17.5.10

Από την επίσκεψη του Πέτρου στο σπίτι του Ρωμαίου εκατόνταρχου Κορνήλιου και την έκχυση του Αγίου Πνεύματος και στους Εθνικούς,

"...η Εκκλησία κατάλαβε ότι μπορεί να δέχεται στη σωτηρία ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους, χωρίς διάκριση, αλλά μόνο με βάση την πίστη τους και τη μεταστροφή τους: "Και εις τα έθνη λοιπόν έδωκεν ο Θεός την μετάνοιαν εις ζωήν" (Πράξεις 11/ια/18).

Αυτή η φράση "μετάνοια για ζωή" μας δείχνει δύο αλήθειες:

- Ότι ένας άνθρωπος γίνεται χριστιανός όχι μόνο με το Βάπτισμα, αλλά με τη Μετάνοια και την αλλαγή της συμπεριφοράς του. Άρα ο βαφτισμένος που ζει με βάση τη νοοτροπία του κόσμου και όχι με βάση το Ευαγγέλιο, ουσιαστικά λέγεται αλλά δεν είναι χριστιανός.

- Ότι ένας άνθρωπος γίνεται χριστιανός, όχι για να έχει κι αυτός μια θρησκεία σαν όλους, όχι για να βρίσκει βοήθεια από τον Θεό στις ανάγκες του, αλλά για να έχει τη ζωή, την Αληθινή ΖΩΗ, τη Ζωή που πηγάζει από τον Χριστό, εκείνη για την οποία ο Χριστός θυσίασε τη ζωή του στο σταυρό: τη ζωή που δίνει ο Θεός σε όσους υπακούνε σ' Αυτόν, όπως ο Χριστός υπάκουσε στον Πατέρα Του ακόμη και με κόστος τον πόνο και τον θάνατο. Αλλά γι' αυτό αναστήθηκε και δίνει τη ΝΕΑ ΖΩΗ σε όσους υπακούνε στον Θεό όπως ο Χριστός.

σ.ρ."

Από την Εφημερίδα "ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ"


===========================