7.5.13

Διά πολλών μαρτύρων το ρεζίλεμα...Διά πολλών μαρτύρων το ρεζίλεμα...


__Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Επίσκοποι Φαναρίου Αγαθάγγελος και Διαυλείας Γαβριήλ στο Κολωνάκι έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη», ξαφνικά, το άγημα της ΣΝΔ άρχισε να ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο συμπαρασύροντας και το πλήθος των πολιτών, ενώ ακόμα και οι ιερείς σταμάτησαν να ψάλλουν αφού οι φωνές των Ευέλπιδων και των Ναυτικών Δοκίμων ήταν τόσο δυνατές που κάλυψαν τις ψαλμωδίες.

Αποσβολωμένοι έμειναν οι πολιτικοί που παρακολουθούσαν τις λειτουργίες από τη συγκεκριμένη πράξη, με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Τραγάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Ν. Μυταράκη, να παρακολουθούν αμήχανα. 
Αξίζει να σημειωθεί πως εκείνη την ώρα η κρατική τηλεόραση, η οποία κάλυπτε ζωντανά την Ανάσταση από το συγκεκριμένο σημείο, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να κατεβάσει τον ήχο που μετέδιδε το πολύ ιδιαίτερο μήνυμα των ενόπλων δυνάμεων αλλά αυτό τελικά δεν είχε και το προσδοκώμενο για τον τηλεσκηνοθέτη αποτέλεσμα...
Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης
=
__Της πίστης και του έθνους το ρεζίλεμα γιορτάστηκε και όποιος μπορεί ας βγάλει νόημα, να εξηγήσει και σε εμάς τους αφελείς...

__Τι σχέση είχαν αυτά τα ευτράπελα; Τελικά ποιος ανέστη; O Χριστός εκ νεκρών ή η Ελευθερία από τα κόκαλα βγαλμένη;
__Μα θα πείτε Ελλάδα είναι εδώ και ισχύει το μπάχαλο...

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

«Άτερ όχλου» (= χωρίς την παρουσία του λαού)...


«Άτερ όχλου» 

(= χωρίς την παρουσία του λαού)...__Από το ιστολόγιο του κ. Αθαν. Μουστάκη αντιγράφουμε το εξής πολύ ενδιαφέρον κείμενο:
__Το ευαγγελικό ανάγνωσμα του όρθρου της Μεγάλης Πέμπτης προέρχεται από το 22ο κεφάλαιο του ευαγγελίου του ευαγγελιστή Λουκά. Ενώ πλησιάζει η εορτή του Πάσχα, οι αρχιερείς και οι φαρισαίοι, θορυβημένοι από την αποδοχή του Ιησού από τον ιουδαϊκό λαό, σχεδιάζουν να τον σκοτώσουν, αλλά θέλουν να το πράξουν χωρίς να το γνωρίζει ο λαός.
__Δεν ήταν δυνατό να τον συλλάβουν την ώρα που δίδασκε στο ναό που είχε κτίσει ο Ηρώδης ο Μέγας, διότι ένιωθαν ότι θα υπήρχαν αντιδράσεις. Έτσι σχεδίασαν προσεκτικά τη σύλληψή Του. Πρώτα συνεννοήθηκαν με μέλος του στενού του κύκλου, τον μαθητή Του Ιούδα Ισκαριώτη, και του προσέφεραν αμοιβή για την πράξη του, έπειτα, αφού εξασφάλισαν το συνεργάτη, το ενδιαφέρον τους εστράφη στο να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία. Για να είναι επιτυχημένη και ασφαλείς γι’ αυτούς, η προδοσία και η σύλληψη έπρεπε να γίνει νύχτα, έξω από την Πόλη, ενώ ο Ιησούς δεν θα ήταν περιτριγυρισμένος από τα πλήθη του λαού που τον είχαν δοξάσει προ ολίγων ημερών κατά την είσοδό Του στην πόλη.
__Όλα έπρεπε να γίνουν «Άτερ όχλου».
__Το «άτερ» είναι πρόθεση, η οποία συντάσσεται με γενική και σημαίνει «χωρίς». 
__Πρόβλημα, λοιπόν, η παρουσία του όχλου για αυτούς που σχεδίαζαν τη θανάτωση του Κυρίου.
__Από τη φράση αυτή του ευαγγελιστή Λουκά ξεπηδούν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία. Πρώτα ο ευαγγελιστής μας δηλώνει τη δύναμη του λαού και τη σημασία του στην πορεία της ιστορίας και στη διαμόρφωσή της.
Έπειτα μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε πόσο ενοχλητική μπορεί να γίνει αυτή η παρουσία σε όσους επιβουλεύονται τα συμφέροντά του.
__Ακόμη φαίνεται ότι ο λαός μπορεί με την δυναμική του αντίδραση είναι ικανός να αποτρέψει την εφαρμογή των επιλογών των ισχυρών.
__Οι διαπιστώσεις αυτές είναι ιδιαίτερα επίκαιρες σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, καθώς αποτελούν κρίκους που συνδέουν αυτούς που σφετεριζόμενοι την εξουσία που κατέχουν από το λαό για το λαό, προσπαθούν να τον παραμερίσουν, ώστε να εφαρμόσουν ανενόχλητοι τα άνομα και επικίνδυνα σχέδιά τους.
__«Άτερ όχλου» λαμβάνονται αποφάσεις και σήμερα. Ψηφίζονται νόμοι, αλλάζουν συμβάσεις εργασίας, καταργούνται δικαιώματα, ψαλιδίζονται ελευθερίες, εκμηδενίζονται μισθοί και χάνονται κόποι ετών!
__Η εξουσία, όμως, και τότε και σήμερα φοβάται το λαό.
__Ποιο λαό όμως;
__Το συνειδητοποιημένο και αποφασισμένο λαό. Το λαό που ανταποκρίνεται στην αγάπη του Χριστού και επευφημεί τις πράξεις Του. Το λαό που μπορεί να αντισταθεί και να αποτρέψει τα τεχνάσματα της εξουσίας. Το λαό που μπορεί να επιβάλει τη θέλησή του.
__Υπάρχει όμως και ο λαός που έμαθε να βάζει το στενό, προσωπικό συμφέρον πάνω από το συλλογικό, ο λαός που αρέσκεται κάποιοι να του χαϊδεύουν τα αυτιά και να νεκρώνουν τις αντιδράσεις του με υποσχέσεις. Ο λαός που κάνει τα πάντα για τα λεφτά. Ο λαός που δεν μπορεί να διακρίνει το άσπρο από το μαύρο. Ο λαός που δεν αφήνει την ασφάλεια (;) και την απάθεια του καναπέ του, όχι για να κατεβεί στις πλατείες υπακούοντας σε κομματικά κελεύσματα που διασπούν, αλλά για να αγωνιστεί να αποκτήσει πολιτικό λόγο, άποψη, γνώμη, και να γίνει πόλος αντίδρασης με την αγάπη στον πλησίον και την πίστη του σε ιδανικά και αξίες.
__Το «άτερ όχλου» του ευαγγελιστή δίνει το στίγμα του φόβου της εξουσίας!
__Τότε, το σχέδιο πέτυχε. Ο λαός ήταν απών. Ο Χριστός συνελήφθη και σταυρώθηκε!
__Σήμερα, το πρόβλημα για την εξουσία δεν είναι τόσο η φυσική παρουσία του λαού, όπως ήταν τότε, όσο η απόκτηση της συνείδησης της αξίας και της δύναμής του. Η διεκδίκηση της ελευθερίας του από κάθε είδους δεσμά και η πίστη ότι μπορεί να πετύχει τους στόχους του όταν δεν είναι απών. Όταν έχει άποψη και την προβάλλει. Όταν πάψει να βλέπει τον πλησίον του ως αντικείμενο κέρδους και τον δει ως αντικείμενο αγάπης.
__Η εξουσία κάθε εποχής προσπαθεί να πάρει και να εφαρμόσει τις αποφάσεις της «ἄτερ ὄχλου». Εμείς θα το επιτρέψουμε;
=
 __Μήπως σας βάζει να σκεφθείτε και η πρακτική όλων των Συνόδων, Πρεσβυτερίων, Εκτελεστικών Διακονικών κ.λπ. (όπως συμβαίνει και σήμερα σε όλες τις εκκλησίες), ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ... Δηλαδή ΑΤΕ ΟΧΛΟΥ... Δηλαδή ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;
__Τίποτε δεν άλλαξε στις μεθοδίες του Σατανά...
__Πάντα στο σκοτάδι εργάζεται και πάντα βρίσκονται ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ άνθρωποι (ακόμη και αν λέγονται ΠΟΙΜΕΝΕΣ ή ΙΕΡΑΡΧΕΣ ή δεν ξέρω πώς αλλιώς) που είναι μαθημένοι και τους αρέσει να εργάζονται ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ...
__Χωρίς να ενδιαφέρονται για το λόγου του Χριστού, ότι:
__«Πας, όστις πράττει φαύλα, μισεί το φως και δεν έρχεται εις το φως, διά να μη ελεγχθώσι τα έργα αυτού»     (Ιωάν. 3:20)

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

Ο καυγάς για το πάπλωμα...Ο καυγάς για το πάπλωμα...
 

__Ο πόλεμος ανάμεσα στους ΜΕΝ και τους ΔΕ κρατάει χρόνια...
__Ο μόνος που πληγώνεται είναι ο Κύριος της Δόξας... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

Τα παραμύθια θα συνεχίζονται όσο υπάρχουν αφελή θύματα...


Τα παραμύθια θα συνεχίζονται 
όσο υπάρχουν αφελή θύματα...
=

__Τι να πρωτοθαυμάσουμε;
__Το βάρος της εικόνας που χρειαζόταν 6 άντρες για να την σηκώσουν;

__Ή την "μαγκιά" του Μητροπολίτη που τα κατάφερε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ;...

=
Και μία τεχνική λεπτομέρεια:
Το υπερβολικό βάρος οφειλόταν στον καβαλάρη, στο άλογο, στο μύρο ή στην αμαρτία της συντεχνίας που εκμεταλλεύεται τα πάντα υπέρ ανόμου κέρδους;
=
__Μάλλον απορούμε για τη βλακεία των οπαδών που πιστεύουν τέτοια παραμύθια που ξεπερνούν και τη φαντασία του Όμηρου...

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

Εκείνοι γνώριζαν να ψάλλουν...Εκείνοι γνώριζαν να ψάλλουν...__Μέσα στο χάος των "ύμνων" των ομάδων λατρείας που κάθε Κυριακή ασελγούν υμνολογικά σε εκκλησίες των Διαμαρτυρομένων στη χώρα μας, ιδού ένα διαμάντι της παλαιάς  εκκλησίας...
=
__Μόνο για να φανεί η διαφορά, επειδή, κατά βάθος, δεν ελπίζουμε ότι μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο εκτός από το να πιθηκίζουν τους ξένους σαλτιμπάγκους "Worship Leaders"...

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com