28.12.10

Χειρότερες από εκείνες
των αρχαίων


Το παρακάτω κείμενο είναι απόσπασμα από το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου των εν Αθήναις Καθολικών κ. Νικολάου:


(…) Τελούμε εφέτος την Εορτή των Χριστουγέννων μέσα σε ένα κλίμα διαφο­ρετικό από εκείνο των προηγουμένων ετών: Η οικονομική κρίση, αποτέλεσμα της ηθικής κρίσεως που μαστίζει όλο σχεδόν τον κόσμο και ιδιαίτερα την Πα­τρίδα μας, περιορίζει το πνεύμα της υπερκατανάλωσης που είχε επικρατή­σει μέσα σε πολλές οικογένειες τα τελευταία χρόνια. Ένα πνεύμα ελάχιστα χριστιανικό, το οποίο, εισβάλλοντας στον τόπο μας, είχε μετατρέψει τις κυ­ριότερες χριστιανικές Εορτές σε ειδωλολατρικές, χειρότερες από εκείνες των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων.

Ίσως η σημερινή κατάσταση, όσο οδυνηρή κι αν είναι, να βοηθήσει ώστε η κοινωνία μας να επιστρέψει στις χριστιανικές της ρίζες και να στραφεί προς Εκείνον, ο Οποίος ήλθε στον κόσμο μας για να μας χαρίσει τη σωτηρία και να μας δώσει την πραγματική ευτυχία και την αληθινή χαρά, την οποία κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει. (Ιωάν. 16,22) (…)[*]

+ Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος

Όποιος έχει νουν μπορεί να συμφωνήσει με τα λόγια αυτά, σε όποια εκκλησία ή φιλοσοφία και αν ανήκει. Εσύ;

[*] Πηγή: Εφημερίδα «ΚΑΘΟΛΙΚΗ». Οι υπογραμμίσεις δικές μας.
 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ «ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ»
Παρόλο που δεν δημοσιεύουμε σχόλια, διαβάζουμε ευχαρίστως όσα μας στέλνονται και τα λαβαίνουμε υπόψη μας.
_______________________________________________________
.
"Πού είναι η γραμμή...;"

Αρκετά χρόνια πριν, ένα τετράχρονο αγόρι στο εξωτερικό βρισκόταν σε κάποιο εμπορικό κέντρο με τη μητέρα του, και έκαναν κάποια ψώνια για τα Χριστούγεννα.

Εκεί είδε μια σειρά παιδιών που περίμεναν να δουν τον Άγιο Βασίλη για να βγουν φωτογραφία μαζί του ή να του ζητήσουν κάποιο δώρο.

Το παιδάκι της ιστορίας μας, ρώτησε τότε τη μητέρα του, "Μαμά, πού είναι η γραμμή για να δούμε τον Ιησού;" 

Εκείνη η συζήτηση έδωσε αφορμή για να γραφτεί το τραγούδι που παρουσιάζεται στο παρακάτω βίντεο.

Ωστόσο γέννησε σε έναν ωριμότερο άνθρωπο και μιαν άλλη απορία: «Πού είναι η γραμμή που διαχωρίζει τους χριστιανούς από τους κοσμικούς λατρευτές του καταναλωτισμού και της σαρκικής ικανοποίησης;»

Ατυχώς, στην ερώτηση του μικρού παιδιού ή μητέρα δεν μπόρεσε να δώσει την απάντηση.

Μήπως εσείς μπορείτε να δώσετε την απάντηση στην ερώτηση του μεσήλικα;Κάντε κλικ παρακάτω, για να παρακολουθήσετε το βίντεο που η ερώτηση του μικρού ενέπνευσε.

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ «ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ»
Παρόλο που δεν δημοσιεύουμε σχόλια, διαβάζουμε ευχαρίστως όσα μας στέλνονται και τα λαβαίνουμε υπόψη μας.
_______________________________________________________
.