21.6.12

Κακός οιωνός;...
==
__Σε σημάδια και οιωνούς δεν πιστεύουμε, όμως κατά την ώρα της ορκωμοσίας του νέου Πρωθυπουργού χθες το απόγευμα, η σημαία στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε μεσίστια, όπως βλέπετε στην εικόνα από την κατευθείαν αναμετάδοση του γεγονότος.
Ευχόμαστε να μην έχει καμία «προφητική» σημασία αυτό το φαινόμενο.
Είθε ο Θεός να κάνει έλεος στους Έλληνες και τα νέα τους αφεντικά (εντός και εκτός της χώρας)...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Το πήραμε το μήνυμα;
 ==

__Από την περιοδική έκδοση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας αναδημοσιεύουμε το παρακάτω ενδιαφέρον κείμενο:

ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ;
Η έκφραση και το ερώτημα έχουν καταντήσει πια ρουτίνα σε κάθε μετεκλογική περίοδο: Ο λαός μίλησε. Το έλαβαν το μήνυμα τα κόμματα; το έλαβαν οι αρχηγοί των κομμάτων; το έλαβε η πολιτεία;

Το κωμικοτραγικό είναι ότι κάθε φορά που σχολιάζονται μετεκλογικά τα αποτελέσματα των εκλογών, όλοι ισχυρίζονται πως «έχουν πάρει το μήνυμα»! Το συνηθέστερο όμως είναι ότι πολύ λίγοι προσαρμόζονται σ' αυτό το μήνυμα. Δεν φτάνει δηλαδή να διακρίνεις και να καταλάβεις ένα ξεκάθαρο μήνυμα (και οι εκλογές είναι ο καλύτερος τρόπος για να στείλει ο λαός ένα ξεκάθαρο –όσο γίνεται– μήνυμα). Το επόμενο βήμα είναι ο κάθε πολιτικός φορέας να προσαρμοστεί σ' αυτό το μήνυμα, ώστε την επόμενη φορά να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Το αν αυτό συμβαίνει πάντοτε, δεν είναι απόλυτα σίγουρο. Μπορεί να λένε πως έπιασαν το μήνυμα, αλλά δεν είναι πάντοτε βέβαιο αν προσαρμόζονται σ' αυτό.
Η Αγία Γραφή έχει κι αυτή ένα μήνυμα να στείλει στους ανθρώπους. Το στέλνει ο Θεός μέσα από τις σελίδες της. Είναι το αιώνιο μήνυμα ότι αγαπάει και σώζει τον άνθρωπο. Την αγάπη Του αυτή την απέδειξε με τον όμορφο κόσμο που έπλασε προτού δημιουργήσει τον άνθρωπο. Κι όταν ο άνθρωπος διέρρηξε τη σχέση του με τον Θεό και Τον αρνήθηκε στη ζωή του, πάλι ο Θεός έδειξε την αγάπη Του στον υπέρτατο βαθμό: πέθανε ο Χριστός πάνω στον σταυρό σαν μια αντικαταστατική θυσία για την εξιλέωση των δικών μας αμαρτιών. Για να μην πεθάνουμε εμείς, πέθανε Εκείνος, ο αναμάρτητος. Το μήνυμα που τώρα στέλνει ο Θεός στην ανθρωπότητα είναι να μετανοήσουμε για την αμαρτία μας και να ζητήσουμε τη χάρη του Θεού και τη συγχώρησή Του. Αυτό θα μας δώσει τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος να ακολουθήσουμε τον Χριστό σε μια καινούργια ζωή, απαλλαγμένη από την ενοχή και τη δύναμη της αμαρτίας. Τη δική μας καταδίκη τη σήκωσε με τον θάνατό Του στους ώμους Του ο Χριστός, και τώρα ο Θεός μάς βλέπει σαν δίκαιους. Το χαρμόσυνο αυτό μήνυμα λέγεται «ευαγγέλιο».
Το πήραμε το μήνυμα; το καταλάβαμε; Αν ναι, ζητήσαμε τη χάρη του Θεού να προσαρμόσουμε τη ζωή μας σ' αυτό; Η Βίβλος είναι το μέσον με το οποίο ερχόμαστε σε επαφή μ' αυτό το μήνυμα, και στη συνέχεια ανακαλύπτουμε το θέλημα του Θεού για την καθημερινή μας πορεία μαζί Του.
Γι' αυτό και αξίζει κάθε κόπο και θυσία να διαδώσουμε αυτό το Βιβλίο παντού, για να κοινοποιήσουμε το μεγάλο μήνυμα της αγάπης του Θεού.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Οι άλλοι φταίνε για όλα...
__Ο κ. Μάνος υπέβαλε την παραίτησή του από το κόμμα που ήταν ηγέτης.
__Ως εδώ τίποτε κακό. Τα λάθη γίνονται και πληρώνονται.
__Όμως με την επιστολή της παραίτησής του που μπορείτε να διαβάσετε πατώντας το σύνδεσμο, αποδεικνύεται ένας ακόμη από τον σωρό που ως γνήσιος Έλληνας και ηγέτης, προσπαθεί να εξηγήσει πως για όλα ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΜΜΕ, ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ, ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΛΙΤ... 
__Ο μόνος που δεν φταίει είναι ο κ. Μάνος που όλοι οι άλλοι δεν άξιζαν να τον έχουν αρχηγό τους λόγω ποιοτικής απόστασης...
Η υπόθεση του κ. Μάνου θυμίζει αποτυχημένο Διαμαρτυρόμενο ποιμένα που, κατά κανόνα, αποδίδει όλες τις ευθύνες της αποτυχίας του ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ... στα καημένα τα προβατάκια... στις ψυχούλες...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Πνευματική Αφύπνηση ή αποβλάκωση;
==
Από τη Μητρόπολη Γλυφάδας εκδόθηκε το παρακάτω μήνυμα, σχετικά με ύποπτες εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή της, όπως εξάλλου έχουν γίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας. Το αναδημοσιεύουμε για την ενημέρωσή σας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ» 

Με αφορμή την διοργάνωση του «Πανελλήνιου Φεστιβάλ Πνευματικής Αφύπνισης» στα τέλη Ιουνίου στη Βουλιαγμένη, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το εν λόγω φεστιβάλ, υπό τον τίτλο «Μεταμόρφωση και Αναγέννηση», αποτελεί εκδήλωση αποκρυφιστικού περιεχομένου που μπορεί να έχει απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες για τους συμμετέχοντες.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το «Angels House University» («Πανεπιστήμιο των Αγγέλων»), φορέα που διοργανώνει παρόμοια φεστιβάλ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Τι αντιπροσωπεύει ο τίτλος του φορέα και τι νομική κάλυψη έχει αυτός ο φορέας; Πώς θα θεραπεύσουν «κινούμενοι μέσα από τον χώρο και τον χρόνο», όπως ισχυρίζονται; Πώς θα «εργαστούν με τις ενέργειες του Μελχισεδέκ», ποιες ενέργειες είναι αυτές και πώς «θα φέρουν τις νέες κωδικοποιήσεις του DNA;»
Το πρόγραμμα του «Πανελλήνιου Φεστιβάλ Πνευματικής Αφύπνισης» είναι καθαρά αποκρυφιστικού περιεχομένου και κάνει λόγο για «διαλογισμούς, channeling (τσάννελινγκ) και ένωση με ενέργειες», πρακτικές που έχουν αποδειχθεί επικίνδυνες τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία. Να τονιστεί ότι όταν αναφέρονται σε «επικοινωνίες με αγγέλους», στην πραγματικότητα αναφέρονται σε επικοινωνίες με πνεύματα τα οποία η Γραφή αναγνωρίζει ως δαίμονες. Η συμμετοχή στο «Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πνευματικής Αφύπνισης», όπως και σε παρόμοιες εκδηλώσεις, αποτελεί πράξη ασυμβίβαστη με τη Χριστιανική ιδιότητα και άνοιγμα σε επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Επομένως, όχι συμμετοχή.
 Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Τα ψηφαλάκια...
==
__Να πώς μεταφράζονται ή εξαργυρώνονται οι επενδύσεις των κομμάτων...
__Μόνο για τους μικροσυνταξιούχους δεν υπάρχουν χρήματα... Για τις επενδύσεις των πολιτικών πάντα θα βρεθούν τα δέοντα...
__Αντιγράφουμε από το http://www.iefimerida.gr/

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου θα αλλάξει άρδην την κατανομή της κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα. Υπενθυμίζεται ότι με το νόμο Γιαννίτση, η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων ανέρχεται στο 0,75 τοις χιλίοις επί των τακτικών εσόδων του Προϋπολογισμού, αντί του 1,02 τοις χιλίοις που ήταν παλιότερα. Αν υποτεθεί ότι το 2013 τα τακτικά έσοδα φτάσουν τα 52 δισ. τότε οι οικονομικές ενισχύσεις των επτά κομμάτων που μπήκαν στη νέα Βουλή θα έχουν ως εξής.

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Το ταμείο είναι μείον!
Η Νέα Δημοκρατία που πήρε 1.825.609 ψήφους στις εκλογές θα δει να μπαίνουν στα ταμεία της 1,6 εκ. ευρώ λιγότερα από ότι το 2011. Συγκεκριμένα, όπως υπολογίζουν «ΤΑ ΝΕΑ», η κρατική χρηματοδότηση θα πέσει από τα 17 εκ. ευρώ το 2011 στα 15,4 εκ. το 2013. Παράλληλα, όμως , η Νέα Δημοκρατία έχει δάνεια ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα τελευταία χρόνια τα έσοδα από εισφορές μελών και φίλων είναι σχεδόν μηδενικά.
Κι αν τα 120 εκατομμύρια που χρωστάει η Νέα Δημοκρατία στις τράπεζες φαίνονται πολλά, τα νούμερα στο ΠΑΣΟΚ προκαλούν τουλάχιστον ίλιγγο. Το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου, με τις 755.832 ψήφους που πήρε την Κυριακή, θα λάβει μόνο 7,5 εκατομμύρια ευρώ από 21,75 εκατομμύρια που πήρε το 2011. Την ίδια ώρα όμως, έχει δάνεια και υποχρεώσεις 125 εκατομμυρίων, εκ των οποίων τα 98 εκ. αφορούν συμβάσεις που λήγουν μέσα στο 2013!
ΣΥΡΙΖΑ: Το πλούσιο πλέον κόμμα της ΑριστεράςΑντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα θα είναι ένα από τα λίγα κόμματα που θα έχει πλεόνασμα, καθώς με τις 1.655.053 ψήφους που έλαβε, η χρηματοδότησή του θα υπερτριαπλασιαστεί: Από τα μόλις 3,9 εκ. ευρώ που έλαβε το 2011 θα εκτιναχθεί στα 14,1 εκατομμύρια ευρώ το 2013, δηλαδή τα διπλά από ότι το ΠΑΣΟΚ. Μολονότι το κόμμα δεν έχει ιδιαίτερα έσοδα από συνδρομές φίλων και μελών, τα δάνειά του είναι μόλις 8 εκατομμύρια ενώ το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του είναι ιδιόκτητο. Επομένως, μπορεί να αποπληρώσει όλα τα δάνεια και να του μείνουν και άλλα 6 εκατομμύρια για να ξοδέψει το 2013...
Ευκατάστατοι θα γίνουν όμως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι με 462.456 ψήφους θα πάρουν σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ το 2013, ενώ η Χρυσή Αυγή θα βάλει στα Ταμεία της κάτι παραπάνω από 3,5 εκ. ευρώ.
Χαμένο θα είναι το ΚΚΕ που η μεγάλη μείωση της εκλογικής του δύναμης (το ψήφισαν μόλις 277.179 πολίτες από τους 517.249 του 2009) θα οδηγήσει και σε τσεκούρεμα της κρατικής επιδότησης. Από τα 5,2 εκ. ευρώ θα βρεθεί στα 3,95 εκ. ευρώ.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com