25.6.12

Τρικυμία εν κρανίω...
==
__Τρικυμία εν κρανίω σε πολλούς θρήσκους ανθρώπους που, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη διαστροφή εκ μέρους των, των Αγίων Γραφών στην καθημερινή εκκλησιαστική και θρησκευτική τους θεωρία και πρακτική, έφτασαν στο σημείο να συζητούν τα παρακάτω, όπως τα μεταφέρουμε από το σημερινό ιστολόγιο ΧΑΙRETE”:  

Π.Μ.
Οι κανόνες, είναι ανώτεροι από την Αγία Γραφή; 
Ι.Κ.
Η Εκκλησία είναι πάνω από την Αγία Γραφή, την οποίαν η ίδια έγραψε και η ίδια ερμήνευσε (δια των αγίων της).
Π.Μ.
Κατάλαβα! 
 
Η Εκκλησία, είναι πάνω από την Αγία Γραφή, την οποίαν η ίδια έγραψε και η ίδια την… διέγραψε με τους ιερούς κανόνες ΑΥΤΟΥΣ που έρχονται σε αντίθεση με αυτήν την Αγία Γραφή 
Και όλα αυτά, λέτε, σε συνεννόηση με… την κεφαλή της, τον Χριστό!!!

Αλλά το θέμα είναι απλό, απλούστατο. Η Βίβλος και η λογική απαιτούν:
«Μήπως η πηγή από της αυτής τρύπης αναβρύει το γλυκύ και το πικρόν; 12 μήπως είναι δυνατόν, αδελφοί μου, η συκή να κάμη ελαίας ή η άμπελος σύκα; ούτως ουδεμία πηγή είναι δυνατόν να κάμη ύδωρ αλμυρόν και γλυκύ». (Ιακ. 3:11-12)

Δεν είναι δυνατόν ο Θεός να φάσκει και αντιφάσκει. Το ίδιο ισχύει και για την ΕΚΚΛΗΣΙΑ που εμπνέει και καθοδηγεί τον ΠΝΕΥΜΑ. 
Κάθε διαφορετική περίπτωση απλώς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.  
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Οι ειδωλολάτρες εκδικούνται..
==

__Επί αιώνες οι "χριστιανοί" αντέγραφαν, μετάλλασσαν και μεταλλάσσονταν με τις διάφορες ειδωλολατρικές εορτές που μετονόμασαν σε "χριστιανικές", όπως π.χ. τα Χριστούγεννα, οι Χαιρετισμοί κ.λπ.  (μια ματιά στη λαογραφία είναι αποκαλυπτική για όσα συνέβησαν στους περασμένους αιώνες).
__Αφού με τον τρόπο αυτό οι ειδωλολάτρες  κατάφεραν να παραποιήσουν τη Χριστιανοσύνη με πλήθος ειδωλολατρικές συνήθειες και διδασκαλίες, τώρα έρχονται να ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΝ ξανά την επιρροή τους πάνω στους λαούς επαναφέροντας τις δήθεν «χριστιανικές» εορτές σε ΟΛΟΚΑΘΑΡΕΣ ΕΟΡΤΕΣ της ειδωλολατρίας, όπως καταλαβαίνει και ομολογεί ο μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.
__Όταν προστατεύεις το αβγό του φιδιού στην αγκαλιά σου, εκείνο θα γεννηθεί και θα σε δαγκώσει. 
Είναι νόμος απαράβατος.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com