26.8.12

Άνθρωποι μεγάλης πίστης...
==
__Ο Αμερικανός αστροναύτης Νιλ Άρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που στις 21 Ιουλίου του 1969 πάτησε το πόδι του στη Σελήνη, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Ο Άρμστρονγκ ήταν επικεφαλής της αποστολής Απόλλων 11 και ένας αληθινός θρύλος της αστροναυτικής.
Εκείνα τα πρώτα βήματα στη Σελήνη τα παρακολούθησαν στις οθόνες εκατομμύρια άνθρωποι από όλον τον κόσμο. Τα λόγια που είχε πει, περιγράφοντας το σπουδαίο επίτευγμα, έμειναν ανεξίτηλα στη μνήμη της ανθρωπότητας: «Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα γιγαντιαίο άλμα για την ανθρωπότητα» (That's one small step for man, one giant leap for mankind)».

Ο Neil Armstrong μαζί με τον Buzz Aldrin ήταν οι πρώτοι αστροναύτες που προσεδαφίστηκαν στο φεγγάρι και κάνοντας αυτό το «γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα». 
 
__Ίσως όμως δεν θα γνωρίζετε ότι πριν βγουν από το διαστημόπλοιο, ο Aldrin έβγαλε μια Βίβλο, ένα ασημένιο δισκοπότηρο με ψωμί και κρασί, και πώς εκεί επάνω στο φεγγάρι, η πρώτη πράξη τους ήταν να εκτελέσουν την Θεία Κοινωνία.

__Πολλοί νομίζουν ότι η επιστήμη είναι ανταγωνιστική στην πίστη. Ωστόσο, οι περισσότερες από τις μεγάλες προσωπικότητες που διαμόρφωσαν τη σημερινή επιστημονική σκέψη ήταν από την αρχή ευσεβείς πιστοί, όπως ο Pascal, ο Ισαάκ Νεύτων, και ο Τζέιμς Μάξγουελ. Όλοι οι Χριστιανοί συμφωνούν ότι η μελέτη της φύσης δεν αμφισβήτησε την πίστη τους, αλλά μάλλον την ενίσχυσε.

__Ο Αστροναύτης, John Glenn επιστρέφοντας από το διάστημα μετά την επιβλητική τροχιά του γύρω από τη Γη, είπε: «Είναι αδύνατο για μένα να κοιτάζω αυτό το είδος της δημιουργίας και να μην πιστεύω στο Θεό. Ακριβώς αντίθετα ενισχύει την πίστη μου».

__Ίσως δεν γνωρίζετε, ότι και πολλοί άλλοι από τους ήρωες της αστροναυτικής είχαν βαθιά θρησκευτική πίστη. 

__Ο Frank Borman ήταν διοικητής του πρώτου πληρώματος που ταξίδεψε έξω ​​από την τροχιά της Γης. Κοιτάζοντας κάτω προς στη γη από 250.000 μίλια μακριά, ο Borman εξέπεμψε ένα ραδιοφωνικό σήμα, αναφέροντας ΄το πρώτο εδάφιο από τη Γένεση: "Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γη". Όπως εξήγησε ο ίδιος αργότερα, «Είχα μια τεράστια αίσθηση ότι έπρεπε να υπάρχει μια δύναμη μεγαλύτερη από εμάς – ότι υπάρχει Θεός, και ότι υπήρξε πράγματι μια αρχή."

__Ο James Irwin, που περπάτησε στο φεγγάρι το 1971, αργότερα έγινε ευαγγελικός ποιμένας. Περιέγραφε συχνά τη σεληνιακή αποστολή ως μια αποκάλυψη. Σύμφωνα με τα λόγια του, «Ένιωσα τη δύναμη του Θεού, όπως δεν την είχα νιώσει ποτέ πριν."

__Ο Charles Duke, ο οποίος ακολούθησε τον Irwin στο φεγγάρι, αργότερα δραστηριοποιήθηκε στο ιεραποστολικό έργο. Όπως εξήγησε, «Κάνω ομιλίες σχετικά με το περπάτημα μου ΕΠΑΝΩ στο φεγγάρι αλλά και για το βάδισμά μου στη ζωή ΜΑΖΙ ΜΕ τον Υιό του Θεού." 

__Ο Guy Gardner είναι επίσης ένας βετεράνος αστροναύτης που μιλάει σε εκκλησίες για την πραγματικότητα του Θεού.
__Όπως το έθεσε ο ψαλμωδός: "Οι ουρανοί διηγούνται την δόξα του Θεού" 
__ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com