5.7.10

===========================

ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΩ ...ΝΑ ΦΑΤΕ!


  • Πριν από 2 μήνες (9-5-10) έγινε στο προεδρικό μέγαρο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και του υπουργού των οικονομικών για την κατάσταση της χώρας μας.
  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους επισκέπτες του ζήτησε (1) ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ και (2) ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.
  • Να τι είπε ο κ. Παπούλιας:

««««««

Σας καλωσορίζω σήμερα εδώ για να αναζητήσουμε σημεία σύγκλησης στη διαχείριση μιας κρίσης χωρίς προηγούμενο. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή ηγεσία δίνει έστω και καθυστερημένα μια ισχυρή απάντηση στους κερδοσκόπους που επιτίθενται στο ευρώ. Το ελληνικό πρόβλημα είναι σύμπτωμα μιας ασθένειας του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και του ελλείμματος της πολιτικής ολοκλήρωσης της ευρωζώνης.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα δεν έχει τις δικές της εγγενείς αιτίες. Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, είναι βαθιά πολιτική. Γιατί χρεοκόπησε το πελατειακό σύστημα και ένα μοντέλο αδιαφανούς άσκησης εξουσίας. Εδώ που φτάσαμε, οι δανειστές επέβαλαν τους όρους. Πολλοί αμφιβάλλουν ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να τους διαψεύσουμε. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε τους κατάλληλους πολιτικούς όρους και ένας από τους πιο σημαντικούς είναι το να κερδίσουμε τον πόλεμο εναντίον της φοροδιαφυγής.
Για να αποκατασταθεί η πολιτική δικαιοσύνη αλλά και γιατί η σύλληψή της αποτελεί μέρος της λύσης του οικονομικού προβλήματος. Σας καλώ να συζητήσουμε τη μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα και τρόπους επιτάχυνσης της απονομής της δικαιοσύνης.

Ο πολιτικός κόσμος αποδοκιμάζεται και ξέρουμε γιατί. Η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και η υπαγωγή τους στους κανόνες του δημόσιου λογιστικού, η αλλαγή επί τω ουσιαστικότερον του «πόθεν έσχες» των βουλευτών και του εκλογικού νόμου, προς την κατεύθυνση της εξαφανίσεως του μαύρου πολιτικού χρήματος, πρέπει να τεθούν ως προτεραιότητα. Μηδενική ανοχή απέναντι σε οποιαδήποτε εξαίρεση πολιτικού από τους κανόνες που ισχύουν για τους πολίτες είτε πρόκειται για τα μικρά είτε για τα μεγάλα, η αυστηροποίηση αλλά κυρίως η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ώστε να τιμωρούνται γρήγορα και αυστηρά οι επίορκοι αποτελεί προϋπόθεση για την κάθαρση στην κρατική μηχανή.

»»»»»»

  • Πάντως μέχρι σήμερα ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ…



.
=========================
Με πισίνα και όμορφη θέα


===========================================================
Από ηλεκτρονικό μήνυμα που κυκλοφορεί πληροφορούμαστε τα εξής:
===========================================================

H Καινή Διαθήκη σε Κάθε Σπίτι
Στόχος ... είναι να μοιράσει 1.000.000 Καινές Διαθήκες ....

Αυτή τη χρονιά θα πάμε στη ...

Θα χαιρόμασταν πολύ αν εσείς, οι οικογένειες σας και οι φίλοι σας ερχόσασταν μαζί μας
αυτό το καλοκαίρι ..........

Θα κατασκηνώσουμε ....... σε ένα κάμπινγκ με πισίνα και όμορφη θέα[*],

με καθημερινή ώρα για λατρεία και μελέτη του Λόγου του Θεού με τους αδελφούς μας .......

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με ..... για περισσότερες πληροφορίες.


========================================



  • [*] ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, (γι' αυτό και σβήσαμε τα ονόματα). ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ που είναι εντελώς άσχετος από όσα εμείς διαβάζουμε στη Βίβλο.

  • 2Κορ. 6:4-10 4 αλλά εν παντί συνιστώντες εαυτούς ως υπηρέται Θεού, εν υπομονή πολλή, εν θλίψεσιν, εν ανάγκαις, εν στενοχωρίαις, 5 εν ραβδισμοίς, εν φυλακαίς, εν ακαταστασίαις, εν κόποις, εν αγρυπνίαις, εν νηστείαις, 6 εν καθαρότητι, εν γνώσει, εν μακροθυμία, εν χρηστότητι, εν Πνεύματι Αγίω, εν αγάπη ανυποκρίτω, 7 εν λόγω αληθείας, εν δυνάμει Θεού, διά των όπλων της δικαιοσύνης των δεξιών και αριστερών, 8 διά δόξης και ατιμίας, διά δυσφημίας και ευφημίας, ως πλάνοι όμως αληθείς, 9 ως αγνοούμενοι αλλά καλώς γνωριζόμενοι, ως αποθνήσκοντες αλλ ιδού, ζώμεν, ως παιδευόμενοι αλλά μη θανατούμενοι, 10 ως λυπούμενοι πάντοτε όμως χαίροντες, ως πτωχοί πολλούς όμως πλουτίζοντες, ως μηδέν έχοντες και τα πάντα κατέχοντες.



...

=======================

Τα μονοπάτια










Ένα συγκρότημα πανεπιστημιακών κτηρίων βρισκόταν προς το τέλος της κατασκευής του και η αρμόδια επιτροπή κλήθηκε να επιθεωρήσει τα έργα και κάνει τις παρατηρήσεις της.

Ένα μέλος ρώτησε: –Μου έκανε εντύπωση πώς δεν έχετε διαμορφώσει διαδρόμους μέσα από το γκαζόν που να συνδέουν τα κτίρια μεταξύ τους;

Ο εργολάβος απάντησε: –Συνήθως περιμένουμε περίπου ένα χρόνο πριν κατασκευάσουμε τους πεζοδρόμους επειδή παρατηρήσαμε ότι οι σπουδαστές τελικά διαμορφώνουν «δικούς τους» διαδρόμους, όπως τους εξυπηρετεί καλύτερα. Πολλές φορές τα πεζοδρόμια που ορίζονται από τους αρχιτέκτονες φαίνονται λογικά στο σχέδιο αλλά δεν ταιριάζουν στην καθημερινή χρήση. Καθώς λοιπόν οι σπουδαστές θα χαράξουν τις διαδρομές που τους εξυπηρετούν καλύτερα ποδοπατώντας τη χλόη, καταλαβαίνουμε πια χάραξη θα είναι η καλύτερη.


Αυτή η μέθοδος έχει εφαρμογή και στις εκκλησίες, άλλοτε μεν καλή άλλοτε δε κακή:

1. Πολλές φορές οι διαδρομές που χαράζουν οι «ηγέτες» των εκκλησιών γίνονται μεν «παραδοσιακά» κλισέ όμως δεν ακολουθούνται από τους πιστούς και μένουν άχρηστοι επειδή δεν ανταποκρίνονται στο σκοπό τους. Είναι για τούτο καλό οι άνθρωποι να είναι ευέλικτοι και να προσαρμόζονται στην καθημερινή πραγματικότητα ώστε να μην εμποδίζεται η πρόοδος.

2. Άλλοτε είναι οι πιστοί που χαράζουν δικούς τους «δρόμους», όμως παρεκκλίνοντας από την ΟΔΟ που χάραξε ο Χριστός και οι δικοί Του απόστολοι. Σ’ αυτή την περίπτωση υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι άνθρωποι να απομακρυνθούν από την οδό που «άγει εις την ζωήν».

Η χριστιανική και εκκλησιαστική ζωή δεν είναι ένας «περίπατος» που τον χαράζει καθείς όπως θέλει, αλλά ούτε και μια απροσδιόριστη πορεία χωρίς αρχή και τέρμα.

Υπάρχουν σημεία που ακόμη και ο απόστολος Παύλος έγραψε «γνώμην δίδω», όπως υπάρχουν και σημεία που ορίζονται από τα ίχνη που άφησε ο Χριστός καθώς πρώτος τα περπάτησε, «αφίνων παράδειγμα εις υμάς διά να ακολουθήσητε τα ίχνη αυτού» (Α Πέτρ. 2/β/21).

Η ζωή και η Βίβλος βεβαιώνουν πως: «Υπάρχει οδός, ήτις φαίνεται ορθή εις τον άνθρωπον, αλλά τα τέλη αυτής φέρουσιν εις θάνατον» (Παρ. 14/ιδ/12). Γι’ αυτό ακριβώς ο Θεός προτρέπει: «Ερωτήσατε περί των αιωνίων τρίβων, που είναι η αγαθή οδός, και περιπατείτε εν αυτή, και θέλετε ευρεί ανάπαυσιν εις τας ψυχάς σας» (Ιερ. 6/ς/16).





.

======================================

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ



















(Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο)








.