3.7.12

Θα έχουν παγκάρι;
==
__Το εικονιζόμενο φύλλο της Ελεύθερης Ώρας, [[γνωστής για τις περιβόητες εσχατολογικές και εσχάτης ποιότητας δημοσιεύσεις της τον τελευταίο καιρό]], αναφέρεται σε ένα ακόμη "θαύμα".
__Για εμάς το θαύμα δεν είναι αν το στεφάνι "άνθισε" αλλά ΑΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΛΩΝ...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Επιθέσεις κατά εκκλησιών στην Κένυα
==
__Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή και πολλοί τραυματίστηκαν σε διάφορες επιθέσεις κοντά στα σύνορα της Σομαλία όταν μασκοφόροι έριξαν σφαίρες και χειροβομβίδες σε δύο εκκλησίες σε μια πόλη της Κένυας, στην πόλη Γκαρίσα, ένα κυρίως μουσουλμανικό θύλακα περίπου 120 μίλια από τα σύνορα την οποία ο στρατός της Κένυα έχει χρησιμοποιήσει ως ορμητήριο για την καταπολέμηση των ισλαμιστών πολιτοφυλακών al-Shabab της Σομαλία και υπάρχει υπόνοια ότι οι επιθέσεις πραγματοποιούνται από την Αλ Κάιντα και μαχητές από τη γειτονική Σομαλία ή φίλους τους.
__Ο περιφερειακός αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι "Μπήκαν μέσα στην εκκλησία και πυροβόλησαν τους ανθρώπους, αφού πρώτα σκότωσαν τους αστυνομικούς που φύλαγαν την είσοδο". Δύο μέρες πριν, άλλοι ένοπλοι απήγαγαν τέσσερις εργαζόμενους από το στρατόπεδο προσφύγων στη Νταντάαμπ της Κένυα, περίπου 60 χιλιόμετρα από τη Γκαρίσα και σκότωσαν τον οδηγό τους, πριν αποσυρθούν με τους ομήρους στη Σομαλία.
__Καμία ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις της Κυριακής, αλλά υπάρχουν υποψίες για την al-Shabab και η αστυνομία ερευνά αν αυτή η μαχητική ομάδα ή φίλοι της ήταν πίσω από την αιματοχυσία, ενώ προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι δράστες.

__Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις άρχισαν από τότε που οι στρατιωτικές δυνάμεις της Κένυα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο επιχειρήσεις στο εσωτερικό της Σομαλίας, σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσουν τον έλεγχο των ισλαμιστών, με σκοπό να βλάψουν την τουριστική βιομηχανία και την οικονομική της ανάπτυξη της Κένυα.
__Έτσι εκτός από εκκλησίες κτυπούν σταθμούς λεωφορείων και άλλους δημόσιους χώρους, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης κ.λπ.
__Οι επιθέσεις θυμίζουν τις επιθέσεις εναντίον εκκλησιών από τους ισλαμιστές της ομάδας της Νιγηρίας Μπόκο Χαράμ, η οποία έχει σκοτώσει δεκάδες χριστιανών στο κυρίως μουσουλμανικό Βορρά της Νιγηρίας.
Τα παραπάνω γεγονότα επαληθεύουν τους φόβους μας ότι οι χριστιανοί που μπλέκουν με τις πολιτικές και φυλετικές διαμάχες δεν μπορούν να μείνουν μακριά από τις συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς τους, που διόλου χριστιανική δεν είναι και μόνο μομφή αποτελεί στο όνομα του Χριστού.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Ύστερα από πέντε χρόνια



__Πριν από έξι χρόνια, (και ένα χρόνο περίπου πριν από την σοβαρή περιπέτεια της υγείας μου με τον καρκίνο), ενώ έψαχνα κάτι άλλο στο διαδίκτυο, βρέθηκα εμπρός σε έναν όμορφο αγγλικό ύμνο που τα λόγια του ήταν τόσο αληθινά, αν και εντελώς διαφορετικά από εκείνα του σύγχρονου "χριστιανικού μάρκετινγκ".
__Αντί να υπόσχονται πως όλα στη ζωή του Χριστιανού θα είναι "ρόδινα και ανθηρά", ο συνθέτης εκείνου του ύμνου περιέγραφε εκείνα που ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΘΕΟΣ!
__Τότε ήμουν εντελώς ανυποψίαστος για το τι συνέβαινε στα σπλάγχνα μου, όμως τα λόγια του ξένου στιχουργού με συγκίνησαν τόσο που –χωρίς να είμαι ποιητής– άρχισα να τα μεταφράζω στα ελληνικά.

__Δημοσιεύθηκαν τότε στο περιοδικό «ΤΥΧΙΚΟΣ» και τώρα, ύστερα από το χθεσινό δημοσίευμα, αναδημοσιεύονται εδώ για τους φίλους τους «Ν&Π».
==
ΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΘΕΟΣ




1. Δεν υποσχέθηκε ο Θεός, 
γαλάζιο πάντα τον ουρανό, 
δρόμους στρωμένους με αγαθά, 
χαρά χωρίς θλίψη, παντοτινά. 

Επωδός Α΄
Μα υποσχέθηκε ο Θεός, 
χάρη στον πόνο κι υπομονή, 
για κάθε μέρα βοήθεια 
κι από τον κόπο ξεκούραση. 


2. Δεν υποσχέθηκε ο Θεός, 
πως δεν θα έχω εγώ πειρασμό, 
μεσ’ στη ζωή μου προβλήματα, 
πολλές φροντίδες, βάρη πολλά. 

3. Δεν υποσχέθηκε ο Θεός, 
φαρδύ το δρόμο και ομαλό, 
ταξίδι γρήγορο, εύκολο, 
που δε χρειάζεται οδηγό. 

4. Δεν υποσχέθηκε ο Θεός, 
πως δε θα έχω αρρώστια βαριά, 
πως θ’ αποφύγω το θάνατο 
και δε θα νιώσω πένθος στη γη. 

Επωδός Β΄
Μα υποσχέθηκε ο Θεός, 
μια δοξασμένη ανάσταση, 
κι ότι θα ζήσω κοντά σ’ Αυτόν 
ζωή αιώνια με τον Χριστό. 
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com