30.10.10

Γυναίκα, Κοινωνία, Εκκλησία


"Σήμερα η γυναίκα στην κοινωνία έχει θέσεις που ήταν για άνδρες με κόστος όμως πολλές φορές να χάνει τον 'εαυτό της': Να είναι η 'κούκλα' δίπλα στον Διευθυντή, καταναλωτική- ανταγωνιστική σε βάρος της οικογένειάς της, να διαλέγει: καριέρα ή οικογένεια, να ανδροποιείται για να πάρει θέση στην εργασία. Αυτό θέλουμε;"


Ιωάννα Σαχινίδου











ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ «ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ»


Παρόλο που δεν δημοσιεύουμε σχόλια, διαβάζουμε ευχαρίστως όσα μας στέλνονται και τα λαβαίνουμε υπόψη μας. 
_______________________________________________________




Επεισόδιο σε Εκκλησία 

για την Θεία Κοινωνία!

Χαμός έγινε όταν ένα σχολείο του Αιγίου πήγε να εκκλησιαστεί και να κοινωνήσει. Μητέρα αρπάχτηκε με τη δασκάλα και ο ιερέας σε ρόλο...θεατή!
Όλα ξεκίνησαν όταν το δημοτικό σχολείο πήγε το πρωί της Τρίτης σε ναό της πόλης για εκκλησιασμό, με τη συνοδεία δύο δασκάλων. Λίγο αργότερα έφτασε στην εκκλησία η μητέρα οκτάχρονου μαθητή διαπίστωσε ότι η δασκάλα δεν άφηνε το γιο της.

«Δεν το επιτρέπω εγώ. Δεν κοινωνάει γιατί έχει πιει γάλα», ήταν η εξήγηση που έδωσε η δασκάλα στη μητέρα όταν της ζήτησε το λόγο αλλά η δασκάλα ήταν ανένδοτη. 

Οι τόνοι ανέβηκαν και λίγο έλειψε να προκληθεί σοβαρό επεισόδιο μέσα στην εκκλησία, με τη μητέρα να διαμαρτύρεται και τη δασκάλα να υποστηρίζει ότι ένα παιδί 8 χρονών που είχε πιει γάλα δεν έπρεπε να κοινωνήσει!

«Έχω ρωτήσει και τον ιερέα και μου είπε ότι δεν πρέπει να κοινωνήσει», υποστήριξε η δασκάλα. Όμως, η μητέρα έψαξε και διαπίστωσε ότι ο ιερέας δεν είχε πει κάτι τέτοιο.

Τώρα, είναι αποφασισμένη να φτάσει το θέμα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να καταγγείλει το περιστατικό και κατ' επέκταση τη δασκάλα, στην οποία αποδίδει ιδιαίτερη αυστηρότητα, όταν όπως λέει οι περισσότεροι ιερείς κοινωνούν τα μικρά παιδιά ακόμη κι όταν έχουν πιει γάλα! 


ΠΗΓΗ: SigmaLive/NewsIt http://www.sigmalive.com/news/greece/320511



ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ «ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ»

Παρόλο που δεν δημοσιεύουμε σχόλια, διαβάζουμε ευχαρίστως όσα μας στέλνονται και τα λαβαίνουμε υπόψη μας. 
_______________________________________________________

.