2.3.11


_____

Η «ειδωλολατρική» προσευχή των χριστιανών

Τις μέρες αυτές οι χριστιανοί προετοιμάζονται για την ανάμνηση των Παθών και της Ανάστασης του Χριστού, και οι περισσότεροι το κάνουν με κάποια μορφή νηστείας.
Εν προκειμένω αξίζει να προσέξουμε όσα έγραψε ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας κ. Ιωάννης Σπιτέρης:

«[...] η προσευχή είναι το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου. Μία προσευχή που δεν βασίζεται μόνο στο να ζητάμε «χάρες» από τον Θεό, σαν Αυτός να αποτελούσε μία «ασφαλιστική εταιρεία» που θα αποζημιώνει τα λάθη και τα ατυχήματα της ζωής μας ή σαν κάποιον που θα επέμβει για να μας εξορκίσει από τις ατυχίες μας. Ο Θεός είναι ο ουράνιος Πατέρας με τον οποίον κοινωνούμε και η καθημερινή μας κοινωνία αποτελεί ακριβώς την Προσευχή.
[...] ας γίνει μια καλή ευκαιρία να μελετήσουμε τα Πάθη του Χριστού, να γίνουν έμπνευση προσευχής, καθημερινό βίωμα και υπόδειγμα για τη ζωή μας.»

 Κάθε άλλου είδους προσευχή, ιδιαίτερα όταν απασχολείται μόνο με τα ιδιοτελή μας ενδιαφέροντας (δώσε, κάνε, φέρε, θεράπευσε, χάρισε κ.ο.κ.), δεν είναι παρά ό,τι στην προσευχή τους ζητούν οι ειδωλολάτρες κι εμείς, υποτίθεται, πως τέτοιοι δεν είμαστε...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.
.