11.6.10

========================
Έχεις το Βιβλίο!









Μερικοί άνθρωποι ζηλεύουν τους ήρωες της Βιβλικής ιστορίας, που είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν κάποτε με τον Θεό. Είναι γεμάτη από τέτοιους ανθρώπους που ευλογήθηκαν και ευλόγησαν και άλλους μέσα σε οικονομικές καταστροφές.

Για παράδειγμα όταν ο Ισαάκ βρέθηκε στη μέση μιας εθνικής πείνας, που ήταν τόσο σκληρή ώστε σκέφτηκε να αφήσει τη Γη της Επαγγελίας και να μεταναστεύσει στην Αίγυπτο για να ζήσει, ο Κύριος εμφανίστηκε και του είπε,

  • Μην πας στην Αίγυπτο, κατοικήστε στη Γη που θα σου πω: Μείνε σ’ αυτή τη Γη, και θα είμαι μαζί σου, και θα σε ευλογήσω, γιατί σ’ εσένα και στο σπέρμα σου θα δώσω όλες αυτές τις περιοχές, και εγώ θα εκτελέσω τον όρκο που ορκίστηκα στον Αβραάμ τον πατέρας σου, και θα κάνω το σπέρμα σου να πολλαπλασιαστεί σαν τα αστέρια του ουρανού, και θα δώσω στο σπέρμα σου όλες αυτές τις περιοχές χώρες, και μέσα από το σπέρμα σου θα ευλογηθούν όλα τα έθνη της γης (Γένεση 26:24),
Κάποιοι, λοιπόν, είναι έτοιμοι να παραπονεθούν επειδή δεν έχουν παρόμοιες ευκαιρίες σήμερα στη ζωή τους.

Πριν αρχίσεις να παραπονιέσαι ότι ο Ισαάκ είχε το πλεονέκτημα επειδή ο Θεός εμφανίστηκε σ' αυτόν και του είπε τι να κάνει, άφησέ με να σου θυμίσω ότι εσύ έχεις κάτι ακόμη καλύτερο από τον Ισαάκ.

Έχεις το Βιβλίο.

Έχεις ένα γραπτό αρχείο αυτών που ο Θεός είπε όχι μόνο στον Ισαάκ αλλά στον Αβραάμ, Ιακώβ, Ιωσήφ και ένα πλήθος άλλων εξαιρετικά επιτυχημένων ανθρώπων του Θεού. Αυτό που είναι περισσότερο, εσύ έχεις το Άγιο Πνεύμα μέσα σου που φωτίζει αυτό το Βιβλίο και σε «διδάσκει όλα τα πράγματα» (Κατά Ιωάννη 14:26).

Μίλησες για πλεονέκτημα; Όταν φτάσεις στον Ουρανό, ρωτήστε τον Ισαάκ τι θα προτιμούσε να έχει: τον Θεό να εμφανίζεται να του λέει κάτι κάθε 40 ή 50 έτη, ή ένα Βιβλίο του Λόγου Του για να το έχεις μαζί σου έτσι ώστε να μπορείς να έχεις μηνύματα από τον Θεό 24 ώρες την ημέρα;

Θα έλεγα ότι ο Ισαάκ θα διάλεγε το Βιβλίο! Το ξέρω επειδή ο Πέτρος, που άκουσε την ευδιάκριτη φωνή του Θεού, αναφέρθηκε στις Γραφές ως «βεβαιότερον λόγον» (Β Πέτρου 1:19).

Ως πιστοί, εσύ κι εγώ μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτό τον «βεβαιότερον λόγον» σ’ αυτή την περίοδο της οικονομικής δυσκολίας. Μπορούμε να ακούσουμε από τον Θεό τα ίδια λόγια που μίλησε στον Ισαάκ.

Σε τελευταία ανάλυση, είμαστε κι εμείς επίσης κληρονόμοι της υπόσχεσης που ο Θεός ορκιστήκαμε στον Αβραάμ. Εμείς που είμαστε πιστοί στον Χριστό, όπως λέει στην προς Γαλάτας 3:29, είμαστε «σπέρμα του Αβραάμ και κατά την επαγγελίαν κληρονόμοι».

Επομένως, ο Θεός έχει πει και σε μας το ίδιο σίγουρα όπως στον Ισαάκ:

  • «Μην τρέξετε στην Αίγυπτο για βοήθεια σε αυτή τη δυσκολία. Μην κοιτάξετε στον κόσμο και τους τρόπους του για να βρείτε λύσεις στις ανάγκες σας. Μείνετε στη Γη της Επαγγελίας μου και θα σας ευλογήσω και θα σας κάνω μια ευλογία!»

Η λέξη στο πρωτότυπο κείμενο είναι «παροίκει». Αυτές τις μέρες δεν τη χρησιμοποιούμε πολύ συχνά αλλά είναι μια σπουδαία λέξη. Έχει την ιδέα του περπατήματος πάνω σε ένα έδαφος σαν να είναι δικό σου, χωρίς οποιοδήποτε φόβο εχθρών.

Ως πάροικοι στη Γη της Επαγγελίας, εσύ κι εγώ οφείλουμε να βγαίνουμε από τα σπίτια μας κάθε πρωί με χαμόγελο στα πρόσωπά μας σαν να είμαστε κύριοι του κόσμου.

Γιατί;

Επειδή στην ουσία είμαστε κύριοι! Αυτός είναι σωστό. Ως πνευματικοί απόγονοι του Αβραάμ και συγκληρονόμοι με τον Ιησού, θα κληρονομήσουμε αυτό τον κόσμο (Ρωμαίους 8:17). Έτσι, οπουδήποτε και να πηγαίνουμε, ή όποια οικονομική δυσκολία κι αν αντιμετωπίζει ο κόσμος, εμείς πρέπει να βαδίζουμε όχι ως θύματα αλλά ως νικητές, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα σ’ αυτό τον κόσμο που δε μπορεί να υπερνικήσει η πίστη μας στον Χριστό. Πρέπει μείνουμε με εμπιστοσύνη απολαμβάνοντας τη νίκη που νικά τον κόσμο, που είναι η πίστη μας (Κατά Ιωάννη 5:4).

Από ένα άρθρο στο περιοδικό Victory



.