14.6.10

=============================

ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ

ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΛΑΣΤΟΙ


Λουκ. 6:13-16

  • 13 Και ότε έγεινεν ημέρα, έκραξε τους μαθητάς αυτού και εξέλεξεν εξ αυτών δώδεκα, τους οποίους και ωνόμασεν αποστόλους [οὓς καὶ ἀποστόλους ὠνόμασεν] 14 τον Σίμωνα, τον οποίον και ωνόμασε Πέτρον, και Ανδρέαν τον αδελφόν αυτού, Ιάκωβον και Ιωάννην, Φίλιππον και Βαρθολομαίον, 15 Ματθαίον και Θωμάν, Ιάκωβον τον του Αλφαίου και Σίμωνα τον καλούμενον Ζηλωτήν, 16 Ιούδαν τον αδελφόν Ιακώβου, και Ιούδαν τον Ισκαριώτην, όστις και έγεινε προδότης.

Υπάρχουν πολλοί, δυστυχώς, που νομίζουν ότι στην Εκκλησία υπάρχουν «πολλοί απόστολοι», πέρα από την αρχική ομάδα των 12 (και την αλλαγή του τελευταίου από τον Ματθία που έγινε μετά την Ανάληψη του Κυρίου).

Χωρίς αμφιβολία υπήρξαν και άλλοι «απόστολοι», όπως ο ίδιος ο Παύλος και ο Βαρνάβας, όμως αυτοί ουδέποτε έλαβαν θέση ανάμεσα στους υπόλοιπους 12. Μάλιστα είναι ενδιαφέρον ότι μετά την εκτέλεση του Ιακώβου από τον Ηρώδη, οι υπόλοιποι απόστολοι δεν ενδιαφέρθηκαν να τον αντικαταστήσουν και να βάλουν κάποιον άλλο στη θέση του.

Ο Παύλος ποτέ δεν ζήτησε να καταριθμηθεί μαζί με τους ΔΩΔΕΚΑ, τους οποίους στις επιστολές του αναφέρει ως «πρωτίστους αποστόλους». (2Κορ. 11:5, 12:11)

Άποψή μας είναι ότι οι δώδεκα αυτοί άντρες υπήρξαν μοναδική στη συγκεκριμένη αποστολή, η οποία σκοπό είχε την θεμελίωση της εκκλησίας. Σημαντικό εν προκειμένω το χωρίο της Επιστολής προς Εφεσίους: «εποικοδομηθέντες επί το θεμέλιον των αποστόλων και προφητών, όντος ακρογωνιαίου λίθου αυτού του Ιησού Χριστού» (Εφεσ. 2:20), όπου μάλιστα οι προφήτες ακολουθούν τους απόστολους, σημαίνοντας με τούτο ότι ο Παύλος δεν αναφέρεται στους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης αλλά στους προφήτες της Καινής.



.

===========================

Φόρος τιμής στον Raymond Franz


«Δεν υπάρχει μαξιλάρι τόσο μαλακό όσο η καθαρή συνείδηση»

Γαλλική παροιμία


Ο Raymond Victor Franz απεβίωσε στις 2-6-10 στο Winston, Γεωργία των ΗΠΑ ύστερα από μια σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία που προκλήθηκε από τραυματισμό στο κεφάλι σε ηλικία 88 ετών.

Γεννημένος το 1922 από οικογένεια Μαρτύρων του Ιεχωβά ο Raymond βαφτίστηκε το 1939 και υπηρέτησε ως Περιοδεύων Επίσκοπος, Ιεραπόστολος και, τελικά, Μέλος του Κυβερνώντος Σώματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά (1971-1980).

Σε μια στιγμή που χρειάστηκε αποφασιστική δράση, ο Raymond παραιτήθηκε από την ηγετική του θέση το Μάιο του 1980, εξαιτίας ενεργειών του Κυβερνώντος Σώματος της «Σκοπιάς» που δεν μπορούσε να ανεχθεί η συνείδησή του.

Έγραψε για τις εμπειρίες του και τα κύρια προβλήματα στο δόγμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, στα δύο βιβλία του, «Κρίση Συνείδησης» και «Σε Αναζήτηση της Χριστιανικής Ελευθερίας», που εκδόθηκαν πρόσφατα και στα ελληνικά.

Αυτά τα βιβλία βοήθησαν πολλούς Μάρτυρες του Ιεχωβά να επανεξετάσουν το πιστεύω τους καθώς επίσης και τις ενέργειες και αποφάσεις της ηγεσίας της «Σκοπιάς», και βοήθησαν πολλούς να ανακαλύψουν τη σωστή πορεία προς την αληθινή λατρεία του Θεού.

Ο Raymond δεν ενδιαφέρθηκε να ιδρύσει άλλη εκκλησία ή να ηγηθεί σε κάποια ομάδα ανθρώπων. Μόνη φροντίδα του ήταν να μπορούν όλοι να λατρεύουν τον Θεό με καθαρή συνείδηση, χωρίς φόβο ανθρώπων και χωρίς επέμβαση από αποφάσεις άλλων.

Ήταν γνωστός ως πράος άνθρωπος, γεμάτος γνώση και αγάπη για τη Βίβλο και τον Ιησού Χριστό και αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του βοηθώντας άλλους να γνωρίσουν τον Ιησού μέσα από τις Γραφές.

Ήθελε να είναι τίμιος και ειλικρινής με όλους, και αυτή η θαρραλέα τιμιότητα που χαρακτήρισε όλα τα τελευταία χρόνια της ζωής του θα είναι η μόνη κληρονομιά του.

Μην επιθυμώντας την κολακεία ούτε στη ζωή ούτε και στο θάνατο, ο Raymond επέλεξε να μην του γίνει καμία επίσημη κηδεία ή επιμνημόσυνη δημόσια τελετή.

Πίσω έμεινε η αφοσιωμένη σύζυγός του Cynthia με την οποία έζησαν μαζί από το 1958.





.


===================================

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ



Η παρακάτω εικόνα που μας έστειλαν λέει πολλά για το σημερινό μας κατάντημα.




Αν τυφλός τυφλόν οδηγεί...

Αν χρεωμένος χρεωμένον βοηθεί...



Μόνο στον Θεό υπάρχει ελπίδα.













.