30.3.11

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΓΑΠΕΣ


ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

ΑΔΕΛΦΕ  ΚΑΙ  ΣΥΝΤΡΟΦΕ...

Ή 

Ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ - ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε..
 ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΑΖΙΝΟ


Στην εφημερίδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ που μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://xristianiki.gr/pdf/xrist841.pdf


υπάρχει ένα ενδιαφέρον κύριο άρθρο για το κατάντημά μας ως χώρας ΟΧΙ ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΩΝ αλλά ΧΩΡΑ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΔΩΝ.

Κυβερνήτες και κυβερνώμενοι στο ίδιο καζάνι της σπατάλης και του εύκολου κέρδους. 


Οι πρώτοι με τις ΜΙΖΕΣ, οι άλλοι με το ΚΟΥΜΑΡΙ....


"Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών", λοιπόν.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε..

ΗΛΙΚΙΑ, ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΛΙΚΕΣ

Κάποιος μπορεί να μη συμφωνεί με πολλά  που είπε ή έκανε ως τώρα ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, όμως εδώ μίλησε ορθά:

“Ύστερα μετά την ηλικία μας έρχεται και κάποια κόπωσης, κάποιες ασθένειες μικρές ή μεγάλες, υπάρχει μια αδυναμία αντικειμενική. […] Εγώ είμαι έτοιμος στα 72 μου την 1η Σεπτεμβρίου να υποβάλλω την παραίτησή μου, θα το κάνω, βεβαίως θα το κάνω […] Όταν δεν μπορείς να επιτελέσεις τα καθήκοντα σου φεύγεις […] μπορώ να σας πω μερικούς που δεν μπορούν, να ασκήσουν τα καθήκοντά τους σήμερα.”
“Τι συμβαίνει όμως, μερικοί χάσανε το χρόνο που είχαν την λογική να παραιτηθούν! Και μετά ταύτα δεν έχουνε την δύναμη και την θέληση, αλλά είναι όργανα είτε συγγενών τους, είτε του περιβάλλοντος τους, είτε της αδυναμίας τους”, υπογράμμισε ο κ. Χρυσόστομος.

Όταν αυτά δεν τα ξέρουν ή δεν τα θέλουν κάποιοι ποιμένες… (Ορθόδοξοι ή Διαμαρτυρόμενοι δεν έχει διαφορά) δυστυχώς καταλήγουν σε γελοιότητες και ζημιές ανεπανόρθωτες για τα ποίμνιά τους. Κρίμα.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε..

ΝΗΣΤΕΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ

Σε μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη αναφορικά με τη νηστεία σημειώνονται και τα εξής ορθά:

Διά τούτο και ο υμνωδός του Τριωδίου μάς προσανατολίζει ορθώς προς το περιεχόμενόν της λέγων, ότι η σωματική νηστεία διά της αποχής των τροφών, εάν δεν ακολουθείται εκ της καθαρότητος της προερχομένης εκ του αγώνος απαλλαγής εκ των παθών, δεν γίνεται αφορμή προς βίου διόρθωσιν και ως ψευδής μισείται από τον Θεόν.

Ας τα έχουν υπόψη τους εκείνοι που νομίζουν ότι μπορούν να «νηστεύουν» αν π.χ. για ένα πρωινό δεν πιουν Coca Cola (!) ή «νηστεύουν» για κάποιες ώρες πίνοντας μόνο χυμούς…ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε..

Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Στο περιοδικό «ΒΗΜΑΤΑ» της Μητρόπολης Κέρκυρας, (Τ. 9. Σελ. 40) ο Θ.Μ. (; π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός) αναφερόμενος στη σειρά του ΣΚΑΪ για το 1821 αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:


Στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ προβάλλεται μία σειρά για την επανάσταση του 1821 με τον τίτλο «Ή Γέννηση ενός έθνους-κράτους». Ολόκληρο το σύστημα πού θέλει να ξεχάσουμε τη στηρίζει με νύχια και με δόντια. Η τράπεζα πού έχει παραρτήματα στην Τουρκία είναι χορηγός. Μία παρέα καθηγητών, οι όποιοι βαφτίζουν ως αλήθεια μόνο αυτό πού οι ίδιοι πιστεύουν, χωρίς να προβάλλουν και τις άλλες απόψεις, αγωνίζονται να μάς πείσουν ότι όλα στην Τουρκοκρατία ήταν ιδανικά. Ότι δεν είχαμε ουσιαστικά εθνική συνείδηση, αλλά ούτε και συνείδηση του Γένους μας και ότι ή επανάσταση έγινε επειδή κάποιοι δια νοούμενοι-καλαμαράδες ξαναθυμήθηκαν ότι υπήρχαν κάποτε οι Έλληνες στην Αρχαία Ελλάδα και εκμεταλλεύτηκαν τις οικονομικές συνθήκες και την ανασφάλεια των Τούρκων. 


Από τα παραπάνω επισημαίνουμε τη φράση «Η τράπεζα πού έχει παραρτήματα στην Τουρκία είναι χορηγός», και θέλουμε να θυμίσουμε ότι η εν λόγω Τράπεζα, με τα παραρτήματα στην Τουρκία και την χορηγία στην παραποίηση της ιστορίας, δεν είναι άλλη από εκείνη στην οποία η Εκκλησία της Ελλάδος είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος.


Αν η Εκκλησία ήθελε να μην διαδίδονται αυτά τα «ψέματα» μπορούσε κάλλιστα να απαιτήσει την διακοπή της προβολής της σειράς.


Όμως η διγλωσσία και διπροσωπία της Κρατικής Εκκλησίας ήταν γνωστή στους αιώνες και με τίποτα δεν άλλαξε σήμερα. Δυστυχώς.

===============================

Δημοσιεύουμε ξανά τα σχετικά στοιχεία...  • Υπενθυμίζουμε στον Μητροπολίτη ότι η εν λόγω σειρά στο Κανάλι ΣΚΑΙ  έγινε και προβάλεται με ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, της οποίας μεγαλύτερος Μέτοχος είναι Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. 
  • Πώς μπορεί να διαμαρτύρεται λοιπόν, όταν η εν λόγω τηλεοπτική σειρά έγινε ουσιαστικά με τη χορηγία της ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.


.