11.12.12

Το ΤΙΠΟΤΕ που νίμισε πως είναι ΚΑΤΙ...


Το ΤΙΠΟΤΕ που νόμισε πως είναι ΚΑΤΙ...
__Αν έχετε υπομονή ΔΙΑΒΑΣΤΕ το αρθρο του κ. Σαράντου Καργάκου, κι αν έχετε φιλότιμο ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.
__Απαντά σε χιλιάδες απορίες του νεοΈλληνα...
__Αυτού του ΤΙΠΟΤΕ που, σαν άλλη Μαντάμ Σουσού, τον έκαναν να πιστέυει πως είναι ΚΑΤΙ... 
__Μέχρι να του πάρουν το ΚΑΘΕ ΤΙ, επειδή το μόνο που κατάφερε ήταν ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΕΗ...
__


=
Σαράντος Καργάκος: Εκπαιδευτικός - Ιστορικός - συγγραφέας
 
ΘΕΜΑ : Εργασία - ανεργία.
========================================================
Γιά μεγάλο προβληματισμό 
Αξίζει να το διαβάσουμε όλοι!!!!
========================================================
 
Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία.
 
Διαφωνώ. Εδώ και τριάντα χρόνια είναι η ... εργασία. Ο νέος δε φοβάται την αναδουλειά, φοβάται τη δουλειά. Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι δουλειά είναι ό,τι δεν λερώνει, επεκτάθηκε και στο νέο-σουσουδιστικό σχολείο με ευθύνη των κομμάτων, που για λόγους ψηφοθηρίας απεδύθησαν σε μια χυδαία πολιτική παιδοκολακείας, η οποία μετά τη δικτατορία εξέθρεψε και διαμόρφωσε δύο γενιές <<κουλοχέρηδων>> ... παιδιών δηλαδή που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους -πέρα από τη μούντζα- για καμιά εργασία από αυτές που ονομάζονται χειρωνακτικές, επειδή -τάχα- είναι ταπεινωτικές.   Κι ας βρίσκεται μέσα στη λέξη «χειρώναξ», σαν δεύτερο συνθετικό το «άναξ» που κάνει τον δουλευτή, τον άνακτα χειρών, βασιλιά στο χώρο του, βασιλιά στο σπιτικό του, νοικοκύρη δηλαδή, λέξη άλλοτε ιερή που ποδοπατήθηκε κι αυτή μες στην ασυναρτησία μιας πολιτικής που έδειχνε αριστερά και πήγαινε δεξιά και τούμπαλιν. Γι' αυτό τουμπάραμε...Κάποτε, έγραφα πως η ανεργία  στον τόπον μας είναι επιλεκτική, ότι δουλειές υπάρχουν αλλά ότι δεν υπάρχουν χέρια να τις δουλέψουν. Κι έπρεπε να κατακλυσθεί ο τόπος από 1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες, για να αποδειχθεί ότι στην Ελλάδα  υπήρχε δουλειά πολλή αλλ' όχι διάθεση για δουλειά. Τα παιδιά -τα μεγάλα θύματα αυτής της ιστορίας- είχαν γαλουχηθεί με τη νοοτροπία του  «White color workers».  Έτσι σήμερα το πιο φτηνό εργατικό και υπαλληλικό δυναμικό είναι οι . . . πτυχιούχοι, που ζητούν εργασία ακόμη και στον ΟΤΕ ως έκτακτοι, τηλεφωνητές, προσκομίζοντας στα πιστοποιητικά προσόντων ακόμη και διδακτορικά! Γέμισε ο τόπος πανεπιστήμια, σχολές επί σχολών, επιστημονικούς κλάδους αόριστους, ομιχλώδεις και ασαφείς, απροσδιορίστου αποστολής και χρησιμότητας.  Πτυχία-φτερά στον άνεμο σαν τις ελπίδες των γονιών, που πιστεύουν ότι τα παιδιά και μόνον με τα «ντοκτορά» θα βρουν δουλειά. Έτσι παράγονται επιστήμονες που είναι  δεκαθλητές του τίποτα, ικανοί μόνον για το δημόσιο ή για υπάλληλοι κάποιας  πολυεθνικής. Παρ' όλο που γέμισε η χώρα μας τεχνικές σχολές (τι ΤΕΛ, τι ΤΕΙ, τι ΙΕΚ!) οι πιο άτεχνοι νέοι είναι οι νέοι της Ελλάδος. Παίρνουν πτυχίο τεχνικής  σχολής και δεν έχουν πιάσει κατσαβίδι οι πιο πολλοί. Δεν ξέρουν να διορθώσουν μια βλάβη στο αυτοκίνητό τους, στο ραδιόφωνο ή στο τηλέφωνό τους.
Είναι άχεροι, ουσιαστικά χωρίς χέρια. Τώρα με τα ηλεκτρονικά ξέχασαν να γράφουν, ξέχασαν να διαβάζουν, εκτός φυσικά από «μηνύματα» του αφόρητου «κινητού» τους.
 
Τούτη η παιδεία, που όχι μόνο παιδεία δεν είναι αλλ' ούτε καν εκπαίδευση, αφού δεν καλλιεργεί καμμιά δεξιότητα, εκτός από την ραθυμία, την αναβλητικότητα και το φόβο της δουλειάς, όχι μόνο δεν καλλιεργεί τον νέο εσωτερικά αλλά τον πετρώνει δημιουργικά σαν τα παιδιά της Νιόβης. Τα κάνει  άχρηστα τα παιδιά για παραγωγική εργασία, γιατί ο θεσμός της παπαγαλίας και η νοοτροπία της ήσσονος προσπάθειας, με το πρόσχημα να μην τα κουράσομε, τους αφαιρεί την αυτενέργεια, την πρωτοβουλία, τη φαντασία και την πρωτοτυπία. Το σχολείο, αντί να μαθαίνει τα παιδιά πως να μαθαίνουν, τα νεκρώνει πνευματικά.
Δεν τα μαθαίνει πώς να  σκέπτονται αλλά με τι να σκέπτονται. Έτσι τα κάνει πτυχιούχους βλάκες. Βάζει όρια στον ορίζοντα της σκέψης και των ενδιαφερόντων. Τα χαμηλοποιεί. Τα κάνει να βλέπουν σαν τα σκαθάρια κοντά, κι όχι να θρώσκουν άνω, να έχουν έφεση για κάτι πιο πέρα, πιο τρανό και πιο μεγάλο.  Το έμβλημα πια του ελληνικού σχολείου δεν είναι η γλαύξ, είναι ο παπαγάλος, ο μαθητής - βλάξ που καταπίνει σελίδες σαν χάπια και που θεωρεί ως σωστό ό,τι γράφει το σχολικό.
Και το λεγόμενο «σχολικό» είναι συνήθως αισχρό και ως λόγος και ως περιεχόμενο. Και τολμώ να λέγω αισχρό, διότι πρωτίστως το «Αναγνωστικό» που πρέπει να είναι ευαγγέλιο πνευματικό ειδικά στο Δημοτικό, αντί να καλλιεργεί την αγάπη για τη δουλειά, καλλιεργεί την απέχθεια. Πού πια, όπως παλιά, ο έρωτας για την αγροτική, τη βουκολική και τη θαλασσινή ζωή ;
Ο ναύτης δεν είναι πρότυπο  ζωής. Πρότυπο ζωής είναι ο «χαρτογιακάς». Όσο κι αν ήσαν κάπως ρομαντικά τα παλιά «Αναγνωστικά», καλλιεργούσαν τον έρωτα για τη δουλειά. Ακούω πως δεν πάει καλά η οικονομία. Μα πώς να πάει, όταν με τη ναυτιλία που προσφέρει το 5,6% του ΑΕΠ ασχολείται μόνο το 1% των Ελλήνων ; (Με τον αγροτικό τομέα που προσφέρει το 6,6% του ΑΕΠ ασχολείται το 14,5% του πληθυσμού). Διερωτώμαι, τι είδους ναυτικός λαός είμαστε, όταν αποστρεφόμαστε τη θάλασσα και στα ελληνικά καράβια κυριαρχούν Φιλιππινέζοι, Αλβανοί και μελαψοί κάθε αποχρώσεως; Το σχολείο καλλιεργεί τον έρωτα για την τεμπελιά, όχι για δουλειά. Τα πανεπιστήμια και οι ποικιλώνυμες σχολές επαυξάνουν τον έρωτα αυτό. Πράγματα που μπορούν να  διδαχθούν εντός εξαμήνου - και μάλιστα σε σεμιναριακού τύπου μαθήματα - απαιτούν τετραετία ! Βγαίνουν τα παιδιά από τις σχολές και δικαίως ζητούν εργασία με βάση τα «προσόντα» τους, αλλά τέτοιες εργασίες που ζητούν τέτοια προσόντα δεν υπάρχουν. Αν δεν απατώμαι, υπάρχουν δύο σχολές θεατρολογίας - πέρα από τις ιδιωτικές θεατρικές σχολές - που προσφέρουν άνω των 300 πτυχίων το έτος. Που θα  βρουν  δουλειά  τα  παιδιά  αυτά ;  
Αν όμως το σχολείο από το Δημοτικό καλλιεργούσε την τόλμη, την αυτενέργεια, βράβευε την πρωτοβουλία, την ανάληψη ευθυνών, την αγάπη για την οποιαδήποτε δουλειά ακόμη και του πλανόδιου γαλατά, θα είχαμε κάνει την Ελλάδα Ελδοράδο, όπως έγινε Ελδοράδο για τους εργατικούς Αλβανούς, Βουλγάρους, Πολωνούς, Γεωργιανούς, Αιγυπτίους αλιείς, Πακιστανούς και Ουκρανούς.
 
Σήμερα αυτοί είναι η εργατική κι αύριο η επιχειρηματική τάξη της Ελλάδος. Κι οι Έλληνες, αφήνοντας την πατρώα γη στα χέρια των Αλβανών που την δουλεύουν, την πατρώα θάλασσα στα χέρια των Αιγυπτίων που την ψαρεύουν, θα μεταβληθούν σε νομάδες της Ευρώπης ή των ΗΠΑ ή θα τρέχουν για δουλειά στην Αλβανία που ξεπερνά σε νόμιμη και παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα όλες τις χώρες της Βαλκανικής. Γέμισαν τα Τίρανα ουρανοξύστες, κτήρια γιγάντια, κακόγουστα μεν, σύγχρονα δε. Περίπου 100 ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν στην πρωτεύουσα της χώρας των αετών. Εμείς αφήσαμε αδιαπαιδαγώγητη  την εργατική και την αγροτική τάξη. Στην πρώτη περάσαμε σαν ιδεολογία - θεολογία το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και υποχρεώσαμε πλήθος επιχειρήσεις να κλείσουν ή να μεταφερθούν αλλού. Μετά διαφθείραμε τους αγρότες με παροχές χωρίς υποχρεώσεις και τους δημιουργήσαμε νοοτροπία μαχαραγιά. Γέμισε η επαρχία με . . .«Κέντρα Πολιτισμού», όπου «μπαγιαντέρες» κάθε λογής και φυλής άναβαν πούρο με φωτιά πεντοχίλιαρου ! Το μπουκάλι με το ουΐσκυ βαπτίστηκε ... αγροτικό! Τώρα, όμως, που έρχονται τα «εξ εσπερίας νέφη» χτυπάμε το κεφάλι μας. Και που να φθάσουν τα «εξ Ανατολής» σαν εισέλθει η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Θα γίνει η Ελλάς vallis flentium (=κοιλάς κλαυθμώνων) και θα κινείται quasi  osculaturium inter flentium et dolorum (=σαν εκκρεμές μεταξύ θλίψεως και οδύνης).
Δεν είμαι υπέρ μιας παιδείας που θα υποτάσσεται στην οικονομία. Θεωρώ ολέθριο να χαράσσεται μια εκπαιδευτική πολιτική με κριτήρια  οικονομικής αναγκαιότητας. Θεωρώ ολέθρια όμως και την παιδεία που εθίζει τα παιδιά στην οκνηρία, που τα κουράζει με την παπαγαλία και το βάρος αχρήστων μαθημάτων. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας είναι τα κεφάλια των παιδιών της. Τούτη η παιδεία αποκεφαλίζει τα παιδιά. Τα κάνει ικανά να μην κάνουν τίποτε. Ούτε να βλαστημήσουν. Ακόμη και η αισχρολογία τους περιορίζεται στη λέξη που τα κάνει συνονόματα. Αν τους πεις βρισιά της περασμένης 20ετίας θα νομίσουν ότι μιλάς αρχαία Ελληνικά !
Είναι θλιβερή η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα, παρουσίαζε χθες και θα παρουσιάζει κι αύριο η ελληνική κοινωνία : να υπάρχουν άνθρωποι άνω των 65 ετών, άνω των 70 ετών, που, ενώ έχουν συνταξιοδοτηθεί, εργάζονται νυχθημερόν, για να συντηρούν τα παιδιά τους μέχρι να τελειώσουν τις ατελείωτες σπουδές τους, τα παιδιά που λιώνουν τα νιάτα τους στα «κηφηνεία», που πάνε σπίτι τους να κοιμηθούν την ώρα που οι Αλβανοί πάνε για δουλειά.  Θα μου πείτε, τι δουλειά; Οποιαδήποτε δουλειά, αρκεί να είναι τίμια. Όταν μικροί - ακόμη στο Δημοτικό - μαθαίναμε απέξω τον Τυρταίο (ποιος τολμά σήμερα να διδάξει Τυρταίο;) δεν τον μαθαίναμε για να γίνουμε πολεμοχαρείς αλλά για να νοιώθουμε ντροπή, όταν στην μάχη της ζωής, στην πρώτη γραμμή είναι οι παλαιότεροι, οι «γεραιοί» και οι νέοι κρύβο­νται πίσω από τη σκιά τους. «Αισχρόν γαρ δη τούτο... κείσθαι πρόσθε νέων,  άνδρα παλαιότερον».
 
Σήμερα, βέβαια, οι χειρωνακτικές εργασίες ελέγχονται σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα από ξένους. Στις οικοδομές μιλούν αλβανικά, στα χωράφια πακιστανικά. Σε λίγο οι χειρωνακτικές επιχειρήσεις θα περάσουν στα χέρια των Κινέζων που κατασκευάζουν ήδη το μεγαλύτερο μέρος των τουριστικών ειδών που θυμίζουν ... Ελλάδα. Ακόμη και τις σημαίες μας στην Κίνα τις φτιάχνουν ! Κι εμείς; Εμείς, όπως πάντα, φτιάχνουμε τα τρία κακά της μοίρας μας. «Φτιάχνουμε» τη ζωή μας στην τηλοψία, που δίνει τα μοντέρνα πρότυπα οκνηρίας στη νεολαία, ποθούμε μια χρυσίζουσα ζωή σαν αυτήν που προσφέρει το «γυαλί», αγοράζουμε πολυτελή αυτοκίνητα με δόσεις, κάνουμε διακοπές με «διακοποδάνεια», εορτάζουμε με «εορτοδάνεια» και πεθαίνουμε με «πεθανοδάνεια». Έλεγε ο Φωκίων, που πλήρωσε τέσσερις δραχμές τη δεύτερη δόση του κωνείου που χρειαζόταν για να «απέλθει», πως στην Αθήνα δεν μπορεί ούτε δωρεάν να πεθάνει κανείς.
Έπρεπε να ζούσε τώρα... Λυπάμαι που θα το πω, αλλά πρέπει να το πω: το σχολείο, οι σχολές και τα ΜΜΕ  σακάτεψαν και σακατεύουν τη νεολαία, γιατί μιλούν συνεχώς για τα δικαιώματά της - δικαιώματα στην τεμπελιά - και ποτέ για υποχρεώσεις, ποτέ για χρέος, ποτέ για καθήκον. 
Το καθήκον έγινε άγνωστη λέξη.

= ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

"Κατάθεση" στον Άγνωστο Στρατιώτη...


"Κατάθεση" στον Άγνωστο Στρατιώτη...

Newsit.gr 
==

__Οι πολιτικοί καταθέτουν "στεφάνια" με έξοδα του Ελληνικού Κράτους...
__Οι ανάπηροι, την Παγκόσμια Ημέρα  των ΑΜΕΑ[*], κατέθεσαν "τα τεχνητά τους μέλη", αυτά που θέλει να τους στερήσει το Ελληνικό Κράτος, εγκαταλείποντάς τους στη δυστυχία τους...
__Είναι τούτη μια νέα αντίληψη "πολιτικής", που επάξια υπηρετούν οι φιλοξενούμενοι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (Βουλευτές, Υπάλληλοι κ.λπ. ΒΟΛΕΥΤΕΣ...) χωρίς καμία αιδώ και σωφροσύνη.


______________

[*] Κατά σύμπτωση η 3 Δεκεμβρίου είναι και Παγκόσμια Ημέρα της Αγκαλιάς, οπότε το Κράτος δείχνει την "αγκαλιά" τους στα παιδιά του...

  • ένα κενοτάφειο στους ήρωες και
  • μία κλωτσιά στους ΑΜΕΑ...
Όπερ έδει δείξαι...
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Χρέος 9.000.000 ΕΥΡΩ της Εκκλησίας...


Χρέος 9.000.000 ΕΥΡΩ της Εκκλησίας...


__Είχαν μάθει ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ και μόνο να εισπράττουν...
__Γι' αυτό και ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ της υπόθεση της διαβόητης πλέον "Αλληλεγγύης" του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου και των παλικαριών του...
__Τώρα κάποιοι ζητούν ΠΛΗΡΩΜΗ αλλά να δούμε για πόσο, επειδή η Εκκλησία κρατεί καλά την Κυβέρνηση με πολλά "αγκίστρια" (Εθνική Τράπεζα κ.λπ.).
__Επιπλέον η Ελλαδική Εκκλησία γνωρίζει καλά από βυζαντινά παρασκήνια και μηχανορραφίες... 
__Κάπου θα βρεθεί ένα "παραθυράκι" για να μεταβιβάσει το κενό του Κρατικού Ταμείου στις πλάτες των πολιτών, όπως ακριβώς κάνουν και τα Κόμματα δηλαδή... 
__Έτσι ανά τους αιώνες συν-εργάζονται ΑΙ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΑΙ... 

=
Του Δημήτρη Ριζούλη, από την «Κυριακάτικη δημοκρατία»
2 Δεκεμβρίου 2012, 11:16


«Βόμβα» στο ταμείο και στη λειτουργία της Εκκλησίας αποτελεί έγγραφο-φωτιά της Εφορίας που εστάλη πριν από λίγες μέρες στην Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Ιεράς Συνόδου και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα. Σε αυτό ζητείται η επιστροφή ποσού 9.000.000 ευρώ για παλαιότερο χρέος που αφορά τη λειτουργία της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», που πλέον έχει καταργηθεί δίνοντας τη θέση της στη ΜΚΟ «Αποστολή». Ωστόσο, το τεράστιο χρέος δεν έχει παραγραφεί και απειλεί να τινάξει στον αέρα όλο τον εκκλησιαστικό προϋπολογισμό. Η υπόθεση είναι ιδιαίτερα προχωρημένη, αφού στο εν λόγω έγγραφο αναφέρεται ότι εφόσον κατ' επανάληψη δεν έχει γίνει καταβολή ή ρύθμιση του χρέους, η αρμόδια ΔΟΥ προχωρά σε κατάσχεση τριών ακινήτων της Εκκλησίας (ένα εξ αυτών πολυώροφο) σε περιοχές που θεωρούνται «φιλέτα» και έχουν ιδιαίτερα μεγάλη αξία. Μετά την κατάσχεση η Εφορία θα προχωρήσει στην εκποίησή τους.

Η σαφής αναφορά της δέσμευσης των ακινήτων από τις αρμόδιες Αρχές αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη εκκρεμότητα δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης εδώ και πολύ καιρό. Αφέθηκε, λοιπόν, για χρόνια η υπόθεση στην τύχη της, με αποτέλεσμα να βαλτώσει και τώρα να δημιουργεί δραματικά τετελεσμένα. Είναι απορίας άξιον:

1.  Γιατί ενώ η «Αλληλεγγύη» διαλύθηκε πριν από τέσσερα χρόνια δεν ελήφθη μέριμνα όλο αυτό το διάστημα για τις εκκρεμότητες που υπήρχαν.

2.  Γιατί δεν ενημερώθηκε για το άκρως σοβαρό αυτό θέμα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, που συνεδρίασε πριν από δύο μήνες και απασχολήθηκε μόνο με δευτερεύουσας σημασίας υποθέσεις.

3.  Γιατί δεν ζητήθηκε «πάγωμα» του χρέους λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για λογαριασμούς που έχουν μπλοκάρει και συνδέονται με την υπόθεση, ενώ ορισμένοι βλέπουν μεγάλες δυσκολίες στη συνέχιση του φιλανθρωπικού έργου της «Αποστολής», που θεωρείται η διάδοχη κατάσταση του προηγούμενου σχήματος.

Από την πλευρά της, η ΕΚΥΟ προσπαθεί με νομικές ενέργειες να μπλοκάρει τις κατασχέσεις. Ωστόσο, από τη στιγμή που το ποσό είναι πραγματικά τεράστιο (όλος ο ετήσιος προϋπολογισμός του 2012 ήταν λίγο πάνω από τα 10.000.000 ευρώ) αναρωτιέται κανείς ποια λύση θα μπορούσε να βρεθεί. Το αδιέξοδο ενδεχομένως να κληθεί να αντιμετωπίσει στην επόμενη συνεδρίασή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας είναι το βασικότερο έσοδό της μαζί με τις προσφορές των πιστών. Η κατάσχεση και τελικά η απώλεια των τριών ακινήτων θα της στερήσουν ένα μεγάλης αξίας περιουσιακό στοιχείο και τεράστια έσοδα από τα ενοίκια. Οι ατυχείς επενδύσεις σε μετοχές, τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα, τα βάρη του παρελθόντος, οι σπατάλες που δεν περιορίζονται, η αδιαφορία και οι κακοί χειρισμοί έχουν φέρει τα ταμεία της Εκκλησίας σε δεινή κατάσταση και -όπως φαίνεται- την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση.
=

__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com