29.9.13

Η "Μαύρη Νύχτα"...


Η "Μαύρη Νύχτα"...
.
.
= 
Το παρακάτω κείμενο ανήκει στον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο και κυκλοφορήθηκε με Δελτίο Τύπου της Μητροπόλεως (25-9-2013).
Εκείνο που απομένει είναι ο κ. Παύλος να τα βρει με τους άλλους Μητροπολίτες, εκείνους που συνήθως μπλέκουν το ΜΑΥΡΟ του ράσου με το ΜΑΥΡΟ της Χ.Α.


Όταν την «Χρυσή Αυγή» την χαρακτήριζα «μαύρη νύκτα» δεν έψαχνα να βρω δύο λέξεις για να εντυπωσιάσω. Χρησιμοποίησα δύο λέξεις με στόχο να αποδώσω με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια αυτό που έβλεπα τότε με βάση την ιδεολογία, τις πρακτικές καθώς και την συνολική εμφάνιση του νεοναζιστικού μορφώματος, όσον αφορά την πραγματική ταυτότητα του και στάθηκα ιδιαίτερα απόλυτος και αυστηρός, όσον αφορά κάθε εναγκαλισμό της Χ.Α από χριστιανό η ιερωμένο. Τότε κάποιοι θεώρησαν υπερβολικούς τους χαρακτηρισμούς μου, νομίζω πλέον ότι κανείς δεν εμφιβάλλει για την ακρίβεια των λέξων. Πιθανώς όμως και αυτές ακόμη οι λέξεις σήμερα να υπολειπονται πλέον της αληθείας γιατί η δολοφονία, πρώτον εν ψυχρώ και δεύτερον κατόπιν εντολής, δεν παραπέμπει μόνο στην νύκτα, αλλά κυρίως στην κόλαση.
Υπάρχει κάτι που με τρομάζει πιο πολύ από το έγκλημα. Είναι ο τρόπος του εγκλήματος. Η ψυχρότητα της εκτέλεσης. Ούτε ένα δάγκωμα της ψυχής, ούτε ένας προβληματισμός της τελευταίας στιγμής, ούτε η παραμικρή νύξη της συνείδησης, ενός υποτιθέμενου φιλήσυχου πολίτη; Ποιά λοιπόν είναι η οργάνωση και πόσο κολασμένη είναι, που μπορεί να κάνει ένα «φιλήσυχο» πολίτη σε αδίστακτο εγκληματία; Το έγκλημα ήταν αποτέλεσμα μιας λεηλατημένης από κάθε αξία και ισοπεδωμένης ψυχής η ήταν καρπός ενός φόβου απέναντι σε εκέινους που τον διέταξαν να σκοτώσει; Με την ύπαρξη τόσων ντοκουμέντων και μαρτυριών για τη σχέση του με την εγκληματική οργάνωση η προσπάθεια να παρουσιασθεί ότι έχει χαλαρή σχέση μήπως και αυτή είναι αποτέλεσμα μιας εντολής η και ενός φόβου για την δική του την ζωή; Αλλά και η γελοία προσπάθεια των βουλευτών της Χ.Α να αποτινάξουν από πάνω τους και τον άνθρωπο και το έγκλημα δεν οδηγεί τον ταλαίπωρο και δυστυχή εγκληματία να καταλάβει ποιά τύχη τον περιμένει και τον ίδιο;
Και τα ερωτήματα συνεχίζονται:Άργησε η πολιτική ηγεσία να αντιληφθεπι τι είναι η Χρυσή Αυγή η σιώπησε εν γνώσει της, έχοντας άλλες σκέψεις στο πίσω μέρος του εγκεφάλου της; Αν άργησε, τότε είναι επικίνδυνη για τον τόπο λόγω αδυναμίας και ανικανότητος να συλάβει την κρισιμότητα των στιγμών και να αξιολογήσει τα δεδομένα. Αν σιώπησε ένοχα γιατί νόμιζε ότι μπορεί να διαχειρισθεί το πρόβλημα, τότε θυσιάζει την πατρίδα στα πολιτικά της παιγνίδια. Έπρεπε να φθάσουμε στο αίμα για να καταθέσει ο Υπουργός όσα κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου; Αυτά δεν ήταν γνωστά; δεν ήταν δεδομένα; καθ’εαυτά δεν συνιστούσαν αδικήματα; είχαν αντιμετωπισθεί σαν αδικήματα; Αυτά δεν έδειχναν ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση; Τις ορδές των βαρβάρων δεν τις έβλεπαν; Τις εικόνες των σύγχρονων ΕΣ-ΕΣ που γυρνούσαν στους δρόμους για να τρομάξουν τους Έλληνες δεν τις είχαν δει; Αυτές οι εμφανίσεις οι ομαδικές και ο τρόπος τους, δεν πιστοποιούσαν ότι πρόκειται για παραστρατιωτική οργάνωση. Η διαφαινομένη αποφασιστικότητα του Υπουργού και της Πολιτείας θα έχει συνέχεια και συνέπεια η είναι ένα πυροτέχνημα λόγω του εκτάκτου των γεγονότων; Βλέπετε δεν μας έχει πείσει η πολιτική ηγεσία ότι μπορούμε να της έχουμε εμπιστοσύνη. Πόσες φορές ακούσαμε από υπεύθυνα, υποτίθεται, πολιτικά χείλη ότι «το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο», αλλά αυτό δεν ακούμπησε ούτε το δέρμα; Το ακόμη θλιβερότερο. Η διχοστασία της πολιτικής ηγεσίας και η απουσία καθαρού πολιτικού λόγου, η αδυναμία συνεννόησης σε μια τόσο κρίσιμη ώρα, δείχνει μια πολιτική ηγεσία ανάξια της πατρίδος και των περιστάσεων.
Ευρισκόμενος αυτές τις ημέρες εις την πατρικήν οικίαν λόγω ασθενείας άκουσα τον αρχηγίσκο του ναζιστικού μορφώματος να μιλάει με τόση αηδία για το Κοινοβούλιο και για το πολίτευμα, με το γνωστό του χιτλερικό παραλήρημα. Διερωτώμαι: Δεν τον άκουσε κανένας εισαγγελικός λειτουργός. Δεν συνιστούν οι λόγοι του προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος; Ποιά αγωγή δίνει στα νέα παιδιά, τα οποία στερημένα ουσιαστικής παιδείας και από το σχολείο και απο την οικογένεια γίνονται μα άμορφη μάζα από την οποία θα επιλέγονται οι αυριανοί εκτελεστές;
Δυό λόγια ακόμη γι’αυτούς που ψήφισαν τον Ναζισμό. Ίσως δεν ξέρατε. Ίσως παρασυρθήκατε; Τώρα καταλάβατε; Τώρα ξυπνήσατε; Τώρα δεν μπορείτε να επικαλείσθε ούτε την άγνοια, ούτε την διαμαρτυρία, ούτε την απόγνωση. Μεγαλύτερη απόγνωση από το Ναζισμό δεν υπάρχει. Αλλοιώς ετοιμασθείτε να κλάψατε και το δικό σας το παιδί! Γιατί ο Ναζισμός δεν έχει φίλους, έχει μόνον θύματα.
- See more at: http://www.amen.gr/article15414#sthash.1LD1uy4p.mBk8sMhE.dpuf
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 


ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:
neakaipalaia@gmail.com
=
Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Η αναδημοσίευση ύλης από το "ΝΕΑΚΑΙΠΑΛΑΙΑ" σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς συμφωνούμε ή εγκρίνουμε όλες τις δικές τους απόψεις.Αυτό και αν δεν είναι χάος...


Αυτό και αν δεν είναι χάος...
.
.
Το μήνυμα που λάβαμε μεταξύ άλλων έγραφε:
1)      Το United to Impact δεν αντικαθιστά σε καμιά περίπτωση το έργο των τοπικών εκκλησιών αλλά ευχή και προσευχή μας είναι ότι θα συμβάλει στα καλά έργα που οι εκκλησίες εκτελούν ήδη στην Αθήνα. 
2)      Η εκδήλωση οργανώθηκε με την ευχή να βρεθούν μαζί κυρίως νέοι άνθρωποι (αλλά και οι μεγαλύτεροι είναι ευπρόσδεκτοι) σε μια βραδιά προσευχής και λατρείας. 
3)      Σε αυτή τη βραδιά θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε αδέρφια που κατοικούν στην πόλη μας από πολλές διαφορετικές εθνικότητες καθώς θα έρθουν άνθρωποι από Φιλιππίνες, Κονγκό, Γκάνα, Ουκρανία, Ρωσία, Γερμανία, Αμερική κ.λ.π. για να ενωθούμε σε λατρεία και σε προσευχή για την Ελλάδα, την Αθήνα και διάφορες άλλες χώρες. Ελπίζουμε αυτή η βραδιά να είναι αφορμή για να χτιστούν γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στους Χριστιανούς της Αθήνας με σκοπό να συνεργαστούν για την εξάπλωση της βασιλείας Του Θεού στην πόλη μας. 
=
Θέλουμε όμως να ρωτήσουμε: 
Οι καλοί αυτοί άνθρωποι, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΝ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΑΘΗΝΑ και τις ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ... 
  • Έκαναν προηγουμένως το ίδιο για τις πατρίδες τους; Και ποια ήταν τα καλά αποτελέσματα της "προσευχής" τους; 
  • Μήπως έφυγαν από τις χώρες τους ζητώντας στην Ελλάδα καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, επειδή τέτοιες προσευχές δεν βοήθησαν στους τόπους προέλευσής τους; 
Επίσης,  
  • Ήρθαν στην Ελλάδα με νόμιμες διαδικασίες ή ζουν εδώ λαθραία; 
  • Έχουν αντίληψη ότι -στο μέτρο που τους αναλογεί- είναι οι ίδιοι μέρος της ΚΡΙΣΗΣ που χτύπησε την Ελλάδα;  
  • Έχουν άδειες εργασίας ή είναι στην παρανομία;  
  • Ασφαλίζονται κανονικά στο ΙΚΑ κ.λπ. ή είναι ανασφάλιστοι; 
  • Πληρώνουν κανονικά τους φόρους (ΦΠΑ κ.λπ.) ή φοροδιαφεύγουν;  
Και επίσης,   
  • Νομίζουν ότι ο Θεός θα ευλογούσε διαδικασίες που χτίζονται σε θεμέλια παρανομίας;    
  • Ξέρουν αν κάποιοι δεν τους χρησιμοποιούν για ιδιοτελείς σκοπούς (δηλαδή για ξένα συμφέροντα, μισθούς κ.λπ.);  
---Δεν περιμένουμε απάντηση. 
---Απλώς λέμε τις απορίες μας. 
---Ο καθένας ας τα βρει με τη δική του συνείδηση.

Και μια και μιλήσαμε για μισθούς, 
ο παρακάτω πίνακας έχει κάτι να πει;


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 


ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:
neakaipalaia@gmail.com
=
Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Η αναδημοσίευση ύλης από το "ΝΕΑΚΑΙΠΑΛΑΙΑ" σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς συμφωνούμε ή εγκρίνουμε όλες τις δικές τους απόψεις.