12.10.10

================

“Οι κολλητοί”


Η εκκλησία μας έχει μία διαδικασία με την οποία δίνει την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να δηλώσουν ότι την θεωρούν ως την πνευματική τους οικογένεια. Οικογένεια με την οποία ταυτίζονται και στην οποία ανήκουν.
Η διαδικασία αυτή είναι το να γίνεις “μέλος” της εκκλησίας. Θα ήταν προτιμότερο να αποφεύγαμε τη λέξη “μέλος” επειδή παραπέμπει σε συλλόγους, κόμματα, οργανώσεις. Από την άλλη όμως μία είναι μία χαρακτηριστικά “βιβλική” (δηλαδή αναφερόμενη στην Βίβλο) λέξη.
Διαβάζοντας τις Πράξεις μου ήρθε μια ιδέα… να μετονομάσουμε τα “μέλη” σε “κολλητούς”. Έτσι διαβάζουμε στο 5:12 ότι μετά το περιστατικό με την κρίση πάνω στον Ανανία και στη Σαπφίρα “ουδείς ετόλμα κολλάσθαι αυτοίς”.
Μάλιστα σύμφωνα με την συνέχεια ενώ ήταν πολλοί αυτοί που εκθείαζαν την εκκλησία, ίσως και που παρακολουθήσαν το τι έκανε η εκκλησία και τι γινόταν εκεί ήταν λίγοι αυτοί που “κολλούσαν” μαζί με τους άλλους στην εκκλησία. Να τι σημαίνει λοιπόν εκκλησία. Είναι μία κοινωνία “κολλητών”, ανθρώπων που ενώνουν τη ζωή τους με αυτή άλλων καθώς μαζί λατρεύουν, υπηρετούν, ακολουθούν τον Κύριο μας, τον Ιησού Χριστό.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΛΕΕΙ!!!

ΠΗΓΗ: http://www.aeee.gr/blog/%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%BF%CE%AF/



_______________________________________________________
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ «ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ»
_______________________________________________________
.