28.12.12

Τα ξένα ΚΟΛΛΥΒΑ...


Τα ξένα ΚΟΛΛΥΒΑ...=
Οι mega φιλανθρωπίες
ΛΟΓΙΑ και ΣΚΕΨΕΙΣ

Μη ξεχάσω να πάω αύριο στο Σύνταγμα να κάνω μια φιλανθρωπία. Ναι, μαζί με το mega θα νοιαστώ για τους συνανθρώπους μου και θα μοιράσω ό,τι έχω, ό,τι μου απόμεινε, δηλαδή τίποτα. Ας πρόσεχα, είμαι απο αυτούς του προκλητικούς εργαζόμενους που έκαναν πορείες.
Το mega απο τον Ιανουάριο του 2010 νοιαζόταν για εμένα, απλά δεν το είχα καταλάβει.
Και δεν νοιάζεται για εμένα μόνο, νοιάζεται για τον ταξιτζή που δεν έχει μεροκάματο, τον οικοδόμο που τον βάφτισε εργολάβο, τον ελεύθερο επαγγελματία που τον βάφτισε κροίσο, τον ιδιωτικό υπάλληλο που τον βάφτισε προνομιούχο γιατί έπαιρνε 14 μισθούς, όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που είναι διεφθαρμένοι και τεμπέληδες.

Για όλους αυτούς νοιάζεται το Mega και όλοι αυτοί θα είναι αύριο στην ουρά να πάρουν τα δώρα απο την φιλανθρωπία του καναλιού.

Φώναζαν, αγωνιούσαν τα έβαζαν με όλους καθώς είναι αμερόληπτοι εκεί στο mega, πολεμούσαν όλες τις συντεχνίες που κατέστρεψαν τη χώρα.

Για ποιους νομίζεται ότι νοιάζεται το mega 3 χρόνια; Για τα πετρέλαια του Βαρδινογιάννη ή για τον εθνικό χρυσοθύρα-εργολάβο Μπόμπολα;

Οχι, νοιάζεται για εμένα. Για εμένα που κάθομαι στον καναπέ μου υπομονετικά και τους ακούω 3 χρόνια τώρα.

Θα θυμάστε την αγωνία που είχαν έτσι και δεν παίρναμε τα δάνεια, μη τυχόν και βγούμε απο το ευρώ.
Αγωνιούσαν μη μεγαλώσει η ανεργία, τελικά έφτασε το 25% επίσημα.

Αγωνιούσαν μην έρθει εκείνη η καταραμένη η ώρα και δεν έχουν λεφτά τα ταμεία για συντάξεις. Τελικά μετά το psi που κούρεψε τα αποθεματικά των ταμείων δεν υπάρχουν λεφτά για συντάξεις.

Το ΙΚΑ μόνο έχει έλλειμμα 777 εκατομμύρια ευρώ, από 109 εκατ. ευρώ το 2012, αυξημένο κατά 612%, το 2013.

Αγωνιούσαν για στάση πληρωμών, εκτός απο το κράτος που έχει κάνει στάση πληρωμών αφού χρωστάει 9 Δις, οι περισσότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις χρωστούν μισθούς.

Αγωνιούσαν πόσο θα μεγαλώσει το χρέος, τελικά το χρέος θα επανέλθει στα επίπεδα του 2009 το 2021 και βλέπουμε.

Πολύ αγωνία είχε η Όλγα μη πτωχεύσω, αύριο κάποια απολυμένη Ολγα θα περιμένει στην ουρά να πάρει παιχνίδι για τα παιδιά της.

Πολύ αγωνία είχε ο Γιάννης μη πτωχεύσω, αύριο ο Γιάννης απο τα Ναυπηγεία θα περιμένει να πάρει τρόφιμα για να ταΐσει τα παιδιά του.

Πολύ αγωνία είχε ο Μανώλης μη πτωχεύσω, αύριο ο Μανώλης ο πρώην μικρομαγαζάτορας θα παρακαλάει να του δώσουν λίγα λεφτά καθότι ανασφάλιστος δεν μποορεί να κάνει την θεραπεία του.

Πολύ αγωνία είχε ο Παύλος μη πτωχεύσω, αύριο ο Παύλος ο Δικηγόρος θα είναι εκεί, αφού το 45% των δικηγόρων της Αθήνας δεν έχουν ούτε μια παράσταση το χρόνο σε δικαστήριο.

Εκεί, στο Σύνταγμα αύριο, θα είναι το mega για να κάνει τη φιλανθρωπία του, να μοιράσει δώρα. Επειδή το mega δεν έχει δώρα για να δώσει, θα τα δώσεις εσύ στο mega για να τα δώσει στους πτωχούς.

Για άλλη μια φορά δηλαδή, το mega θα διαχειριστεί την φτώχεια μας όπως ξέρει πολύ καλά να κάνει όλα αυτά τα χρόνια.
=
__Δημοσιεύτηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα και κάπως χάθηκε πίσω από τα εορταστικά άλλα δημοσιεύματα...
__Όμως θα ήταν κρίμα να περάσει απαρατήρητο... Επειδή βεβαίως ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...
__Για όλους αυτούς που όπως το MEGA και το ΣΚΑΙ και δεν ξέρω ποιοι και πόσοι άλλοι με ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ... φιλανθρωπούν με ξένα κόλλυβα... με το δίλεπτο της χήρας και το πενηνταράκι του φτωχού... 
__Και το κάνουν για να μαζεύουν υστεροφημία και να σκεπάσουν τις βρομιές τους, αυτοί οι ίδιοι που δεκαετίες τώρα με τη σαβούρα που έδειχναν στα κανάλια τους και τις οσφυοκαμψίες τους απέναντι στους πολιτικούς εγκληματίες που κατέστρεψαν τη χώρα, την οικογένεια, την παιδεία, την νεολαία, την υγεία...
__Όλοι αυτοί που γέμισαν τη μικρή οθόνη με του κόσμου τους ΟΜΟΦΥΛΟΜΑΝΕΙΣ, τους ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΥΣ, τους ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ που βάφτισαν "πρόοδο" την ανωμαλία, την διαστροφή, την ανομία, το έγκλημα, την φοροδιαφυγή... και όλα τα φρούτα της διεστραμμένης τους ψυχής...
__Στο τέλος θα τους κάνουν και αγάλματα, θα ονοματίσουν και πλατείες στο όνομά τους, θα ονοματίζουν και οι θλιβεροί συνέλληνες με το δικό τους όνομα τα παιδιά τους... 
__Σκάι μου και Μέγκα μου θα φωνάζουν σε λίγο καιρό οι μαμάδες τα βλαστάρια τους... και να μου το θυμόσαστε...
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Αυτός το έλυσε το πρόβλημα...


Αυτός το έλυσε το πρόβλημα...


Λάβρος ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, κατά την διάρκεια Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Νομού Κοζάνης «Οι Τρεις Ιεράρχαι».
Ο Μητροπολίτης Παύλος έκανε λόγο για σκοτεινές δυνάμεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Θα αφήσουμε τις σκοτεινές δυνάμεις να καθοδηγούν την πορεία μας".
«Τους τελευταίους καιρούς διαγράψαμε το Καλά Χριστούγεννα …και λέμε απλώς, Χρόνια Πολλά. Σε όλα τα κράτη λένε, Χρόνια πολλά και Καλά Χριστούγεννα. Εμείς γιατί το σβήσαμε; Αφήνουμε τα σκοτεινά κέντρα να καθοδηγούν την πορεία μας; Αρχίσαμε να ξεφτίζουμε; Αυτό στο τέλος θα γυρίσει μπούμερανγκ…», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κοζάνης.
=====================

__Δεν έχει άδικο ο παππούλης όταν σημειώνει πως το ΑΝΟΗΤΟ "Χρόνια Πολλά" από μόνο του ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ, --αφού έτσι κι αλλιώς κανείς δεν μπορεί να προσθέσει ούτε ένα λεπτό στη ζωή μας, πόσο μάλλον πολλά χρόνια...
__Όμως το ότι θα λύσουμε το θέμα της Ελληνικής Χριστιανοσύνης αν στο "χρόνια πολλά" προστεθεί και ένα "Καλά Χριστούγεννα" επειδή έτσι κάνουν --από χρόνια έχουν πάψει αλλά ο παπούλης ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΣΗ-- οι αγγλοσάξονες πάτρωνές μας...
__Βεβαίως και είναι σημαντική η γέννηση του Χριστού όπως και ακόμη περισσότερη η ένδοξή Του ΑΝΑΣΤΑΣΗ, όμως αν όλα αυτά περιοριστούν μόνο σε μία ΑΝΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΔΗ ΕΥΧΗ, τίποτε περισσότερο από το ΜΗΔΕΝ δεν πρόκειται να προστεθεί στην πνευματική ζωή του τόπου...
__Καλή νύχτα παππούλη... και ΚΑΛΟΝ ΥΠΝΟ...
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Πολύ "εκκλησία" πίσω από τα σκάνδαλα...


Πολύ "εκκλησία" πίσω από τα σκάνδαλα...

=
Ως σημαιοφόρος της «κάθαρσης» στον ΕΟΤ εμφανιζόταν ο 39χρονος Κώστας Βασιλάκος, ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα κ. Νίκου Καραχάλιου, ο οποίος συνελήφθη μαζί με άλλα τέσσερα άτομα γιατί... προσπάθησαν να εισπράξουν περίπου 147.000 ευρώ, που υποτίθεται ότι οφείλονταν σε ξενοδοχειακή μονάδα της Σύρου.

Ο κ. Βασιλάκος, με σπουδές σε μεγάλο βρετανικό πανεπιστήμιο, είχε προϋπηρεσία σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία με βασική έδρα στην Δανία, σε μεγάλη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που είναι και ιδιοκτήτρια ΠΑΕ αλλά και στην «Αποστολή» της Εκκλησίας. Προσελήφθη στον ΕΟΤ ύστερα από πρόταση του κ. Καραχάλιου, ο οποίος επεσήμανε ότι τον είχε γνωρίσει σε κοινωνική εκδήλωση και του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη,

Ο πρώην ειδικός σύμβουλος, ο οποίος ασχολείτο και με θέματα marketing και λειτουργίας των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, είχε κατηγορήσει προσφάτως τους ταμίες του Οργανισμού για παράνομες συναλλαγές. Ο κ. Βασιλάκος επικαλείτο πόρισμα ορκωτών λογιστών για αναφερόμενες «ατασθαλίες» στον Οργανισμό και μια «μαύρη τρύπα» της τάξης των 12 εκατ. ευρώ.

Για αυτόν τον λόγο ο κ. Βασιλάκος φέρεται να απαίτησε από τους ταμίες να του παραδώσουν τα μπλοκ επιταγών που χειρίζονταν, χωρίς ωστόσο μια τέτοια πράξη να είναι στις αρμοδιότητές του αλλά και χωρίς να ενημερώσει κανέναν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αμέσως μόλις πήρε δύο μπλοκ επιταγών από τους ταμίες του ΕΟΤ, έκοψε το τελευταίο στέλεχος ενός από αυτά - τα υπόλοιπα στελέχη ήταν λευκές σελίδες ή είχαν κοπεί κανονικά από τους ταμίες - και το παρέδωσε προκειμένου να εισπραχθεί το προαναφερόμενο ποσό της κομπίνας με το ξενοδοχείο.
=

__Σχεδόν πίσω από κάθε σκάνδαλο βρίσκεται η "Ελλαδική Εκκλησία" διά των στελεχών της...
__Τι μπορεί και τι πρέπει να σκεφτεί ο παρατηρητής;
__Μήπως κάτω από το ΜΟΣΧΟΛΙΒΑΝΟ υποκρύπτεραι και ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΔΥΣΩΔΙΑ;;;
__Λέμε μήπως...
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Τα ξύλα της Κατοχής και το ΞΥΛΟ που μας χρειάζεται...


Τα ξύλα της Κατοχής και το ΞΥΛΟ που μας χρειάζεται...

==

__Παιδιά ακούγαμε τους παπούδες μας να λένε ιστορίες για τα ξύλα που έφερναν στην γερμανοκρατούμενη Αθήνα, από τα γύρω βουνά Πεντέλη, Πάρνηθα κ.λπ...
__Ήταν τότε που οι Έλληνες κατέστρεψαν από ανάγκη τα δάση του λεκανοπεδίου -- όχι για να χτίσουν ΒΙΛΕΣ αλλά για να ζεσταθούν και να μαγειρέψουν το όποιο ελάχιστο φαγητό των παιδιών τους...
__Τα ίδια έμελλε να ξαναζήσουμε εν έτει σωτηρίω 2012-2013 με την γερμανόδουλη τρικομματική μας κυβέρνηση...
__Όμως ο λαός αυτή τη φορά δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται... επειδή δεν πρόκειται για εχθρική εισβολή...
__Ο λαός ψήφισε τους πολιτικούς...
__Ο λαός "τους κρατούσε το φανάρι" για να τρώνε τα εκατομμύρια...
__Για εκείνους άξιος ο μυσθός τους... και ο λαός ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ
... ή μάλλον των επιλογών του. 

  .
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Η Επέτειος του 1912 και οι επαίτες του 2012...


Η Επέτειος του 1912 
και 
Οι Επαίτες του 2012...

==

__Καθώς κλείνει το --για πολλούς επάρατο-- έτος 2012, ο γνωστός συγγραφέας κ. Κ. Χολέβας έγραψε άρθρο με τον παραπάνω σημαδιακό και πολυσήμαντο τίτλο.
__Αφήνουμε να τον σκεφθείτε μόνοι σας και να βγάλετε ελεύθερα τα συμπεράσματά σας. 
__Αν μας γράψετε και κάποιες σκέψεις σας θα το εκτιμήσουμε ιδιαίτερα.
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com