23.9.11Περισσότεροι οι παχύσαρκοι
από τους υποσιτιζόμενους ! ! !

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού … σε έκθεσή της που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο Νέο Δελχί προειδοποίησε ότι οι παχύσαρκοι σε παγκόσμιο επίπεδο είναι περισσότεροι από τους ανθρώπους που υποφέρουν από υποσιτισμό, όμως το πρόβλημα του λιμού εντείνεται στο πλαίσιο της εντεινόμενης διατροφικής κρίσης.Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ερυθρού Σταυρού 1,5 δισ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υπέφεραν το 2010 από παχυσαρκία, ενώ 925 εκατ.α από υποσιτισμό. 
«Αν η ελεύθερη αγορά δημιούργησε μία κατάσταση όπου το 15% της ανθρωπότητας πεινά, ενώ το 20% είναι παχύσαρκο, τότε κάτι δεν δούλεψε καλά», επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού σε ανακοίνωσή του.
Ο διευθυντής της οργάνωσης για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού επεσήμανε ότι «το υπερβολικό φαγητό σκοτώνει σήμερα περισσότερο απ’ ό,τι η πείνα».
Το πρόβλημα του υποσιτισμού δεν οφείλεται στην έλλειψη τροφίμων στον κόσμο, αλλά στην κακή διανομή τους και στην αύξηση των τιμών τους.

Οι τιμές των τροφίμων σημείωσαν αλματώδη αύξηση το 2011 σε παγκόσμιο επίπεδο, δημιουργώντας φόβους ότι μπορεί να ξεσπάσει μία διατροφική κρίση όπως εκείνη του 2008 που είχε προκαλέσει συγκρούσεις και πολιτική αστάθεια σε πολλές χώρες.
Η αύξηση των τιμών των τροφίμων, που ο Ερυθρός Σταυρός αποδίδει μεταξύ άλλων στην κερδοσκοπία στις αγορές των πρώτων υλών και στις κλιματικές αλλαγές, θεωρείται μία από τις αφορμές για το ξέσπασμα των εξεγέρσεων που σημειώθηκαν φέτος στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
«Ένας νέος κύκλος πληθωρισμού καθιστά μεγαλύτερο αριθμό φτωχών ανθρώπων ακόμα πιο φτωχούς και τους οδηγεί σε σοβαρό υποσιτισμό», κατήγγειλε ο Ερυθρός Σταυρός.

ΠΗΓΗ: http://medicalnews.gr/
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,  
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε 

.Σωματίδια κινούνται 


ταχύτερα από το φως! (;)


Επιστήμονες του CERN ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι κατέγραψαν υποατομικά σωματίδια τα οποία ταξιδεύουν ταχύτερα από το φως, ανακάλυψη που  αν … επιβεβαιωθεί ανατρέπει έναν από τους βασικότερους νόμος  της φυσικής  που διέπουν το Σύμπαν.

Ο Antonio Ereditato, που εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο στα γαλλο-ελβετικά σύνορα μιλώντας στο Reuters ανέφερε πως μετρήσεις τριών και πλέον χρόνων έδειξαν ότι νετρίνο κινούνται 60 νανοσεκόντ γρηγορότερα από το φως σε μια απόσταση 730 χιλιομέτρων ανάμεσα στη Γενεύη και στο Γκραν Σάσο της Ιταλίας.
«Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στα αποτελέσματά μας αλλά χρειαζόμαστε και άλλους συναδέλφους μας να κάνουν τα δικά τους πειράματα και να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την ανακάλυψη μας», δήλωσε ο καθηγητής Ereditato.
Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για σημαντική αναθεώρηση της θεωρίας της ειδικής σχετικότητας που διατύπωσε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν το 1905, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει τίποτα στο σύμπαν που να ταξιδεύει πιο γρήγορα από το φως.

ΠΗΓΗ: techit.gr
Σχόλιά μας:

1. Κάθε τόσο οι επιστήμονες έρχονται και αναιρούν εκείνα που έλεγαν προ καιρού και μάλιστα σε τόσο σημαντικά και θεμελιώδη ζητήματα και αρχές όπως εν προκειμένω Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ που ελέγχει την ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

2. Είναι αξιοσημείωτο πώς ο καθηγητής Ereditato δεν αρκείται στις μετρήσεις τις δικές του και των συνεργατών του αλλά δηλώνει: "χρειαζόμαστε και άλλους συναδέλφους μας να κάνουν τα δικά τους πειράματα και να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την ανακάλυψη μας". 
Πολύ ωραίο μάθημα για όλους εκείνους τους "θεολόγους" και "ιεροκήρυκες" που τόσο εύκολα ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ, ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΝ, ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΝ και εκ των υστέρων ΑΝΑΙΡΟΥΝ τα μεγάλα τους λόγια... για να γελοιοποιηθούν στη συνέχεια...


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,  
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε 

.