11.8.12

Πάρε και μία ΦΑΚΑ...
==
__Mεγάλος αριθμός πυροσβεστικών αεροσκαφών και 30 περίπου πιλότοι και τεχνικοί συγκεντρώνονται αυτή την ώρα στην αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου Βόλου.
__Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της ιδιαιτερότητας των στιγμών, και ενώ η χώρα πλήττεται από τα πύρινα μέτωπα, στην αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου Βόλου αναμένεται να μεταβούν, μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών αεροσκαφών και 30 περίπου πιλότοι και τεχνικοί.
__Με ορμητήριο την 111 Πτέρυγα Μάχης θα συνδράμουν στις εναέριες επιχειρήσεις, τόσο στη Χαλκιδίκη, όσο και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο.

==

__«Το Άγιο Όρος το βλέπω ως κόρη οφθαλμού και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να καταπολεμήσουμε τη πυρκαγιά» εξήγησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στον Πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους, Γέροντα Μάξιμο τον Ιβηρίτη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δυο άνδρες, όπως εξήγησε στο «Αγιορείτικο Βήμα» ο πρωτοεπιστάτης του Αγίου Όρους.
__Οι Αγιορείτες ζήτησαν τη συμπαράσταση του πρωθυπουργού για την προστασία του Αγίου Όρους από τη φωτιά που κατά τη χθεσινή ημέρα αναζωπυρώθηκε και απειλούσε ακόμα και μονές.
«Η ανταπόκριση του πρωθυπουργού ήταν άμεση και μας συγκίνησε» υπογράμμισε στο «Αγιορείτικο Βήμα» ο πρωτοεπιστάτης Γέροντας Μάξιμος.
__Και συμπλήρωσε: «αμέσως οι δυνάμεις της πυρόσβεσης ενισχύθηκαν σημαντικά με πεζοπόρα τμήματα και εναέριες δυνάμεις, ενώ επτά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη με τις φλόγες που βρίσκονται σε ακτίνα δυο χιλιομέτων από τη Μονή Χιλανδαρίου».
==
__''Καλό κάνει ο αγιασμός για τα ποντίκια, όμως καλού κακού αγόρασε και μία ΦΑΚΑ!'' είπε ο παπάς στον αμαθή πιστό που είχε πρόβλημα με ποντίκια στις αποθήκες του...
__Το ίδιο ακριβώς επαναλαμβάνεται τις ώρες αυτές στο λεγόμενο "Άγιο Όρος", που βεβαίως είναι το ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, --εξ ου και το άβατο για τις γυναίκες-- αλλά ο Πρωτοεπιστάτης ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ του κ. Σαμαρά, αφού η Παναγία δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για το "περιβόλι" της...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Προς μία κεντρική κυβέρνηση...
==

Κυβέρνηση Βρυξελλών και ανάληψη όλων των χρεών της Ευρώπης, θέλει ο Γκάμπριελ 
Μιλώντας στην εφημερίδα Berliner Zeitung, ο Γκάμπριελ προτείνει μία εναλλακτική στρατηγική για την καταπολέμηση της κρίσης, η οποία προβλέπει την κοινή ανάληψη των χρεών από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης με ταυτόχρονη διασφάλιση του κοινού ελέγχου στους κρατικούς προϋπολογισμούς όλων των κρατών-μελών.
Παράλληλα, προτείνει τη μεταφορά περισσότερων αρμοδιοτήτων από τις εθνικές κυβερνήσεις προς τις Βρυξέλλες με παράλληλη αλλαγή του γερμανικού συντάγματος, ώστε τα ευρωπαϊκά όργανα να είναι σε θέση να ασκήσουν πιο αποτελεσματικό έλεγχο σε θέματα προϋπολογισμού των εθνικών κυβερνήσεων.
Ειδικά για τη Γερμανία, ο Γκάμπριελ ζητά τη σύγκληση συντακτικής συνέλευσης για την αλλαγή του συντάγματος με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών κομμάτων της χώρας και την τελική έγκριση των συνταγματικών αλλαγών σε δημοψήφισμα.
Ετσι, θα τεθούν τα θεμέλια για να μετατραπεί η Ευρωζώνη σε μία πολιτική ένωση με 17 κράτη-μέλη, η οποία θα αποτελέσει και τον «σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης του μέλλοντος.


 __Λίγο λίγο ξεσκεπάζεται το βαθύτερο σχέδιο για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το πρότυπο ενός ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ που θα απορροφήσει όλες τις χώρες χωρίς πόλεμο αλλά με οικονομικό εκβιασμό.
__Αυτό που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα είναι το πρώτο από τα βήματα που θα αφαιρέσει από τη χώρα μας την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ  όπως έχουν συναποφασίσει και δεσμευθεί οι ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ.

Και μία απορία: Αν εν όψει της μεταβίβασης της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς, ο διευθυντής της πρώτης έβγαλε στο εξωτερικό κάτι εκατομμύρια ΕΥΡΩ... ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει ότι εν όψει της παράδοσης της χώρας στις ξένες "συμμαχικές" δυνάμεις, οι πολιτικοί αρχηγοί δεν έχουν βγάλει στο εξωτερικό αντίστοιχα ή μεγαλύτερα ποσά για εξασφάλισή τους;
__Αν δεν το έκαναν είναι βλάκες...
__Αν το έκαναν είναι προδότες...
Εσείς τι νομίζετε;
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Δύο μέτρα και δύο σταθμά...
==
__Είναι αλήθεια, δυστυχώς, ότι ενώ οι ιεράρχες ασχολούνται με τις πράξεις της μηδαμινής δύναμης Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης, που διένυμε την Καινή Διαθήκη στη Θράκη, και περί του οποίου γεγονότος πολλά εγράφησαν, την ίδια ώρα οι μητροπολίτες (οι περισσότεροι τουλάχιστον) "κάνουν την πάπια" απέναντι στα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά του έθνους και της γλώσσας που συντελούνται από την κυβέρνηση της εσωτερικής τρόικας (άρα κατ' επιταγήν ή όχι της εξωτερικής, δεν το γνωρίζουμε)...
__Πάντως όποιος "πατέρας" πονάει αληθινά για τον λαό αυτό, μάλλον για άλλα θέματα θα έπρεπε ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ, επειδή το κακό δεν έρχεται με την διανομή της Καινής Διαθήκης, --αν και εμείς δεν συμφωνούμε με το συγκεκριμένο τρόπο-- αλλά με το κακό παράδειγμα των οσφυοκαμπτών "αγίων" της ιεραρχίας...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Όπως κάνουν κάποιοι αιρετικοί...
==
__Τη μέθοδο "προσηλιτισμού διά του γάμου" την εφαρμόζουν αρκετές αιρετικές εκκλησίες και παραθρησκευτικές ομάδες...
__Το αυτό έπραξε και ο Μητροπολίτης Κένυας, "εξαναγκάζοντας διά της προτροπής" τον μελλόνυμφο υιό να βαπτιστεί "Ορθόδοξος Χριστιανός" και μάλιστα να λάβει το όνομα του ίδιου του Δεσπότη... προκειμένου να νυμφευθεί την εκλεκτή της καρδιάς του...
__Μακάρι ο άνθρωπος να σοβαρεύεται με τα ζητήματα της πίστης και να ζητήσει να γνωρίσει αληθινά τον Χριστό του οποίου υποτίθεται πως τώρα έγινε οπαδός... αν και προς το παρόν αποδείχθηκε μάλλον "οπαδός της συζύγου του".
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com