14.6.14

Ψάχνεις να βρεις την αλήθεια;...

Ψάχνεις να βρεις την αλήθεια;...

.
.
ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;
-----------------------------------------------
Έχοντας γνωρίσει πολλούς ανθρώπους από διαφορετικές θρησκευτικές ομάδες, το μόνο κοινό σημείο σε όλους ήταν η ομολογία ότι «τώρα είναι στην αλήθεια». 
Αλλά μπορεί να υπάρχει τόσο διαφορετική αλήθεια, όσο π.χ. η λατρεία των εικόνων από μεγάλο μέρος «Χριστιανών» και η άρνηση μετάγγισης αίματος από τους «Μάρτυρες της Σκοπιάς» –ακόμη και αν ο άνθρωπός τους πεθαίνει;
 ==================
Υπάρχει ένας μύθος που βοηθά να καταλάβουμε περισσότερα για τούτο τα θέμα: 
Κάποιος άνθρωπος επιθυμούσε πολύ να βρει την ΑΛΗΘΕΙΑ. Μόνη του μέριμνα ήταν να ψάχνει, να ρωτάει, να πλησιάζει άλλους και πάντα να ενδιαφέρεται να βρει την ΑΛΗΘΕΙΑ. 
Μια νύχτα στο όνειρό του είδε πως βάδιζε χαμένος μέσα σε ένα πυκνό δάσος, όταν στο βάθος είδε ένα πολύ λαμπρό φως. Κατευθύνθηκε προς τα εκεί, και διαπίστωσε πως το φως έβγαινε από ένα πολυώροφο κτίριο με πολλά παράθυρα. Πλησίασε στην πόρτα, χτύπησε, αλλά κανείς δεν απάντησε. Γύρισε τότε το πόμολο και η πόρτα άνοιξε. Μπαίνοντας μέσα διαπίστωσε πως παντού υπήρχαν τραπέζια με πολλά γυάλινα λυχνάρια που έκαιγαν και η φλόγα τους δημιουργούσε αυτό το λαμπρό φως. 
Καθώς απορούσε τι μπορεί να ήταν αυτό που έβλεπε, διέκρινε στο βάθος της αίθουσας κάποιον γέρο και πλησίασε για να τον ρωτήσει. Όμως ο γέρος απάντησε: Μπορώ πρώτα εγώ να σε ρωτήσω, πώς βρέθηκες εσύ εδώ μέσα; Ο επισκέπτης μίλησε για την επιθυμία του να γνωρίσει την ΑΛΗΘΕΙΑ. Τότε ο γέρος του απάντησε: Αυτά τα λυχνάρια είναι οι ζωές των ανθρώπων και το λάδι που βλέπεις μέσα είναι το υπόλοιπο της ζωής τους. 
Όσα είναι γεμάτα, ανήκουν σε μικρά παιδιά. Όσα είναι μισογεμάτα, ανήκουν σε ενήλικες και μεσήλικες ανθρώπους. Όσα έχουν λίγο ή ελάχιστο λάδι ανήκουν σε ανθρώπους που η ζωή τους θα τελειώσει σύντομα.
Τότε ο άνθρωπος ρώτησε τον γέροντα: Είναι εδώ και το δικό μου λυχνάρι; Μπορείς να μου το δείξεις; Ο γέρος τον οδήγησε σε ένα σημείο όπου υπήρχαν δύο λυχνάρια. Το ένα ήταν γεμάτο με λάδι ως επάνω, το άλλο πλησίαζε να τελειώσει. Να το δικό σου, είπε ο γέρος, και του έδειξε το λυχνάρι που το λάδι του τελείωνε. 
Ο επισκέπτης έμεινε εκεί παρατηρώντας και συλλογιζόμενος αυτό που έβλεπε, ενώ στο μεταξύ ο γέρος απομακρύνθηκε. 
Τότε ο επισκέπτης σκέφτηκε και προσπάθησε να πάρει λίγο λάδι από το γεμάτο λυχνάρι και να το προσθέσει στο δικό του, ώστε να παραταθεί η δική του ζωή. Όμως εκείνη τη στιγμή από το βάθος ο γέρος του φώναξε: 
Εσύ είσαι που θέλεις να βρεις ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;
================
Βλέπετε πως η αλήθεια που μας αρέσει είναι εκείνη που εμείς νομίζουμε ότι ταιριάζει με το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

Ήταν για τούτο που ο Χριστός είπε πως όποιος θέλει να ακολουθήσει ΕΚΕΙΝΟΝ που είναι Η ΟΔΟΣ, ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ Η ΖΩΗ, πρέπει πρώτα να απαρνηθεί τον εαυτό του…
=================