22.3.13

Πεντηκοστιανοί-Πάπας: Σημειώστε 2...


Πεντηκοστιανοί-Πάπας: Σημειώστε 2...


__Για τις υπερβολές και κακοδιδασκαλίες των Πεντηκοστιανών έχουμε γράψει πολλές φορές...
__Ιδιαίτερα για τα καμώματα των ηγετών τους στο εξωτερικό, όπου διάφοροι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ εκμεταλλεύονται την αφέλεια των οπαδών τους για να ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ και να ΖΟΥΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ...
__Όχι σπάνια μάς κατηγόρησαν για προκατάληψη και υπερβολές, ιδιαίτερα μάλιστα όταν λέμε ότι ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ... αλλά είναι ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ...
__Στο άρθρο που ακολουθεί, ο J. Lee Grady, πρώην εκδότης του Πεντηκοστιανού περιοδικού Charisma λέει πολλά πράγματα με το όνομά τους...
__Ευχόμαστε οι αδελφοί μας Πεντηκοστιανοί ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, επιστρέφοντας στον Χριστό και την Εκκλησία Του...

=
Η εκλογή του νέου Πάπα είναι ένα προφητικό χαστούκι στο πρόσωπο για την εγωιστική μας υπέρβαση.
Δεν είμαι καθολικός, και ποτέ δεν έχω κατανοήσει πλήρως την ενασχόληση των Καθολικών με την πολιτική του Βατικανού. Αλλά καθώς παρακολουθώ στενά το Βατικανό από την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Jorge Mario Bergoglio από την Αργεντινή έγινε ο 266ος Πάπας και αμέσως απέκτησε 2 εκατομμύρια οπαδούς και βάλε στο Twitter.
Γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι τόσο δημοφιλής; Αυτό είναι εύκολο να το καταλάβεις. Είναι ταπεινός. Μαγειρεύει ο ίδιος για τον εαυτό του. Επέλεξε να ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Μπουένος Άιρες, αντί στο παλάτι του αρχιεπισκόπου. Όταν ήταν ηγέτης των Καθολικών της Αργεντινής, χρησιμοποιούσε το el micro το αστικό λεωφορείο– για να κινείται. Πήρε ξανά το λεωφορείο μετά την εκλογή του την περασμένη εβδομάδα στη Ρώμη.
Μάλιστα γλίστρησε έξω από το Βατικανό μετά την εκλογή του για να πάει να προσκυνήσει μαζί με τους απλούς ανθρώπους –χωρίς άντρες ασφαλείας ή το ειδικό αυτοκίνητο του πάπα (popemobile με το αλεξίσφαιρο γυάλινο πλαίσιο)!
Και ο Bergoglio, ο οποίος θα συνεχίσει με το όνομα Πάπας Φραγκίσκος, είναι ένας ένθερμος υποστηρικτής της κοινωνικής δικαιοσύνης. Λένε πως ζήτησε από τους συναδέλφους του στην Αργεντινή να μην παρακολουθήσουν την ανάληψη των καθηκόντων του στη Ρώμη και να δώσουν στους φτωχούς τα χρήματα που θα ξόδευαν για αεροπορικά εισιτήρια.
Έχετε παρατηρήσει μια αντίθεση ανάμεσα στον απλό τρόπο ζωής του Πάπα Φραγκίσκου και την αηδιαστική υπερβολή που υπάρχει σε μερικούς από τους Πεντηκοστιανούς/Χαρισματικούς ηγέτες μας;
Έχω τραβήξει τα μαλλιά μου βλέποντας τις ενοχλητικές χαρισματικές επιδείξεις μας τα τελευταία χρόνια. Νομίζω ότι είναι καιρός να χαράξουμε μια διαχωριστική γραμμή στην άμμο και να πούμε: "ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ".
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ. Έχουμε ευαγγελιστές που στέλνουν ένα μικρό λόχο γεροδεμένων κακοποιών για να «ανιχνεύσουν» την υποδοχή του ξενοδοχείου πριν από τη δική τους άφιξη. Αυτό είναι πολύ περίεργο όταν συνειδητοποιείς ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους εκεί δεν έχουν καν ακούσει για τον τύπο που πρόκειται να αφιχθεί! Συγνώμη, αλλά εγώ δεν εμπιστεύομαι αληθινά έναν άνθρωπο του Θεού, ο οποίος ισχυρίζεται ότι χρειάζεται σωματοφύλακα στην εκκλησία. Κατεβείτε στο επίπεδο του λαού, αν θέλετε να υπηρετήσετε το λαό.
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΞΙΑΣ  10.000 ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ. Έχουμε ιεροκήρυκες που ταξιδεύουν κλείνοντας δωμάτια ξενοδοχείων 10.000 τετραγωνικών ποδών με ιδιωτικές πισίνες, για να μπορούν να ξεκουραστούν επιστρέφοντας στο σπίτι τους από διεθνή ταξίδια. Με συγχωρείτε; Θα μπορούσαμε να χτίσουμε ένα ορφανοτροφείο με τα χρήματα που αυτός ο άνθρωπος σπαταλά. (Υστερόγραφο: Ξέρω ότι ένα καλό δωμάτιο στο Hampton Inn, που μπορείτε να έχετε ένα ωραίο κρεβάτι για μόλις 89 δολάρια τη βραδιά – συμπεριλαμβανομένου ζεστού πρωινού).
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΡΙΩΘΟΥΜΕΝΑ. Έχουμε εγωμανείς κήρυκες που επιμένουν να πετούν με ιδιωτικά τζετ για ομιλίες, υποστηρίζοντας ότι οι κήρυκες που πετούν με τα αεροσκάφη της γραμμής δεν έχουν πίστη. Αυτοί οι ίδιοι κήρυκες θα σας δείξουν το λογαριασμό για καύσιμα 25.000 δολαρίων. Αυτό είναι άρρωστο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ιησούς καβάλησε έναν γάιδαρο όταν παρουσιάστηκε ως Μεσσίας στην Ιερουσαλήμ. (Σημείωση για τον Αιδεσιμότατο Περήφανο: Δεν είσαι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, και δεν χρειάζεσαι το αεροσκάφος Air Force One).
ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ. Έχουμε γλοιώδεις κήρυκες της τηλεόρασης που ζητιανεύουν για δολάρια σε χριστιανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, βάζουν στην τσέπη ένα μεγάλο ποσό από την είσπραξη και στη συνέχεια χρησιμοποιούν κάποια από τα κεφάλαια για να βάζουν μαρμάρινα δάπεδα στα τεράστια γκαράζ τους που χωρούν τέσσερα αυτοκίνητα. Αυτό είναι χειρότερο από τότε που οι ιερείς του Μεσαίωνα πουλούσαν παπικά συγχωροχάρτια για να βγάλεις τους συγγενείς σου από το καθαρτήριο.
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ. Δεν πιστεύω ότι οι κήρυκες πρέπει να οδηγούν σακαράκες. Τα ακριβότερα αυτοκίνητα σημαίνουν συνήθως χαμηλότερα έξοδα για επισκευές. Αλλά έχουμε πρόβλημα, όταν ένας επισκέπτης ιεροκήρυκας αρνείται να τον πάρουν από το αεροδρόμιο σε το αυτοκίνητο της εκκλησίας, ή όταν ο πάστορας μιας εκκλησίας με 100 μέλη επιμένει ότι πρέπει να οδηγεί μια καινούργια κίτρινη Ferrari. Για συγκρατηθείτε. Ίσως θα πρέπει να μάθετε από τον Πάπα Φραγκίσκο και να πάρετε το λεωφορείο μέχρις ότου το παραφουσκωμένο εγώ σας συρρικνωθεί σε κανονικό μέγεθος.
Την περασμένη εβδομάδα σ’ αυτή τη στήλη μοιράστηκα μαζί σας ένα όνειρο όπου είδα ένα τσουνάμι να χτυπά στο Βατικανό και να γυρίζει ανάποδα το Ρωμαιοκαθολικό σύστημα. Όταν ο νέος Πάπας εξελέγη, μια εφημερίδα της Αργεντινής τον αποκάλεσε "Τσουνάμι Bergoglio» επειδή περίμεναν από αυτόν να μεταρρυθμίσει την αποπνικτικό, περήφανο, γραφειοκρατικό Βατικανό και να προκαλέσει τους Ρωμαιοκαθολικούς να επιστρέψουν και να εστιάσουν ταπεινά στον Χριστό.
Χρειαζόμαστε τις ίδιες δραστικές μεταρρυθμίσεις και στο δικό μας στρατόπεδο που διαιρεί Ευαγγελικούς και Ρωμαιοκαθολικούς. Χρειαζόμαστε Πεντηκοστιανούς και Χαρισματικούς ηγέτες που αποφεύγουν τα παλάτια, απορρίπτουν την σπάταλη υπερβολή και επιστρέφουν στα βασικά της αληθινής ευαγγελικής υπηρεσίας.
Ο J. Lee Grady είναι πρώην εκδότης του Πεντηκοστιανού περιοδικού Charisma και Διευθυντής του Έργο Μαροδοχαίος (themordecaiproject.org). Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Twitter στο leegrady. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε τη στήλη του της περασμένης εβδομάδας, όπου περιγράφει ένα όνειρο που είδε για μια αναμόρφωση που έρχεται στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.
=

__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Ιεοβά-νισσί...


Ιεοβά-νισσί...

=

=

__Παλιά, όταν οι Ισραηλίτες ακολουθούσαν τον Θεό, έλεγαν "Ιεοβά-Νισσί" (=ο Κύριος είναι η σημαία μου)...
«Και ωκοδόμησεν εκεί ο Μωϋσής θυσιαστήριον και εκάλεσε το όνομα αυτού Ιεοβά-Νισσί» ( Έξ. 17:15).
__Τώρα όμως τιμούν την αστερόεσσα σημαία των ΗΠΑ...
__Αν από εκεί περιμένουν τη βοήθειά τους, αλίμονό τους... διότι το ίδιο λάθος το έκαναν πολλές φορές στο παρελθόν, όμως, δυστυχώς, μυαλό δεν έβαλαν ακόμη...
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Παπάς που ευλογεί τους ΔΑΙΜΟΝΕΣ...


Παπάς που ευλογεί τους ΔΑΙΜΟΝΕΣ...

 
=

__Ακολουθώντας το παράδειγμα του Οικουμενικού Πατριάρχη και φυσικού προϊσταμένου του, ο ελληνοαμερικανός παπάς John S. Bakas, του καθεδρικού ιερού ναού της Αγίας Σοφίας στο Los Angeles, ΕΥΛΟΓΕΙ την τραγουδίστρια Άννα Βίσση...

__Ποιος άραγε μιμείται ποιον εδώ, και ποιος κρύβεται πίσω από όλα τούτα;
__Απορία που δύσκολα απαντιέται...
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com