2.1.12



Για κοίτα ποιος μιλάει...



Θα υπάρχει η γη μετά το 2012;
■ «Χωριό στη Γαλλία κατακλύζεται από πιστούς της αποκάλυψης . . . Πιστεύουν ότι ο κόσμος θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου 2012, οπότε τερματίζεται ένας κύκλος 5.125 ετών σύμφωνα με το αρχαίο ημερολόγιο των Μάγια».—BBC.
Παρά την καταστροφολογία στην οποία επιδίδονται θρησκευτικοί ηγέτες, ψευδοεπιστήμονες και άλλοι προγνώστες του 21ου αιώνα, η γη θα υφίσταται για πάρα πολύ καιρό. Ναι, η γη θα υπάρχει μετά το 2012. Μάλιστα, ο πλανήτης Γη θα συνεχίσει να υπάρχει, όχι μόνο έπειτα από εκείνο το έτος, αλλά και έπειτα από κάθε έτος που θα ακολουθήσει.
Η Αγία Γραφή μάς λέει: «Γενιά φεύγει και γενιά έρχεται· αλλά η γη παραμένει στον αιώνα». (Εκκλησιαστής 1:4) Επίσης, σκεφτείτε τι υπονοούν τα λόγια του εδαφίου Ησαΐας 45:18: «Αυτό είπε ο Ιεχωβά, ... ο Πλάστης της γης και ο Κατασκευαστής της, Αυτός που τη στερέωσε, που δεν τη δημιούργησε μάταια, αλλά την έπλασε για να κατοικείται: "Εγώ είμαι ο Ιεχωβά και δεν υπάρχει άλλος"».
Ποιος στοργικός πατέρας θα σχεδίαζε και θα έφτιαχνε με τις ώρες ένα καραβάκι, για να χαρεί ο γιος του, ή ένα κουκλόσπιτο, για να ευχαριστηθεί η κόρη του, και θα το κατέστρεφε λίγες στιγμές αφού τους το είχε δώσει; Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ σκληρό! Παρόμοια, ο Θεός δημιούργησε τη γη πρωτίστως για να την απολαμβάνουν τα ανθρώπινα δημιουργήματα του. Είπε στο πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, τον Αδάμ και την Εύα: «Να είστε καρποφόροι και να πληθυνθείτε και να γεμίσετε τη γη και να την καθυποτάξετε». Έπειτα, «ο Θεός είδε καθετί που είχε κάνει, και ήταν πολύ καλό». (Γένεση 1:27, 28, 31) Ο Θεός δεν έχει εγκαταλείψει το σκοπό του για τη γη. Δεν θα επιτρέψει την καταστροφή της. Σχετικά με όλα όσα έχει υποσχεθεί, ο Ιεχωβά δήλωσε με έμφαση: «[Ο λόγος μου] δεν θα επιστρέψει σε εμένα χωρίς αποτελέσματα, αλλά θα εκτελέσει οπωσδήποτε αυτό που με ευχαριστεί, και θα έχει βέβαιη επιτυχία σε εκείνο για το οποίο τον έχω στείλει». —Ησαΐας 55:11. Ωστόσο, θέλημα του Ιεχωβά είναι "να καταστρέψει εκείνους που καταστρέφουν τη γη". (Αποκάλυψη 11:18) Στο Λόγο του, υπόσχεται: «Οι ευθείς θα κατοικήσουν στη γη και οι άμε-μπτοι θα απομείνουν σε αυτήν. Όσο για τους πονηρούς, αυτοί θα εκκοπούν από τη γη· και οι δόλιοι θα ξεριζωθούν από αυτήν».—Παροιμίες 2:21, 22.
Πότε θα γίνουν αυτά; Κανένας άνθρωπος δεν ξέρει. «Σχετικά με εκείνη την ημέρα ή την ώρα κανείς δεν γνωρίζει», είπε ο Ιησούς, «ούτε οι άγγελοι στον ουρανό ούτε ο Γιος, παρά μόνο ο Πατέρας». (Μάρκος 13:32) Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν προσπαθούν να προβλέψουν πότε θα καταστρέψει ο Θεός τους πονηρούς. Μολονότι είναι σε εγρήγορση όσον αφορά «το σημείο» του τέλους και πιστεύουν ότι η ανθρωπότητα ζει στις Βιβλικές «τελευταίες ημέρες», δεν είναι σε θέση να ξέρουν πότε ακριβώς θα έρθει «το τέλος». (Μάρκος 13:4-8, 33' 2 Τιμόθεο 3:1) Αφήνουν αυτό το θέμα εξ ολοκλήρου στα χέρια του ουράνιου Πατέρα τους και του Γιου του.
Στο μεταξύ, ασχολούνται με το κήρυγμα των καλών νέων της Βασιλείας του Θεού, της ουράνιας κυβέρνησης που θα εξουσιάζει τον πλανήτη Γη και θα τον μετατρέψει σε ειρηνικό παράδεισο, ώστε "να γίνουν κάτοχοι του οι δίκαιοι και να κατοικούν για πάντα σε αυτόν".—Ψαλμός 37:29.

Η ΣΚΟΠΙΑ · 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 (Σελ. 10).




Οι οργάνωση των Μαρτύρων της "Σκοπιάς" (ΜΤΙ) δεν έχουν το προηγούμενό τους ως θρησκευτική κίνηση που ΠΑΡΑΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ προσπάθησε να προσδιορίσει επακριβώς πότε θα έρθει το τέλος, πότε θα τιμωρήσει ο Θεός τους ασεβείς, ακόμη και το πώς...
__Δυστυχώς γι' αυτούς, εξαιτίας των επανειλημμένων αποτυχιών τους, έγιναν περίγελος του κόσμου και έμειναν στην ιστορία ως οι άνθρωποι του 1914, 1925, 1975 κ.ο.κ.
__Τώρα, ύστερα από τις τόσες αποτυχίες τους και αφού έχουν πεθάνει όλοι όσοι τους δίδασκαν εκείνα τα παραμύθια, ΑΛΛΑΞΑΝ ΡΟΤΑ και κάνουν “εσχατολογική κολοτούμπα” λένε πως “Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν προσπαθούν να προβλέψουν πότε θα καταστρέψει ο Θεός τους πονηρούς.
__Αλλά καμία αναγνώριση των λαθών τους, καμία έκφραση μετάνοιας και συγγνώμης προς όλους εκείνους τους οπαδούς τους που ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ οικογενειακά, επαγγελματικά, σπουδαστικά, κοινωνικά, εξαιτίας των ΑΝΟΗΣΙΩΝ του “πιστού και φρόνιμου δούλου”, δηλαδή του κέντρου του Μπρούκλιν...

Ατυχώς, το ίδιο λάθος έκαναν όχι λίγοι Ευαγγελικοί, Πεντηκοστιανοί, Ορθόδοξοι κ.λπ., που μανιασμένοι από την ίδια μανία μέχρι πρόσφατα μιλούσαν και έγραφαν για το “τέλος” της δικής τους ματαιοδοξίας...

Ο Χριστός βεβαίως και θα έρθει, όπως το υποσχέθηκε το άγιο στόμα Του. Όμως αυτό δεν θα γίνει στα ραντεβού που κλείνουν για λογαριασμό τους διάφοροι τυχάρπαστοι... Θα γίνει όταν και όποτε το αποφασίσει ο Ουράνιος Πατέρας. Ας είμαστε έτοιμοι λοιπόν, διότι, “Καθ' ην ώραν δεν στοχάζεσθε, έρχεται ο Υιός του ανθρώπου”.


ΠΗΓΗ:  Φωτογραφία "ΣΚΟΠΙΑ", 1-12-2011

-------------------------------------------------------------------------------------------

« Και σεις λοιπόν γίνεσθε έτοιμοι· διότι 
καθ' ην ώραν δεν στοχάζεσθε, 
έρχεται ο Υιός του ανθρώπου.»

( Λουκ. 12:40 )
-------------------------------------------------------------------------------------------

Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com

Από την πείρα του Ιώβ (1)


«Οφθαλμός... πους... και πατήρ...» (Ιώβ κθ' 15-16)

Τα μάτια. Τα ανθρώπινα μάτια! Τα παράθυρα, πού ανοιγμένα επάνω στον κόσμο αποτελούν για τον άνθρωπο κάτι το αφάνταστα πολύτιμο.
__Και όμως, δεν τα έχουν όλοι. Για πολλούς τα παράθυρα αυτά είναι πάντοτε κλειστά. Για μερικούς δεν άνοιξαν ποτέ. «Τυφλοί εκ γενετής». Τυφλοί λόγω δυστυχημάτων, λόγω ασθενειών. Άνθρωποι που ζουν σ' ένα μόνιμο σκοτάδι, που πορεύονται ψηλαφώντας, που κινδυνεύουν να σκοντάψουν από στιγμή σε στιγμή και να πέσουν.
__Κάποιος μεγάλος άνθρωπος, πολύαθλος και όσιος, ο Ιώβ, ένιωσε τον βαθύ πόνο των τυφλών, την εξαιρετικά οδυνηρή και δύσκολη θέση τους. Στάθηκε κοντά τους με μια θερμή, αληθινή και τέλεια συμπαράσταση. Έτσι αργότερα μπόρεσε να πει: «οφθαλμός ήμην τυφλών» (Ιώβ κθ' 15). Υπήρξα για τους τυφλούς το μάτι, η όραση που τους έλειπε.
__Είναι εύκολο να φανταστείς τι βάρος ζωής και αγάπης κρύβει πίσω του αυτό το «οφθαλμός ήμην τυφλών». Για να φτάσει κάνεις να γίνει μάτι για τον αόμματο, πρέπει να ζήσει πολύ κοντά του, μαζί του. Να ζήσει και να κάνει πολλά. Έτσι ώστε με την αγάπη του να δημιουργήσει ένα νέο είδος οράσεως, ένα νέο είδος παράθυρου για τον τυφλό. Μέσα από το παράθυρο αυτό της αγάπης μπορούν αυτοί που δεν έχουν μάτια να «βλέπουν». Να «βλέπουν» με έναν απερίγραπτα ωραίο τρόπο τον κόσμο. Και να ευλογούν αυτούς που στάθηκαν κοντά τους και έγιναν «μάτια» τους.
__Ακούγοντας το «οφθαλμός ήμην τυφλών» ρώτησε τον εαυτό σου: Πώς μπορώ να γίνω και εγώ κάτι τέτοιο; Ρώτησε και ξαναρώτησέ τον και μην τον αφήσεις πριν σου δώσει μια ικανοποιητική απάντηση. 
__Μια απάντηση σύμφωνη με το άγιο θέλημα του Θεού.


Αύριο η συνέχεια...


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "ΖΩΗ" , 29-12-2011


Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com

Σκέψεις για το Νέο Χρόνο


·  Ζήτησα από το Θεό να αφαιρέσει τις κακές μου συνήθειές.  

Ο Θεός είπε Όχι
Είναι δική σου δουλειά να τις αρνηθείς.

·  Ζήτησα από το Θεό να κάνει καλά το παιδί μου που ήταν ανάπηρο. 

Ο Θεός είπε Όχι
Το πνεύμα του είναι εν τάξει, το σώμα του είναι μόνο προσωρινό. 
·  Ζήτησα από το Θεό να μου χορηγήσει υπομονή. 

Ο Θεός είπε Όχι
Η υπομονή είναι αποτέλεσμα των δοκιμασιών· δεν χορηγείται αλλά μαθαίνεται. 
·  Ζήτησα από το Θεό να μου δώσει ευτυχία.  

Ο Θεός είπε Όχι
Εγώ σου δίνω ευλογίες. Εξαρτάται από σένα αν θα νιώσεις ευτυχία. 
·  Ζήτησα από το Θεό να μου αφαιρέσει τον πόνο. 

Ο Θεός είπε Όχι
Οι θλίψεις σε απομακρύνουν από τις κοσμικές φροντίδες και σε φέρνουν πιο κοντά Μου. 
·  Ζήτησα από το Θεό να κάνει το πνεύμα μου να αυξηθεί.  

Ο Θεός είπε Όχι
Πρέπει να αυξηθείς από μόνος σου!  Εγώ όμως θα σε κλαδέψω για να γίνεις περισσότερο καρποφόρος. 
·  Ζήτησα το Θεό πράγματα για να μπορέσω να απολαύσω τη ζωή.  

Ο Θεός είπε Όχι
Εγώ σου δίνω τη ζωή, για να μπορείς να απολαύσεις τα πράγματα.
·  Ζήτησα από το Θεό να με βοηθήσει ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΩ τους άλλους, τόσο πολύ όσο Εκείνος αγαπά εμένα. 

Ο Θεός είπε...  Ναι.

Επιτέλους! Έπιασες το νόημα.

Από το Ίντερνετ

--------------------------------------------------------------------------------------

« Ούτως ας λάμψη το φως σας έμπροσθεν των ανθρώπων, 
διά να ίδωσι τα καλά σας έργα και δοξάσωσι τον Πατέρα σας 
τον εν τοις ουρανοίς.»
Ματθ. 5:16  ) 
--------------------------------------------------------------------------------------

Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com