17.9.12

ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ...

Όποιος μπορεί να βοηθήσει...
=
Εκλάπη εχθές κατά τις απογευματινές ώρες η εικόνα της Παναγίας της Τήνου (πιστό αντίγραφο) από τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Δράμας στην περιοχή του πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου (ΚΙΧΝΕ).
Οι δράστες δύο τον αριθμό ήταν λευκοί ηλικίας γύρω στα 30 με 35 φορούσαν καρώ πουκάμισα και τζίν παντελόνια.
Άν κάποιος είδε ή βρει την εικόνα να επικοινωνήσει με την αστυνομία.
Μαζί με την εικόνα εκλάπησαν και τα τάματα των πιστών που βρίσκονταν τοποθετημένα.
Αξίζει να σημειωθεί οτι η εικόνα ήταν το πρώτο πανελλαδικά ανίγραφο της Παναγίας της Τήνου.
Θερμή παράκληση του εφημερίου του Ι.Ναού και της εκκλησιαστικής επιτροπής να επιστραφεί η Ιερά εικόνα της Παναγίας.

=
__Όποιος μπορεί, λοιπόν, ας βοηθήσει αφού Η ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να βοηθήσει τον εαυτό της!!!
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ...

Αυτοί όμως πήγαν στον Λυκαβηττό...
==
__Ο παπάς του Λυκαβηττού έχει άλλο προϊστάμενο, οπότε και δεν φοβάται τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο [διαβάστε σχετικό χθεσινό δημοσίευμα]μήπως τον κάνει "νταντά" για την παρατυπία του...
__Άλλα μέτρα και σταθμά στην κατά τα λοιπά "ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ" όπου δεν κάνει κουμάντο ο Θεός αλλά "οι επί γης ΔΗΘΕΝ αντιπρόσωποι"...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Αρχή σχολικού έτους...

Αρχή σχολικού έτους...
=
Προς όλους τους εκπαιδευτικούς!!!
και καλή χρονια!!!

Δάσκαλος ή παιδαγωγός;

Καθώς στεκόταν μπρος στην τάξη της την Ε’ δημοτικού, την πρώτη ημέρα του σχολείου η κυρία Τζοβάννα είπε στα παιδιά ένα ψέμα. Όπως οι περισσότερες δασκάλες, κοίταξε τους μαθητές της και είπε ότι τους αγαπούσε όλους το ίδιο. Αλλά αυτό ήταν αδύνατον, διότι εκεί στην μπροστινή σειρά, βυθισμένο στο κάθισμά του ήταν ένα μικρό αγόρι, ο Μάνος Μανούσας.
Η κυρία Τζοβάννα είχε παρακολουθήσει τον Μάνο την προηγούμενη χρονιά και είχε προσέξει ότι ο Μάνος δεν έπαιζε καλά με τα άλλα παιδιά.
Τα ρούχα του ήταν τσαλακωμένα. Πάντα φαινόταν ότι χρειαζόταν μπάνιο. Και ο Μάνος μπορούσε να είναι πολύ δυσάρεστος.
Στο σχολείο που δούλευε η κυρία Τζοβάννα έπρεπε να επιθεωρήσει του κάθε μαθητού το ιστορικό.
Άφησε του Μάνου το ιστορικό να το διαβάσει τελευταίο. Όταν όμως διάβασε το ιστορικό που έγραφαν οι προηγούμενες δασκάλες έμεινε...
έκπληκτη!
Η δασκάλα της Α’ δημοτικού έγραφε: «Ο Μάνος είναι ένα φωτεινό παιδί με έτοιμο πάντα το χαμόγελο. Κάνει τις εργασίες του σωστά και προσεγμένα, και έχει καλούς τρόπους. είναι χαρά να τον έχουμε κοντά μας».

 Η δασκάλα της Β’ δημοτικού έγραφε: «Ο Μάνος είναι άριστος μαθητής.
Αγαπητός από τους συμμαθητές του, αλλά φαίνεται προβληματισμένος εξ αιτίας της μητέρας του που έχει μια ανίατη ασθένεια, η ζωή στο σπίτι θα είναι δύσκολη».
 Η δασκάλα της Γ’ δημοτικού έγραφε: «Ο θάνατος της μητέρας του ήταν πολύ σκληρός και οδυνηρός για αυτόν. Προσπαθεί να κάνει καλά τις εργασίες του, αλλά ο πατέρας του δε δείχνει πολύ ενδιαφέρον. Η ζωή του σπιτιού σύντομα θα τον επηρεάσει εάν δε παρθούν ορισμένα μέτρα».
 Η δασκάλα της Δ’ δημοτικού έγραφε: «Ο Μάνος έχει αποσυρθεί και δεν δείχνει ενδιαφέρον για το σχολείο. Δεν έχει πολλούς φίλους και πολλές φορές κοιμάται στην τάξη».

 Διαβάζοντας όλα αυτά η κυρία Τζοβάννα κατάλαβε το πρόβλημα και ντράπηκε πολύ για τον εαυτό της. Αισθάνθηκε ακόμη χειρότερα, όταν οι μαθητές της, της έφεραν χριστουγεννιάτικα δώρα. Όλα ήταν διπλωμένα σε πολύχρωμα χαρτιά με ωραίους φιόγκους, εκτός από του Μάνου. Το δώρο του ήταν άγαρμπα διπλωμένο σε μια καφετιά χοντρή σακούλα του μανάβη. Η κυρία Τζοβάννα δυσκολεύτηκε να το ανοίξει εν μέσω των άλλων δώρων.
Μερικά παιδιά άρχισαν να γελάνε όταν έβγαλε από τη σακούλα ένα βραχιόλι που λείπανε μερικές από τις ψεύτικες αδαμάντινες χάντρες και ένα μπουκάλι ένα τέταρτο γεμάτο άρωμα.
Αλλά έπνιξε τα γέλια των μαθητών καθώς είπε θαυμαστικά πόσο όμορφο ήταν το βραχιόλι φορώντας το στο χέρι της και βάζοντας μερικές σταγόνες στον καρπό του χεριού της.
Ο Μάνος έμεινε λίγο παραπάνω στο σχολείο στο σχόλασμα για να πει «κυρία Τζοβάννα σήμερα μυρίζατε όπως ακριβώς μύριζε η μαμά μου».
Όταν έφυγαν τα παιδιά έκλαιγε για περίπου μισή ώρα. Από εκείνη την ημέρα η κυρία σταμάτησε να διδάσκει ανάγνωση, γραφή και αριθμητική.
Έδειχνε ιδιαίτερη προσοχή στο Μάνο. Καθώς δούλευε μαζί του το μυαλό του ζωντάνευε. Όσο πιο πολύ τον ενθάρρυνε τόσο πιο γρήγορα ανταποκρινόταν.
Έως το τέλος του χρόνου ο Μάνος είχε γίνει ένα από τα πιο έξυπνα παιδιά της τάξης του, και παρόλο το ψέμα ότι θα αγαπούσε όλα τα παιδιά το ίδιο η κυρία Τζοβάννα ευνοούσε τον Μάνο ιδιαίτερα.Μετά από ένα χρόνο βρήκε ένα σημείωμα κάτω από την πόρτα της. Ήταν από τον Μάνο. Της έλεγε ότι ακόμη ήταν η καλύτερη δασκάλα που είχε ποτέ στη ζωή του.

Πέρασαν έξι χρόνια πριν πάρει άλλο σημείωμα από τον Μάνο. Της έγραφε ότι τελείωσε το Λύκειο και ήταν τρίτος στην τάξη του, και ότι ακόμη ήταν η καλύτερη δασκάλα που είχε ποτέ στη ζωή του.
Μετά τέσσερα χρόνια πήρε άλλο ένα σημείωμα που της έλεγε ότι παρόλο που τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα κατάφερε να επιμείνει και να συνεχίσει τις σπουδές του, και ότι σύντομα θα αποφοιτούσε από το πανεπιστήμιο με τις μεγαλύτερες διακρίσεις.
Την διαβεβαίωνε ότι αυτή ήταν η πιο αγαπητή δασκάλα που είχε σε όλη του την ζωή.Πέρασαν ακόμη τέσσερα χρόνια και έφτασε ακόμα άλλο ένα γράμμα.
Αυτή τη φορά εξηγούσε ότι αφού πήρε το δίπλωμά του αποφάσισε να προχωρήσει πιο πολύ και να κάνει διδακτορικό. Στο γράμμα εξηγούσε ότι αυτή παρέμεινε η πιο καλή και αγαπητή δασκάλα που είχε ποτέ στη ζωή του.

Μα τώρα το όνομά του ήταν πιο μακρύ Dr. Εμμανουήλ Σ. Μανούσος.
 Η ιστορία δεν τελείωνε εκεί. Υπήρξε ακόμη ένα γράμμα εκείνη την άνοιξη. Ο Μάνος της ανακοίνωνε ότι είχε γνωρίσει μια υπέροχη κοπέλα την οποία θα παντρευόταν.Της εξηγούσε ότι ο πατέρας του είχε πεθάνει πριν μερικά χρόνια και αναρωτιόταν αν θα συμφωνούσε να παραβρεθεί στο γάμο και να καθόταν στη θέση της μητέρας του γαμπρού.
Βεβαίως η κυρία Τζοβάννα δέχτηκε. Μαντέψτε! Στο γάμο φορούσε εκείνο το βραχιόλι που της είχε δωρίσει κάποια Χριστούγεννα – χρόνια πίσω. Ναι, εκείνο το βραχιόλι που έλειπαν οι αδαμάντινες πέτρες.
Και βεβαιώθηκε ότι φορούσε το ίδιο άρωμα που θυμόταν ότι φορούσε η μητέρα του Μάνου στα τελευταία τους Χριστούγεννα μαζί.
Όταν συναντήθηκαν αγκαλιάστηκαν με στοργή. Ο κύριος Μανούσος ψιθύρισε στο αυτί της κυρίας Τζοβάννας «Σας ευχαριστώ κυρία Τζοβάννα που πιστεύατε σε μένα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με κάνατε να νιώθω σπουδαίος και μου δείξατε πως εγώ μπορούσα να διαφέρω».
 Η κυρία Τζοβάννα με δάκρυα στα μάτια ψιθύρισε: «Μάνο μου λάθος κατάλαβες.
Εσύ ήσουν που δίδαξες σε εμένα πώς να διαφέρω. Δεν ήξερα πώς να διδάσκω μέχρι που σε γνώρισα».
 Σε παρακαλώ να θυμάσαι πως ό,τι κι αν κάνεις, όπου κι αν πας θα έχεις την ευκαιρία να αγγίξεις ή και να αλλάξεις τη σκοπιά, την άποψη ενός ανθρώπου. Και όταν το κάνεις σε παρακαλώ προσπάθησε να την κάνεις θετική.
http://www.live-pro.gr/arthra
=
__Όλοι μπορεί να έχουμε κάποιον "Μάνο" στο περιβάλλον μας. Στο σχολείο, αλλά και στο Κατηχητικο, αλλά και στην πολυκατοικία, αλλά και στη γειτονιά... μήπως και στην Εκκλησία;
__Ας θυμηθούμε εφέτος την κ. Τζοβάνα.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Η αρχαιολογία επιβεβαιώνει τη Βίβλο

Η αρχαιολογία επιβεβαιώνει τη Βίβλο
==
__Ο Μαχαιρούντας είναι το περίφημο σκηνικό του αποκεφαλισμού του Ιωάννη του Βαπτιστή. Ο ιστορικός Ιώσηπος επιβεβαιώνει την ιστορία των Ευαγγελίων όταν ο Ιωάννης καταδίκασε το γάμο του Ηρώδη Αντίπα με  τη γυναίκα του αδελφού του, Ηρωδιάδα. Η κόρη της Ηρωδιάδας Σαλώμη χόρεψε για τον θετό πατέρα της, και όταν ο Ηρώδης προσφέρθηκε να της δωρίσει ό,τι αν ζητήσει, εκείνη ζήτησε τον αποκεφαλισμό του Ιωάννη του Βαπτιστή.

__Στις φωτογραφίες παρουσιάζεται αναπαράσταση του Φρουρίου Μαχαιρούντα, όπου αποκεφαλίστηκε ο Βαπτιστής και στο οποίο αναφέρεται το τεύχος Σεπτ.- Οκτώβ. 2012 του Περιοδικού «Επιθεώρηση Βιβλικής Αρχαιολογίας», με άρθρο του διευθυντή ανασκαφών Győző Vörös ο οποίος υποστηρίζει ότι τώρα "μπορούμε να εντοπίσουμε την ίδια την θέση του κόμματος, όπου χόρεψε Σαλώμη».

__Ο Μαχαιρούντας που αρχικά ήταν μάλλον ένα στρατιωτικό φυλάκιο, ύστερα από εκτεταμένες ανακαινίσεις από τον Ηρώδη μετατράπηκε σε πολυτελές παλάτι. Ο αποκεφαλισμός του Ιωάννη του Βαπτιστή έδωσε στο παλάτι του Ηρώδη ειδική φήμη.
__Η αναπαράσταση του φρουρίου δημοσιεύεται στο περιοδικό Επιθεώρηση Βιβλικής Αρχαιολογίας για πρώτη φορά, με ευγενική προσφορά του Győző Vörös και της Ουγγρικής Ακαδημίας των Τεχνών.

ΠΗΓΗ: Biblical Archaeology Review, Σεπτέμβριος / Οκτώβριος 2012
.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Και οι γνήσιες τι κάνουν;

Και οι γνήσιες τι κάνουν;
=
Δύο 12χρονα κορίτσια, δίδυμες αδελφές, έπεσαν θύματα μιας 41χρονης γυναίκας, που προσποιήθηκε την καλόγρια, προκειμένου να καταφέρει να μπει στο σπίτι των παιδιών, στον Λαγκαδά, την ώρα που οι γονείς απουσίαζαν.
Με το πρόσχημα ότι πουλάει σταυρούς, η 41χρονη μπήκε στο σπίτι, κι όταν το κοριτσάκι αρνήθηκε να αγοράσει σταυρό, η γυναίκα ζήτησε να της δώσει το δαχτυλίδι που φορούσε στο χέρι της, προκειμένου να το χαρίσει ως τάμα στη Μονή.
Η ανήλικη το έδωσε, αλλά ταυτόχρονα κάλεσε στο κινητό τηλέφωνο την μητέρα της, η οποία ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί που μετά από έρευνα στην περιοχή του Λαγκαδά κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν την 41χρονη.
Επίσης, συνέλαβαν και μία 49χρονη συνεργό της.
Το δαχτυλίδι επιστράφηκε στην 12χρονη, ενώ οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
=
__Η απορία είναι τι σκοπό επιτελούν οι άλλες, οι ''γνήσιες'', κλεισμένες στα μοναστήρια ή περιφερόμενες για να εμπορεύονται κομποσκήνια, εικονίτσες και κάθε άλλη πραμάτεια;;;
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com