5.11.12

Ή Θεόν ή Μαμωνά...


Ή Θεόν ή Μαμωνά...

==

__Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, εξαπέλυσε ο γνωστός δημοσιογράφος του θρησκευτικού ρεπορτάζ κ. Διονύσης Μακρής όπως διαβάζουμε στο ιστολόγιο amethystosbooks.
[http://amethystosbooks.blogspot.gr/2012/11/blog-post_6813.html]. 

Αντιγράφουμε ένα απόσπασμα:



[…] έχοντας χρηματίσει παλαιότερα στην Οικονομική Υπηρεσία όφειλε να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να διαθέτει εν μέσω κρίσης 35 εκατομμύρια ευρώ σε διαθέσιμα μετρητά και επιπλέον να λαμβάνει δάνειο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ μόνο και μόνο για να πάρει μέρος στην μετοχική αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας!

Δεν μπορεί να κάνει τα πάντα για να αρέσει σε αποτυχημένους πολιτικούς που οδήγησαν την χώρα στην τραγική αυτή κατάσταση και εμμέσως με τη συναίνεσή του σε τέτοιες αποφάσεις να πολιτικολογεί ασυστόλως, να μετέχει σε υπουργικά συμβούλια και να χαριεντίζεται συνεχώς με συνειδητά πολέμιους της Εκκλησίας.

Όφειλε επίσης να γνωρίζει πως ως θρησκευτικός ηγέτης έπρεπε να προνοήσει άμεσα να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» σε συνεννόηση με τους «φίλους» του κυβερνητικούς εταίρους και να μην αναμένει την έκδοση κατασχετηρίου εννέα εκατομμυρίων ευρώ από τη ΔΟΥ Χαλανδρίου κατ’ εντολήν του υπουργείου Εξωτερικών!

Όφειλε ακόμη να γνωρίζει ότι δεν μπορεί από τη μία να παρουσιάζεται ενοχλημένος και να δίδει την εντύπωση ότι είναι πολέμιος των δυσβάστακτων φόρων και χαρατσιών που επιβάλλει η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό και από την άλλη να εφαρμόζει ανάλογη οικονομική πολιτική χαρατσιών στις ενορίες της Αρχιεπισκοπής του, οι οποίες κινδυνεύουν με πτώχευση!

Χαρακτηριστική μάλιστα είναι η φράση εφημερίου ναού της Αρχιεπισκοπής που στις επίμονες οχλήσεις που δεχόταν να εξοφλήσει τα χρέη του τους είπε: «Χρήματα ο ναός δεν έχει. Αν επιμένετε ελάτε να πάρετε τα καντήλια και τα ιερά σκεύη»!

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα λίγα χρόνια της θητείας του είναι ηλίου φαεινότερον ότι κατάφερε να οδηγήσει ένα βήμα πριν την οικονομική πτώχευση την Εκκλησία.

Επιστρατεύει τώρα την οικονομική κρίση για να καλύψει τις δικές του αστοχίες και τις εμφανείς διοικητικές αδυναμίες του που ουσιαστικά τον καθιστούν διπρόσωπο! Παρουσιάζεται από τη μία μειλίχιος, ήπιος, προσηνής προς το λαό καλλιεργώντας μία εικόνα που βολεύει το νοσηρό σύστημα της διαφθοράς! Και από την άλλη παρουσιάζεται σκληρός ως δικτάτορας έναντι των ενοριών του.

Και αυτό οφείλεται στον αγώνα που διεξάγει να καρπωθεί ο ίδιος προσωπικά μέσω της ΜΚΟ Αποστολή τον αντίκτυπο μίας κοινωνικής δήθεν προσφοράς που στην ουσία πρόκειται για μία αμιγώς προσωπική του επένδυση στα «συντρίμμια» που προκαλούν οι αποφάσεις του διεφθαρμένου αμιγώς πολιτειακού συστήματος. Ενός συστήματος που ανταποδίδοντας την ουδετερότητα που δείχνει ο Αρχιεπίσκοπος απέναντί του λειτουργεί προστατευτικά στην αποτυχημένη ποιμαντορία του.


__Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά, σίγουρα όμως αποδεικνύεται άλλη μία φορά πόσο κακό κάνει η εμπλοκή της Εκκλησίας (της κάθε εκκλησίας) σε κρατικές και οικονομικές δραστηριότητες. 
Ή Θεόν ή Μαμωνά... είπε ο Χριστός. 
Και τα δύο μαζί ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Μέρες ιστορικής ευθύνης;


Μέρες ιστορικής ευθύνης;

=

__Μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ έγραψε σήμερα τα εξής:

Στη γενιά μας έλαχε το προνόμιο και ο σταυρός, συνάμα, να σηματοδοτήσει, μέσα από θυσίες, αγώνες και αγωνίες, μια νέα πορεία για τον ελληνισμό.

Αν το διακύβευμα των αγώνων του παρελθόντος ήταν η εδαφική μας ακεραιότητα και ανεξαρτησία, τώρα πια είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό και συντριπτικό: η απόδειξη του ότι οι Ελληνες αξίζουν να υπάρχουν και στο μέλλον και όχι μόνο ως μια ιστορική αναφορά στο παρελθόν.

Αν αφουγκραστούμε τα διδάγματα της Ιστορίας και τις υποθήκες των προγόνων μας. Αν από το εγώ περάσουμε στο εμείς. Αν συνειδητοποιήσουμε ότι πίσω από κάθε εθνική τραγωδία προηγήθηκε το δηλητηριώδες βέλος της διχόνοιας, που έσπασε την ισχύ του γένους μας.

 Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι τα παιδιά μας, στην εορτή της δεύτερης εκατονταετίας, θα καυχώνται στο μέλλον ότι οι γονείς τους -εμείς- αγωνίστηκαν, «πολέμησαν» και «θυσιάστηκαν» για να ζουν αυτά και τα παιδιά τους σε μια αληθινά ελεύθερη, ανεξάρτητη και περήφανη Ελλάδα!
=

__Δεν έχουμε λόγο να αρνηθούμε τα παραπάνω, όμως ρωτάμε τον σεβασμιότατο: 
__Για το κατάντημα που αντιμετωπίζει σήμερα η γενιά μας, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ;
__Προφανώς υπάρχουν, όμως γιατί δεν υπάρχουν άντρες ισχυροί, να μιλήσουν ξεκάθαρα και να δείξουν τους υπαίτιους; 
__Αν θέλετε ακόμη περισσότερο, δεν υπάρχουν άντρες σοβαροί, που θα αναλάβουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ;
__Δεν υπάρχουν κάποιοι που με ειλικρίνια και τιμιότητα να σταθούν και να πούνε ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ. ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΦΕΡΑΜΕ Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ...
__Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε τολμήσει να πει "ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ", όμως κι αυτός ελάχιστα μπόρεσε να κάνει στη συνέχεια.
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Οικουμενικός αχταρμάς...


Οικουμενικός αχταρμάς...

=
__Ύστερα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το καθεστώς της Πολωνίας φρόντισε να ισοπεδώσει τα νεκροταφεία της πόλης του Γκντανσκ που, έτσι κι αλλιώς είχαν βομβαδιστεί από τους συμμάχους. Επάνω στους χώρους αυτούς, κυρίως στη δεκαετία του 1970, και έχτισαν σπίτια, δρόμους, πάρκα κ.λπ.
__Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρεθούν πλέον οι τάφοι των νεκρών και να αποδίδονται τιμές κ.λπ. από τους απογόνους τους.
__Για το λόγο αυτό ο Δήμος αποφάσισε να στήσει το το 2002 το εικονιζόμενο ειδικό μνημείο που έγινε από κομμάτια σπασμένων τάφων και ονομάστηκε μνημείο των Ανύπαρκτων Νεκροταφείων τιμώντας τα νεκροταφεία των διαφόρων θρησκειών που καταστράφηκαν μετά τον Πόλεμο, κυρίως στη δεκαετία του 1970.  
__Η δεύτερη εικόνα είναι από την ΚΟΙΝΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ που έγινε για ενδέκατη φορά στις 1/11/2012, εορτή των Αγίων Πάντων (κάτι σαν το ελληνικό Ψυχοσαββατο), και ήταν παρόντες εκπρόσωποι από την Πολωνική Καθολική Εκκλησία, την Ορθόδοξη Εκκλησία, την Λουθηρανική Εκκλησία, τη Μεθοδιστική Εκκλησία, την Ευαγγελική Εκκλησία των Βαπτιστών, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των Εβραϊκών και Μουσουλμανικών κοινοτήτων, όπως φαίνονται στην φωτογραφία.

=
__Το ερώτημα είναι ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ, αφού συνήθως ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ο ένας τον άλλο
__Ποιος και για ποιον προσευχήθηκε; 
  • Οι Χριστιανοί για να πάνε στον Παράδεισο οι "Μουσουλμάνοι και Εβραίοι άπιστοι";  
  • Οι Μουσουλμάνοι για να πάνε στον Παράδεισο οι  "Χριστιανοί άπιστοι";  
  • Οι Εβραίοι για να πάνε στον Παράδεισο οι "Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι άπιστοι";  
__Ή μήπως ο καθένας για τους δικούς του, (και όλοι οι άλλοι ας πάνε στον Διάβολο;).
__Και θα εύχονταν να γίνει με τους κάθε λογής ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ;
__Σε τι φοβερά αδιέξοδα πέφτει ο άνθρωπος όταν ανακατεύει την ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ με παραδόσεις και εντάλματα ανθρώπων...

__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Ας το διερευνήσει κάποιος...


Ας το διερευνήσει κάποιος...

==

__Η παροιμία λέει ότι "χωρίς φωτιά καπνός δεν βγαίνει" αλλά η δικαιοσύνη ελπίζουμε πως θα κάνει το καθήκον της.
__Δεν μας δημιουργεί ωστόσο απορία η καταγγελία επειδή οι εκμεταλλευτές της θρησκείας και των αφελών πιστών πάντοτε και παντού βρίσκουν τρόπους να ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ τα θύματά τους και αυτό, για να μην παρεξηγιόμαστε, γίνεται ΣΕ ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ... 
__Σε όλα ανεξαιρέτως!!!
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com