25.10.11

Διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικά βιβλία 


Όπως μας πληροφορεί η έκδοση "ΠΡΑΣΙΝΟ-ΜΠΛΕ" οι παρακάτω σημειούμενες ιστοσελίδες διαθέτουν βιβλία για ΔΩΡΕΑΝ ανάγνωση. Ας τις εκμεταλλευτούμε, ιδιαίτερα τώρα στης φτώχειας τον καιρό! 







_____________________________________

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com   
3000 Ιεραπόστολοι!!!


Το χθεσινό φύλλο από τον "Ημεροδείκτη του Χριστιανού" αναφερόταν στον Γερμανό πρίγκιπα Nicolas Ludwig Zinzendorf (1700-1760) που όντας φοιτητής αποφάσισε ν' αφιερώσει τη ζωή του και τα πλούτη του στον Θεό και στο έργο Του. Μια μέρα που επισκέφτηκε μια πινακοθήκη, όπου την προσοχή του είλκυσε ένας πίνακας που παρουσίαζε τη σταύρωση του Χριστού και κάτω από τον πίνακα διάβασε τη φράση: «Να τι έκανα για σένα, εσύ τι έκανες για μένα;»
__Αυτό έκανε τον Zinzendorf  να καταλάβει ότι η ζωή του ανήκε στον Θεό και μετά την αποφοίτηση του οδήγησε εκατοντάδες νέους στην ιεραποστολή που έστειλε κάπου 3.000 ιεραποστόλους σε πολλά μέρη της γης! 

Σήμερα πολλοί "ιεραπόστολοι" ξεκινούν για ένα σύντομο ταξίδι σε άλλα μέρη της γης, όμως στο τέλος ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ στην Ελλαδίτσα, μη ξέροντας τι να κάνουν, και ψάχνοντας τρόπους να εξασφαλίσουν τα προς το ζην... 
__Μήπως είναι καιρός, όλοι αυτοί, όσοι παρασύρονται ν' ακολουθήσουν το παράδειγμά τους αλλά και εκείνοι που τους εξωθούν, να αναθεωρήσουν τις μεγαλεπήβολες "ιδέες" τους και να προσγειωθούν μόνο σ' εκείνα που πραγματικά ο Κύριος θέλει να κάνουν, ζώντας πρώτα ως συνεπείς Χριστιανοί, και δίνοντας τη μαρτυρία τους ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΤΑΞΕ Ο ΘΕΟΣ;
__Λέμε, μήπως...

_____________________________________
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com   
ΟΧΙ λένε οι μαθητές 
στους εκπροσώπους μιας πολιτείας που τους εμπαίζει.


Στη φετινή παρέλαση κανείς μαθητής δε θα γυρίσει το κεφάλι του στους επισήμους. 
Θα τους γυρίσουν την πλάτη.


γράφει ο Σωτήρης Αθηναίος (24grammata.com)

[…] Ο Νίκος δε μιλά για ώρα, ούτε το κεφάλι του κουνάει πλέον. Σαν κάτι να θέλει να πει, αλλά δεν είναι σίγουρος, αν πρέπει να το πει. Όταν, επιτέλους, αποφασίζει να μιλήσει, μου εξομολογείται ένα μεγάλο μυστικό του. Φέτος θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχουν, αυτός και η τάξη του, στη μεγάλη γιορτή του ΟΧΙ, λέγοντας το δικό τους ΟΧΙ σε ό,τι αυτοί θεωρούν σάπιο και ψεύτικο.
Την ώρα, λέει, που θα φτάσουν μπροστά από τους επισήμους, μιας πολιτείας, που όχι μόνο δεν τους υπολογίζει και δεν τους ακούει αλλά τους κοροϊδεύει από πάνω, αυτοί θα γυρίσουν το κεφάλι τους επιδεικτικά προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Θα τιμήσουν (με τη συμμετοχή τους) το συμβολισμό της παρέλασης, θα συνταχθούν πίσω από τη Σημαία,
αλλά
θα γυρίσουν το κεφάλι αριστερά, αντίθετα από τους επισήμους. Θα χαιρετίσουν τους γονείς τους, που πλήρωσαν για τα βιβλία τους αλλά αυτά δεν έφτασαν, ακόμα στο σχολείο. Θα χαιρετίσουν τούς παππούδες τους, που παρά τη μειωμένη σύνταξη τους συνεισφέρουν ακόμα για τα έξοδα της “Δωρεάν” Παιδείας τους. Αυτοί, τουλάχιστον, το αξίζουν.
r      Θέλουν να γυρίσουν την πλάτη τους σε ό,τι τους έφερε μέχρι εδώ και θα απαξιώσουν, όσους συστηματικά τους απαξιώνουν. Θα τους δείξουν, λέει, ότι τα αύριο δε θα έχει καμία επιείκεια για τους πολιτικούς, ή τους πολιτικάντηδες, όλων των κομματικών αποχρώσεων, που οδήγησαν σε τούτα τα αδιέξοδα τις τοπικές κοινωνίες αλλά και όλη την επικράτεια.
r      Θέλουν να γυρίσουν το κεφάλι τους και να χειροκροτηθούν από γονείς και παππούδες.
r      Θέλουν να δείξουν ότι οι Έλληνες για άλλη μια φορά, στα δύσκολα, θα βρεθούν ενωμένοι
Μου τα λέει όλα αυτά, για να σας τα μεταφέρω (και εσείς, με τη σειρά σας, να διαδώσετε με κάθε τρόπο αυτό το μήνυμα). Όσα πιο πολλά σχολεία το εφαρμόσουν, τόσο μεγαλύτερη δικαίωση θα νιώσουν και μόνο τότε θα αποδειχθεί ότι μπορούν διεκδικήσουν κάτι δίχως να καταφεύγουν, πάντα, στις ανούσιες σχολικές καταλήψεις.
Δεν του απάντησα. Άλλωστε, εδώ και δεκαετίες, οι μεσήλικες δεν απαντούν στους νέους (ψελλίζοντας ένα “που να σου εξηγώ τώρα...”). Φέτος, όμως, θα παραβρεθώ και εγώ στην παρέλαση. Θα σταθώ απέναντι από τους “επισήμους”, τις διεφθαρμένες Αρχές μιας διεφθαρμένης κοινωνίας (όπως λέει ο Νίκος), και θα χειροκροτήσω με υπερηφάνεια τον Νίκο και την παρέα του να γυρίζουν τις πλάτες τους όχι στην παρέλαση αλλά στους εκπροσώπους μια πολιτείας που τους γεμίζει οργή και απογοήτευση.
[…]
_____________________________________

Μακάρι κάποτε να ξυπνήσουν και οι ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΜΕΝΟΙ, 
για να γυρίσουν την πλάτη στους επαγγελματίες που ανέλαβαν να τους "ποιμαίνουν" 
με μοναδικό σκοπό τη δική τους βολή και δόξα.
Η Εκκλησία δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Είναι ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 
που μόνο σ' Εκείνον έχει χρέος επειδή ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ 
πέθανε για να τους λυτρώσει και ελευθερώσει.

_____________________________________


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com