμως ποιοι σκέφτονται τα πολλαπλάσια θύματα στη Συρία και άλλες εστίες συγκρούσεων;
__Οι ψυχές των ανθρώπων έχουν παντού την ίδια αξία, κι ας μην το παραδέχονται όλοι...
=
- Τρόμος και πανικός από την τρομοκρατική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης
- Ένα παιδί 8 ετών ανάμεσα στους 3 νεκρούς
- Οκτώ παιδιά μεταξύ των 144 τραυματιών
- 17 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και άλλοι 25 έχουν τραυματιστεί σοβαρά
- 20χρονος Σαουδάραβας που έχει τραυματιστεί θεωρείται ύποπτος και φρουρείται
- Ομπάμα: όποιος το έκανε, θα πληρώσει
- Αναζητείται μελαμψός άνδρας, που ήταν στο σημείο λίγο πριν την έκρηξη
- "Κόκκινος" συναγερμός σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον, αποκλεισμένος ο Λευκός Οίκος

Χάος, τρόμος, πανικός. Ο χειρότερος εφιάλτης έγινε πραγματικότητα. Μπορεί το εύρος της επίθεσης να μην είναι το ίδιο, αλλά είναι το συναίσθημα. Η Βοστόνη έζησε και εξακολουθεί να ζει στιγμές 11ης Σεπτεμβρίου. Ο Μαραθώνιος της πόλης, ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα, μετατράπηκε σε τόπο εγκλήματος.

Δυο βόμβες που εξερράγησαν στο σημείο του τερματισμού σκότωσαν τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα 8χρονο αγοράκι και τραυμάτισαν άλλους 144, σύμφωνα με τον τελευταίο γνωστό απολογισμό του CNN. Από τους τραυματίες, οι 17 νοσηλεύονται στο Γενικό νοσοκομείο της Βοστόνης σε κρίσιμη κατάσταση και άλλοι 25 σε σοβαρή. Ανάμεσα στους τραυματίες και οκτώ παιδιά.

Ο Λευκός Οίκος και ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα προτίμησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους.
Να δείξουν ψυχραιμία και δεν έχουν ακόμη μιλήσει για το ποιος βρίσκεται πίσω από το μακελειό. Δεν έριξαν ανάθεμα. Είπαν μόνο πως όποιος ή όποιοι ευθύνονται, θα τιμωρηθούν.

Η αμερικανική κυβέρνηση χειρίζεται τις εκρήξεις στη Βοστόνη σαν πράξη τρομοκρατίας. «Κάθε συμβάν με πολλαπλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς είναι σαφώς μια πράξη τρομοκρατίας, και θα προσεγγισθεί ως τρομοκρατική πράξη», είπε Αμερικανός αξιωματούχος και πρόσθεσε: «Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιος έκανε αυτήν την επίθεση, η έρευνα που εξελίσσεται θα αποκαλύψει τον πιθανό σύνδεσμο για τον σχεδιασμό ή την εκτέλεση από μια τρομοκρατική ομάδα, ξένη ή εγχώρια» είπε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ήδη, οι αμερικανικές αρχές κατ’ εντολή του FBI αναζητούν νεαρό άνδρα, μαύρο ή μελαμψό, ο οποίος βρισκόταν κοντά στο σημείο των εκρήξεων πέντε λεπτά πριν την έκρηξη και φέρεται να επιχείρησε να περάσει σε σημείο όπου απαγορευόταν η πρόσβαση.
Επίσης, ένας από τους τραυματίες, ένας 20χρονος Σαουδάραβας, νοσηλεύεται φρουρούμενος και θα ανακριθεί για το αν έχει σχέση με την επίθεση.

Μετά την επίθεση στη Βοστόνη, συναγερμός έχει σημάνει σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη. Ο Λευκός Οίκος έχει απομονωθεί, η ασφάλεια στους πυρηνικούς σταθμούς έχει αυξηθεί.

Πηγή Newsit
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

Τέχνη στο οπωροπωλείο του Θεού [β]



Τέχνη στο οπωροπωλείο του Θεού [β]
 

__Με απλά πράγματα μπορεί να ομορφύνει η μέρα σου...
__Πες ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ της όμορφης Δημιουργίας.
=
__ΑΥΡΙΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ........
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

Φυλαχτά και φυλακτήρια...


Φυλαχτά και φυλακτήρια...



__Κοντά στο χωριό Halbturn, της Αυστρίας, περίπου 60 χλμ. ανατολικά της Βιέννης, βρίσκεται ένα παλιό ρωμαϊκό κτήμα (Villa Rustica). Πρόκειται για γεωργική επιχείρηση που εξασφάλιζε τροφή στις γύρω πόλεις (Carnuntum, Györ, Sopron).

Το κτήμα είχε καταληφθεί από τα τέλη του β΄ αιώνα μ.Χ. ως τη μέση του ε΄ αιώνα. Στο νεκροταφείο υπάρχουν περίπου 300 τάφοι. Οι μελετητές άρχισαν έρευνες στον χώρο το 1986, όταν δύο ασύλητοι τάφοι βρέθηκαν σε ένα χωράφι. Ένας από αυτούς τους τάφους, από τον γ΄ αιώνα μ.Χ., ανήκε σε ένα βρέφος περίπου 18 μηνών.
Μια μικρή, ασημένια κάψουλα χωρίς στολίδια, θάφτηκε μαζί με το παιδί σαν φυλακτό. Στο εσωτερικό της κάψουλας υπήρχε ένα μικρό ορθογώνιο φύλλο χρυσού (2, 5 Χ  2,5 εκ.) διπλωμένο και τυλιγμένο για να σχηματίσει ένα μικρό ρόλο. (Στην εικόνα αριστερά). 
Στην επιφάνεια του χρυσού φύλλου υπάρχει χαραγμένη με ελληνικούς χαρακτήρες η επιγραφή: «ΣΥΜΑ ΙΣΤΡΑΗΛ ΑΔΩNΕ ΕΛΩΗ ΑΔΩN Α»
που όμως δεν ανήκει στην ελληνική γλώσσα καθώς η επιγραφή είναι ελληνική μόνο στην εμφάνιση.
Στην πραγματικότητα το κείμενο δεν είναι τίποτε άλλο από μια μεταγραφή με ελληνικούς χαρακτήρες της γνωστής εβραϊκής προσευχής από την Παλαιά Διαθήκη (Δευτ. 6:4): «Άκου, Ισραήλ, ο Κύριος είναι ο Θεός μας, ο Κύριος είναι ένας».
Από το εύρημα αυτό γίνονται φανερά δύο πράγματα:
  • (1) ότι οι Εβραίοι χρησιμοποιούσαν «φυλακτήρια» (όπως τους κατέκρινε ο Χριστός: «Πράττουσι δε πάντα τα έργα αυτών διά να βλέπωνται υπό των ανθρώπων. Και πλατύνουσι τα φυλακτήρια αυτών και μεγαλύνουσι τα κράσπεδα των ιματίων αυτών» Ματθ. 23:5)
  • (2) ότι αυτά τα φυλακτήρια είχαν μεταλλαχτεί σε μαγικά αντικείμενα, που  υποτίθετο ότι μπορούσαν να «προστατεύσουν» εκείνον που τα έφερε...
  • (3) ότι ο Σατανάς δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει ακόμη και χωρία της Βίβλου για να περάσει δικές του πλάνες...
  • (4) ότι οι Έλληνες "Χριστιανοί Ορθόδοξοι" του 21ου αιώνα δεν διαφέρουν σε τίποτε από τους δεισιδαίμονες ανθρώπους της κάθε εποχής, όπως φαίνεται (στην εικόνα δεξιά) τα οποία μπορούν να αγοράσουν από τα "κατάλληλα" καταστήματα σε τιμές ΕΥΡΩ...   




__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com