7.12.14

Πρόσεχε τι βάζεις στο στόμα του Θεού...

Πρόσεχε τι βάζεις στο στόμα του Θεού...

.
.
ΑΣ ΜΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ... 
ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙ...

Διαβάσα κάπου στο ιντερνετ την παρακάτω "διήγηση".
=====================================Ένας παππούλης κάποτε πουλούσε παιχνίδια σε μια λαϊκή αγορά. Οι πελάτες του ήξεραν πως η όρασή του ήταν αδύναμη, γι’ αυτό πλήρωναν αρκετές φορές με ψεύτικα νομίσματα. Ο παππούλης καταλάβαινε το κόλπο τους, αλλά δεν έλεγε τίποτα. Στις προσευχές του ζητούσε από τον Θεό να συγχωρήσει αυτούς που τον ξεγελούσαν. «Ίσως να έχουν λίγα χρήματα και να θέλουν να αγοράσουν δώρα στα παιδιά τους», μονολογούσε.Ο καιρός πέρασε και ο άνθρωπος αυτός πέθανε. Μπροστά στην παρουσία του Κυρίου προσευχήθηκε για μια ακόμη φορά. «Κύριε!», είπε, «είμαι αμαρτωλός. Έκανα πολλά σφάλματα. Δεν είμαι καλύτερος από τα ψεύτικα νομίσματα που εισέπραξα. Συγχώρεσέ με…»Εκείνη τη στιγμή ακούστηκε μια φωνή και του είπε: «Τι να συγχωρήσω; Πώς μπορώ να κρίνω κάποιον που δεν έκρινε ποτέ τους άλλους στη ζωή του;»=====================================

Προφανώς εκείνος που την έγραψε δεν μας άφησε με την ψευδαίσθηση ότι πρόκεται για ΑΛΗΘΙΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ και ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ.

Όμως και ως ΜΥΘΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ να θέλεις να δεχτείς την ιστορία αυτή, το βέβαιο είναι ότι ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ και ΠΑΡΟΔΗΓΕΙ τον ανυποψίαστο αναγνώστη.

Ο ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣ"... 
.....(Ρωμ. 3/10)

ΕΠΙΣΗΣ Η ΒΙΒΛΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ 
"Δεν υπάρχει άνθρωπος δίκαιος επί της γης, όστις να πράττη το καλόν και να μη αμαρτάνη"
.....(Εκκλ. 7:20)

ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΕ 
"Πώς μπορώ να κρίνω κάποιον που δεν έκρινε ποτέ τους άλλους στη ζωή του..."

ΕΠΕΙΔΗ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ:

"Αύτη είναι η κρίσις, ότι το φως ήλθεν εις τον κόσμον, και οι άνθρωποι ηγάπησαν το σκότος μάλλον παρά το φώς· διότι ήσαν πονηρά τα έργα αυτών"
....(Ιωάν. 3:19).

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ.

=================