21.6.12

Το πήραμε το μήνυμα;
 ==

__Από την περιοδική έκδοση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας αναδημοσιεύουμε το παρακάτω ενδιαφέρον κείμενο:

ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ;
Η έκφραση και το ερώτημα έχουν καταντήσει πια ρουτίνα σε κάθε μετεκλογική περίοδο: Ο λαός μίλησε. Το έλαβαν το μήνυμα τα κόμματα; το έλαβαν οι αρχηγοί των κομμάτων; το έλαβε η πολιτεία;

Το κωμικοτραγικό είναι ότι κάθε φορά που σχολιάζονται μετεκλογικά τα αποτελέσματα των εκλογών, όλοι ισχυρίζονται πως «έχουν πάρει το μήνυμα»! Το συνηθέστερο όμως είναι ότι πολύ λίγοι προσαρμόζονται σ' αυτό το μήνυμα. Δεν φτάνει δηλαδή να διακρίνεις και να καταλάβεις ένα ξεκάθαρο μήνυμα (και οι εκλογές είναι ο καλύτερος τρόπος για να στείλει ο λαός ένα ξεκάθαρο –όσο γίνεται– μήνυμα). Το επόμενο βήμα είναι ο κάθε πολιτικός φορέας να προσαρμοστεί σ' αυτό το μήνυμα, ώστε την επόμενη φορά να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Το αν αυτό συμβαίνει πάντοτε, δεν είναι απόλυτα σίγουρο. Μπορεί να λένε πως έπιασαν το μήνυμα, αλλά δεν είναι πάντοτε βέβαιο αν προσαρμόζονται σ' αυτό.
Η Αγία Γραφή έχει κι αυτή ένα μήνυμα να στείλει στους ανθρώπους. Το στέλνει ο Θεός μέσα από τις σελίδες της. Είναι το αιώνιο μήνυμα ότι αγαπάει και σώζει τον άνθρωπο. Την αγάπη Του αυτή την απέδειξε με τον όμορφο κόσμο που έπλασε προτού δημιουργήσει τον άνθρωπο. Κι όταν ο άνθρωπος διέρρηξε τη σχέση του με τον Θεό και Τον αρνήθηκε στη ζωή του, πάλι ο Θεός έδειξε την αγάπη Του στον υπέρτατο βαθμό: πέθανε ο Χριστός πάνω στον σταυρό σαν μια αντικαταστατική θυσία για την εξιλέωση των δικών μας αμαρτιών. Για να μην πεθάνουμε εμείς, πέθανε Εκείνος, ο αναμάρτητος. Το μήνυμα που τώρα στέλνει ο Θεός στην ανθρωπότητα είναι να μετανοήσουμε για την αμαρτία μας και να ζητήσουμε τη χάρη του Θεού και τη συγχώρησή Του. Αυτό θα μας δώσει τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος να ακολουθήσουμε τον Χριστό σε μια καινούργια ζωή, απαλλαγμένη από την ενοχή και τη δύναμη της αμαρτίας. Τη δική μας καταδίκη τη σήκωσε με τον θάνατό Του στους ώμους Του ο Χριστός, και τώρα ο Θεός μάς βλέπει σαν δίκαιους. Το χαρμόσυνο αυτό μήνυμα λέγεται «ευαγγέλιο».
Το πήραμε το μήνυμα; το καταλάβαμε; Αν ναι, ζητήσαμε τη χάρη του Θεού να προσαρμόσουμε τη ζωή μας σ' αυτό; Η Βίβλος είναι το μέσον με το οποίο ερχόμαστε σε επαφή μ' αυτό το μήνυμα, και στη συνέχεια ανακαλύπτουμε το θέλημα του Θεού για την καθημερινή μας πορεία μαζί Του.
Γι' αυτό και αξίζει κάθε κόπο και θυσία να διαδώσουμε αυτό το Βιβλίο παντού, για να κοινοποιήσουμε το μεγάλο μήνυμα της αγάπης του Θεού.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com