18.4.12


Στο κελί των «ανηλίκων»...



Ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, τέως ισχυρός ανήρ και παρ’ ολίγον πρωθυπουργός της χώρας, πέρασε αυτό το Πάσχα κρατούμενος στο ΚΕΛΙ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ στη Γενική Αστυνομική Διοίκηση Αθηνών…
__Εχθές μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα παραμείνει έγκλειστος στο ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ… 
__Όπως έγραψε το «NewsNow», «Όλα τα... καλά παιδιά στην έκτη πτέρυγα... του Κορυδαλλού πηγαίνουν». Εκεί μεταφέρθηκε ήδη και ο Άκης Τσοχατζόπουλος»…

Στο μεταξύ διαβάζουμε για την ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Τσοχατζόπουλου-Εφραίμ:
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ!! 
ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ-ΕΦΡΑΙΜ …ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΖΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ
Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης βρίσκεται η υπόθεση της μεταβίβασης τριών ακινήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου, στη Μονή Βατοπεδίου μέσω της εταιρείας «Torcaso Investment. Ltd».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να κληθεί ως μάρτυρας στην υπόθεση δωροληψίας του Άκη Τσοχατζόπουλου ο ηγούμενος Εφραίμ, μία σκέψη που όμως, προσκρούει, κατ΄ άλλους, τόσο στην κοινή, όσο και στην δικονομική λογική, αφού εμπλέκεται ως κατηγορούμενος σε παρεμφερείς υποθέσεις.
Κατά το χρονικό διάστημα από 24 Ιανουαρίου 2007 μέχρι το 2010, σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελικής Αρχής, ο κ. Τσοχατζόπουλος ενεργώντας από κοινού με τους.... Νικόλαο Ζήγρα και Γεώργιο Σαχπατζίδη, μεταβίβασε από την εταιρία «TORCASO Investment Ltd», στην Ι.Μ. Βατοπεδίου, τρία ακίνητα επί της λεωφόρου Κηφισίας, η αγορά των οποίων είχε γίνει μέσω της εταιρίας «TORCASO Investment Ltd», η οποία «είχε δαπανήσει» για την αγορά τους περίπου 1.400.000.000 δραχμές.
Τα ακίνητα περιγράφονται ως μία αίθουσα 964 τμ, αίθουσα 1000 τμ και 22 θέσεις πάρκιγκ, όλα στο ίδιο κτίριο, και ένα ακόμη στην Κυψέλη. Όλα πουλήθηκαν στην Μονή Βατοπεδίου από το 2007 έως το 2010, η οποία έλαβε δάνεια για την αγορά τους, έναντι συνολικά 6 εκατ. ευρώ, ποσό που μέσω του εξαδέλφου του πρώην υπουργού Ν. Ζήγρα, ο κ. Τσοχατζόπουλος τοποθέτησε στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Από άλλη πηγή μαθαίνουμε ότι ο ξάδελφος του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζίβρας, είναι ο ιδρυτής της οφ σορ εταιρίας "Τορκάσο", όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες ενέργειες, Γιώργος Γκρόζος.
Η εν λόγω εταιρία είναι η οφ σορ επιχείρηση στην οποία ανήκε στο παρελθόν η οικία του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ εμφανίζεται να έχει συναλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου.
Πιο συγκεκριμένα, η Τορκάσο Investements Limited, όπως είναι το πλήρες της όνομα, θεωρείται σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα η οποία κατά την αξιωματική αντιπολίτευση συνδέει την αγορά του νεοκλασικού του Άκη Τσοχατζόπουλου με το real estate της Μονής Βατοπεδίου.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, ο οποίος κατέθεσε στην προανακριτική της Βουλής το μετοχολόγιο του ομίλου MIG, η πραγματική δικαιούχος της οφ σορ εταιρίας "Ρασσαντέλ" είναι η Μονή Βατοπεδίου.
Ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος αγόρασε το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου από την εταιρία Nobilis τον Ιανουάριο του 2001 έναντι 136 εκατομμυρίων δραχμών. 
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι συμμετέχουν στην εξεταστική για το Βατοπέδι, στην προηγούμενη εξεταστική και πιο συγκεκριμένα στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας το 2008, η μονή Βατοπεδίου είχε πουλήσει όροφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στην Κηφισίας στην εταιρία Τορκάσο.




Περίεργες συμπτώσεις όλες αυτές –ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ μα και ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ταυτόχρονα– και ο καθένας δικαιούται να σκέπτεται και να συμπεραίνει, αν μπορεί να βγάλει πίσω από όλα αυτά τα θλιβερά κάποιο ΥΓΙΕΣ συμπέρασμα…

=================================================


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com
ΚΑΤΑΤΡΩΓΕΤΕ ΤΑΣ ΟΙΚΙΑΣ...




__Έπιασαν δυο Βουλγάρες που έκλεβαν πορτοφόλια τη Μεγάλη Πέμπτη, και κάτι έγινε…
__Κάποιους ποιμένες που ΚΛΕΒΟΥΝ 365 ημέρες το χρόνο, υπάρχει κανείς να τους πιάσει;
__Ο Χριστός είπε στους αρχαίους συναδέλφους τους:
«Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, διότι κατατρώγετε τας οικίας των χηρών και τούτο επί προφάσει ότι κάμνετε μακράς προσευχάς· διά τούτο θέλετε λάβει μεγαλητέραν καταδίκην». Ματθ. 23:13
και προρφανώς το ίδιο ισχύει και σήμερα. Αλλά αυτοί ούτε Θεό φοβούνται ούτε ανθρώπους ντρέπονται!!!
=================================================


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com


Σκοτεινές πλευρές της Σαηεντολογίας



Το συνδεδεμένο με την Σαηεντολογία κέντρο Νάρκωνον στο Κεμπέκ του Καναδά έκλεισε για “επικίνδυνες πρακτικές”.
Το πρόγραμμα Νάρκωνον που αντιμετωπίζει τοξικομανείς με «θεραπείες καθαρισμού» επινοήθηκε από τον ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ. Οι ιατρικοί ισχυρισμοί της Σαηεντολογίας θεωρείται ότι είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αγυρτείας.
Το Νάρκωνον είναι μία από τις πολλές ομάδες προώθησης της Σαηεντολογίας. Στο περιοδικό ΤΙΜΕ το Νάρκωνον αναφέρεται ως «κλασικό όχημα για την προσέγγιση τοξικομανών στην παραθρησκεία».

Μια άλλη ομάδα προώθησης της Σαηεντολογίας, που ψευδώς ονομάζεται Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έχει εμπλακεί σε μια συνεχιζόμενη εκστρατεία μίσους εναντίον της ψυχιατρικής και των ψυχιάτρων.
=================================================


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com

ΠΡΩΤΗ στις αμβλώσεις η Ελλάδα




Μια έκτρωση κάθε έντεκα δευτερόλεπτα πραγματοποιείται στην Ευρώπη, οδηγώντας στο θάνατο 2.725.820 έμβρυα ετησίως, ενώ στη χώρα μας ο αριθμός αυτός αγγίζει τις 200.000!
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 22% των ελληνίδων δηλώνει πως έχει κάνει τουλάχιστον μια έκτρωση ενώ το 10% των γυναικών που υφίστανται τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι μόλις εφηβικής ηλικίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο ψυχικής και σεξουαλικής υγείας 40.000 εκτρώσεις το χρόνο αποφασίζονται από κορίτσια ηλικίας κάτω των 18 ετών, από αυτές 1 στις 2 έφηβες που προχώρησε στην επέμβαση δεν έχει ενημερώσει ούτε καν τη μητέρα της.
Η έκτρωση είναι ημι-παράνομη, αφού δεν γίνεται σε δημόσια νοσοκομεία αν δεν συντρέχει λόγος υψηλού κινδύνου για την μητέρα με τη συνέχιση της κύησης. Αν δεν υπάρχει τέτοιος λόγος, τότε γίνεται σε ιδιωτικό μαιευτήριο οπότε δεν καλύπτεται από τα ταμεία.

=================================================


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com
Ανυπακοή σε άδικους νόμους...





Επίσκοποι καλούν τους Καθολικούς
να παρακούνε στους άδικους νόμους
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ (AP) – Οι Ρωμαιοκαθολικοί Επίσκοποι ζήτησαν την Πέμπτη μια εθνική εκστρατεία για την υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας, και κάλεσαν σε αντίσταση στους νόμους που οι αξιωματούχοι της εκκλησίας θεωρούν άδικους.

Σε ένα έγγραφο 12 σελίδων που παραθέτει λόγια του Αιδ. Martin Luther King Jr, οι επίσκοποι, λένε στους ιερείς, λαϊκούς, δημόσια πρόσωπα και άλλους ότι πρέπει να συμμετέχουν στην προσπάθεια να αλλάξουν οι πρόσφατοι νόμοι των Πολιτειών και της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης που οι εκκλησιαστικοί ηγέτες πιστεύουν ότι παραβιάζουν τις θρησκευτικές ελευθερίες.

"Απευθύνουμε μια επείγουσα κλήση στους Αμερικανούς Καθολικούς αδελφούς μας και τους συναδέλφους μας να είναι σε επιφυλακή, γιατί η θρησκευτική ελευθερία δέχεται επίθεση, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό", έγραψαν οι επίσκοποι.

Το υψηλότερο προφίλ συγκρούεται για την εντολή της υγειονομικής περίθαλψης στην αναμόρφωση της διοίκησης του Ομπάμα όπου οι περισσότεροι εργοδότες καλύπτουν το κόστος του ελέγχου των γεννήσεων για τους εργαζόμενους. Ο Λευκός Οίκος έχει προσφέρει μια συμβιβαστική λύση για ομάδες που συνδέονται με την εκκλησία, όπως Νοσοκομεία και Πανεπιστήμια, αλλά οι επίσκοποι είπαν ότι οι αλλαγές δεν έχουν προχωρήσει αρκετά.

Οι επικριτές εντός και εκτός της εκκλησίας έχουν κατηγορήσει τους επισκόπους ότι χρησιμοποιούν το θέμα για να ανατρέψουν τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα από την εξουσία. Αλλά οι επίσκοποι έγραψαν, «Αυτό δεν θα έπρεπε να καταντήσει ένα κομματικό ζήτημα".

"Το Σύνταγμα δεν είναι για τους Δημοκρατικούς ή τους Ρεπουμπλικανούς ή τους ανεξάρτητους. Είναι για όλους μας, και μια μεγάλη ακομμάτιστη προσπάθεια πρέπει να καθοδηγείται από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει έτσι”, έγραψαν οι επίσκοποι.
Αρκετοί επίσκοποι έχουν κλείσει τα κέντρα υιοθεσίας και αναδοχής, όπου η κυβέρνηση θα ζητήσει να δώσουν παιδιά σε ζευγάρια ίδιου φύλου. Οι εκκλησιαστικοί ηγέτες έχουν αγωνίζονται σκληρά για νόμους μετανάστευσης όπου πολλές θρησκευτικές ομάδες λένε ότι εμποδίζονται να βοηθήσουν τους λαθρομετανάστες.

Οι Καθολικοί ηγέτες έχουν διαμαρτυρηθεί επίσης για μια απόφαση από ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, να μην ανανεώσουν την άδεια εργασίας στην εκκλησία σε θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Οι αξιωματούχοι της Εκκλησίας δεν θα παρέχουν επίσης υπηρεσίες ας γυναίκες για έλεγχο των γεννήσεων ή αμβλώσεις.

Οι επίσκοποι χρησιμοποίησαν μια φράση από κείμενο του Αιδ. Martin Luther King Jr, από το 1963 "Γράμμα από την φυλακή του Μπέρμιγχαμ", στο οποίο έγραφε ότι ένας άδικος νόμος είναι "έξω από την αρμονία με τον ηθικό νόμο". Οι επίσκοποι, δήλωσαν ότι καμία «ανοχή» δεν μπορεί να αναζητηθεί για αυτούς τους νόμους. Αντίθετα, πρέπει να δεχτούν αντίσταση ή να καταργηθούν.

"Αν εμείς αντιμετωπίζουμε σήμερα την προοπτική των άδικων νόμων, τότε οι Καθολικοί στην Αμερική, σε αλληλεγγύη με τους συμπολίτες μας, πρέπει να έχουμε το θάρρος να μην υπακούσουμε", έγραψαν οι επίσκοποι.

Η Διάσκεψη των Καθολικών Επισκόπων στις ΗΠΑ σχεδιάζει ένα εθνικό «Δεκαπενθήμερο υπέρ της Ελευθερίας» από 21 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου, που θα περιλαμβάνει προσευχή και μελέτη για τη θρησκευτική ελευθερία.

© 2012 Associated Press. 
=================================================


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com