25.7.11



Άδειες ΤΑΞΙ (TAXI) και


 
...άδειες ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

 


         

Μεγάλος θόρυβος αυτές τις ημέρες για τις ΑΔΕΙΕΣ των ΤΑΞΙ που μοιράζει το Υπουργείο Μεταφορών (ή όπως αλλιώς λέγεται στου καιρού τα γυρίσματα), και τις οποίες κάποιοι κατάφεραν να αποκτήσουν –χάρη σε διάφορα ρουσφέτια ή αγοράζοντάς τις σε ακριβές τιμές– δημιουργώντας περιουσία και ΕΣΟΔΑ από ένα κοινωνικό αγαθό που κανονικά θα έπρεπε να είναι ΔΩΡΕΑΝ στο κοινό.

Αλλά το θέμα έφερε
στη σκέψη κάποιες άλλες άδειες που μοιράζει αυτή τη φορά το Υπουργείο Θρησκευμάτων, που λέγονται ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, τις οποίες χρειάζονται οι ετερόδοξοι και οι Παλαιοημερολογίτες, για να εκτελούν νόμιμα διάφορες ιεροπραξίες όπως π.χ. οι Γάμοι. 



Κάτι ανάλογο γίνεται και με ορισμένα θρησκευτικά κειμήλια, όπως π.χ. δήθεν "θαυματουργές" εικόνες, που σκόπιμα και με μεγάλη μαεστρία αναδεικνύονται και γνωστοποιούνται ώστε οι αφελείς να πηγαίνουν για προσκύνημα, συνοδευόμενο πάντοτε από τον σχετικό "οβολό"...

Το καταπληκτικό είναι πως και αυτές οι άδειες –με κατάλληλους τρόπους– εκδίδονται σε συγκεκριμένα ονόματα και στη συνέχεια ΚΛΗΡΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ στους απογόνους –υιούς και γαμπρούς– των πρώην κατόχων τους.

Σε μια Πεντηκοστιανή εκκλησία μάλιστα, που τυχαίνει να γνωρίζουμε, ο κάτοχος της ΑΔΕΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ήταν και κάτοχος ΑΔΕΙΑΣ ΤΑΞΙ, και την άδεια της εκκλησίας την ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕ στον γαμπρό του [[για την άδεια του ΤΑΞΙ δεν γνωρίζουμε]].



Άλλοι πάλι κληροδοτούν στα παιδιά τους Ιεραποστολικές Δραστηριότητες και Διακονίες
με εξασφαλισμένο και σταθερό εισόδημα...



Οικογενειακές επιχειρήσεις, θα έλεγε δικαιολογημένα κάποιος, μόνο που τα ΙΕΡΑ πράγματα θα έπρεπε να έχουν καλύτερη τύχη και να μην ξεπέφτουν στα χέρια και στις μεθόδους τυχάρπαστων και καιροσκόπων…


______________

Από ότι ακούμε, υπάρχουν και μοναστήρια ιδιοκτήτες πλοίων κ.λπ. όμως για αυτά κάποια άλλη φορά.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,  
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε