6.4.11


Προσευχή που ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ στο "ταμείο"


Κυκλοφορεί το παρακάτω μήνυμα...

  • «Καλούμε όλη την κοινότητά μας, μετά από πρόταση ποιμένων και πρεσβυτέρων από πολλές εκκλησίες της Αθήνας, σε μια δημόσια σύναξη προσευχής την Πέμπτη 14/4/11 στην πλατεία Ομονοίας στις 6 το απόγευμα με θέμα την κρίση στην πατρίδα μας.
  • Ο Δήμος Αθηναίων έδωσε την απαιτούμενη άδεια.  
  • Προσκαλούμε όλα τα μέλη της κοινότητάς μας να σταθούμε σε πνευματική εγρήγορση για την πατρίδα μας και τις τεράστιες παγκόσμιες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο καλώντας όλους να πάρουν μέρος στη δημόσια αυτή εκδήλωση.
  • Για τη Συντονιστική Επιτροπή του ΠΕΣ» 




    Εμείς όμως ξέρουμε ότι ο Χριστός είπε: 

    «Κι όταν προσεύχεσαι, να μην είσαι σαν τους υποκριτές, που τους αρέσει να στέκονται και να προσεύχονται στις συναγωγές και στα σταυροδρόμια, για να κάνουν καλή εντύπωση στους ανθρώπους· σας βεβαιώνω πως αυτή είναι όλη κι όλη η ανταμοιβή τους.  
    Εσύ, αντίθετα, όταν προσεύχεσαι, πήγαινε στο πιο απόμερο δωμάτιο του σπιτιού σου, κλείσε την πόρτα σου και προσευχήσου εκεί κρυφά στον Πατέρα σου·  κι ο Πατέρας σου, που βλέπει τις κρυφές πράξεις, θα σε ανταμείψει φανερά.  
    Όταν προσεύχεστε, μη φλυαρείτε όπως οι ειδωλολάτρες, που νομίζουν ότι με την πολυλογία τους θα εισακουστούν.  
    Μη γίνετε όμοιοι μ’ αυτούς· γιατί ο Πατέρας σας ξέρει από τι έχετε ανάγκη, προτού ακόμα του το ζητήσετε» (Ματθ. 6:5-8).  


    • Έτσι δεν καταλαβαίνουμε αυτές τις πρωτοβουλίες.
    • Αντίθετα νομίζουμε ότι, για να γίνουν εισακουστές οι προσευχές από τον Θεό, ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ... 
    • Διαφορετικά;;;;


    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"



    Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.



    Όχι δια πυρός ούτε δια της μάχαιρας 


    Αν αυτοί οι "πάστορες" είναι Χριστιανοί, 
    τότε εγώ είμαι ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ!!!

    Και, αλήθεια,  ποια είναι η θέση του Πανελλήνιου Ευαγγελικού Συνδέσμου γι' αυτά τα τραγικά γεγονότα;
    Σήμερα η Καθημερινή επανήλθε στα επεισόδια της Παρασκευής που κόστισαν τη ζωή σε δώδεκα άτομα στο Αφγανιστάν:

    «Εκατοντάδες Αφγανοί διαδήλωσαν χθες, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, κατά της καύσης του Κορανίου από τον φονταμενταλιστή πάστορα Τέρι Τζόουνς στη Φλόριντα. Πλήθος οργισμένων κατοίκων του Τζαλαλαμπάντ απέκλεισε χθες τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πόλη με την Καμπούλ, καίγοντας ομοιώματα του πάστορα Τζόουνς. Εκατοντάδες συμπατριώτες τους πραγματοποίησαν χθες ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στην επαρχία Πακτία. Περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 150 τραυματίσθηκαν στις τρεις ημέρες διαδηλώσεων στο βόρειο και το νότιο Αφγανιστάν. Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο μεταξύ στην Κανταχάρ το Σαββατοκύριακο, όπου διαδηλωτές έκαψαν αυτοκίνητα και ισοπέδωσαν σχολείο θηλέων. Την Παρασκευή, επτά ξένοι υπήκοοι εργαζόμενοι του ΟΗΕ και πέντε Αφγανοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν αφού οι διαμαρτυρόμενοι εισέβαλαν στα γραφεία του ΟΗΕ στη συνήθως ειρηνική πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στα βόρεια της χώρας. Αφορμή για τις βίαιες διαδηλώσεις στάθηκε η ενέργεια του πάστορα Τέρι Τζόουνς, που έκαψε τελετουργικά Κοράνι στις 20 Μαρτίου στην ενορία του στο Γκέινσβιλ της Φλόριντα. Δυτικοί ηγέτες και στρατιωτικοί αξιωματούχοι, όπως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, κατήγγειλαν την ενέργεια του Τζόουνς. Ο φανατικός πάστορας εμφανίσθηκε όμως αμετανόητος για την προκλητική του πράξη, δεσμευόμενος να πραγματοποιήσει δημόσια αντιισλαμική διαμαρτυρία μπροστά στο μεγαλύτερο μουσουλμανικό τέμενος των ΗΠΑ στο Ντίρμπορν του Μίσιγκαν στα τέλη του μήνα.»

    Σαφώς και διερωτάται κανείς αν το «πνεύμα» που ώθησε σε τέτοιου είδους ολέθριες εγκληματικές πράξεις δεν είναι παρά το πνεύμα του σκότους, της μισαλλοδοξίας και της απώλειας. Όσο και να καταδικάζουμε σαν Χριστιανοί τις πρωτόγονες πράξεις των φανατισμένων ισλαμιστών, πρέπει να ελέγχουμε τους εαυτούς μας κατά πόσο η ζωή η δική μας και το παράδειγμά μας ως Χριστιανοί συμβαδίζουν με τη διδασκαλία και το παράδειγμα του Ιησού Χριστού, τον οποίο μας αρέσει να επικαλούμαστε: «Κύριε, Κύριε» (Ματθ. 7, 21-22).


    Ελπίζω κάποιοι Χριστιανοί να υψώσουν επιτέλους τη φωνή τους στο όνομα του Χριστού και σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στον φανατισμένο αυτό «πάστορα Τζόουνς» που μάχεται υπέρ του Θεού (και της αλήθειας) ώστε να καταλάβει επιτέλους ότι η Βασιλεία του Θεού δεν έρχεται δια της «μάχαιρας» (Ματθ. 26, 22) ή δια «πυρός» (Λουκ. 9, 54-55), αλλά μόνο δια μέσω της Αγάπης και της Αλήθειας.

    ΠΗΓΗ:  http://evangelio21.blogspot.com/2011/04/blog-post.html






    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"




    Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.

    .