24.7.11



Καινή Διαθήκη και Προσηλυτισμός

 

Στην ιστοσελίδα www.egolpion.com δημοσιεύθηκε σήμερα η παρακάτω καταγγελία:
 




ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ»



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ»


Στα πλαίσια της επιδρομής με την κωδική ονομασία «ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΗ 4» οι προτεστάντες της Ε.Ι.Ε αφού εφοδιάστηκαν με 58.000 Καινές Διαθήκες από την «Ορθόδοξη» Βιβλική Εταιρία στην οποία πρόεδρος είναι ο Σεβασμ. Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος, για τον «εκχριστιανισμό» της Πελοποννήσου, επισκέφθηκαν και το Άργος. Η καταγγελία που λάβαμε λέει τα εξής:

Καλησπέρα σας, 
θέλω να καταγγείλω την επιχείρηση προσηλυτισμού από την Προτεσταντική Αίρεση "Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση" στην πόλη μου το Άργος σήμεραΣάββατο 23/07/11.
Τις μεσημβρινές ώρες (γιατί άραγε;) αφέθηκαν ή κρεμάστηκαν σε πόρτες σπιτιών και καταστημάτων πλαστικές σακκούλες που έγραφαν επάνω "Ο Θεός σε αγαπάει" και μέσα περιείχαν:
  1. Φυλλάδιο με τίτλο "Πρόκληση Ζωής" μια σύντομη βιογραφία και συμπεράσματα από τη Διαδρομή & Πορεία του Κώστα Μακρή από το γιό του Ιωνάθαν Πρόεδρο της εν λόγω αίρεσης και εκπρόσωπο της οικογένειας.
  2. Επιστολή προς τους αναγνώστες που τους προτρέπει να μελετήσουν την Καινή Διαθήκη
  3. Φυλλάδιο με την επιγραφή "Γιατί..." και ένα μεγάλο "?"  στο κέντρο που μέσα εξηγεί πως και τι για την τσαντούλα που βρήκε ο αναγνώστης επίσης στο ίδιο φυλλάδιο υπάρχει και επιστολή ενδιαφέροντος όπου μπορείς να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου και να παραγγείλεις "δωρεάν" κάποια προϊόντα.
  4. Μία Καινή Διαθήκη (εγκεκριμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Ελλάδος κλπ) των εκδόσεων Ελληνική Βιβλική Εταιρείαμεταφρασμένη στην δημοτική υπό των καθηγητών Π. Βασιλειάδη, Ι. Γαλάνη, Γ. Γαλήτη και Ι. Καραβιδόπουλου.
  5. Ένας ψηφιακός δίσκος που περιέχει ηχογραφημένη την παραπάνω μετάφραση της Καινής Διαθήκης πάλι από τις εκδόσεις της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας.
Εμείς αφού εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη λειτουργία της Βιβλικής Εταιρίας η οποία βοηθάει τον προσηλυτισμό χιλιάδων Ελλήνων Ορθοδόξων σε αιρέσεις απωλείας, καλούμε τους Ορθοδόξους πιστούς της Πελοποννήσου να αντισταθούν στην προσηλυτιστική εξόρμηση των αιρετικών. Κλείστε τις πόρτες σε όποιον θέλει να σας «εκχριστιανίσει», αντισταθείτε σε όποιον αιρετικό ήρθε στα άγια χώματα της Πελοποννήσου για να σας διδάξει τον «χριστό». Ο «χριστός» των αιρετικών είναι ένας ξένος θεός που δεν έχει καμιά σχέση με τον Αληθινό Χριστό της Εκκλησία μας.


Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον    www.egolpion.com






Για πολλοστή φορά εκφράζουμε την αντίρρησή μας για τον τρόπο που η Ε.Ι.Ε. προσπαθεί ή νομίζει ότι προσπαθεί να κηρύξει το Ευαγγέλιο στους Έλληνες όπως ο παραπάνω τρόπος.

Λυπούμαστε επειδή, χωρίς να το καταλαβαίνει, δημιουργεί ΚΑΚΟ αντί για ΚΑΛΟ. Το Ευαγγέλιο είναι ΦΩΣ και ΑΛΗΘΕΙΑ και αυτό αφορά όλους όσους το επικαλούνται.

Δεν συμφωνούμε καθόλου με τις μεθόδους που περιγράφονται στο παραπάνω κείμενο (στο μέτρο που είναι αληθινές) και οι οποίες στην ουσία δίνουν μομφή στο Ευαγγέλιο (και όχι στους διανεμητές του).

Παράλληλα όμως διαφωνούμε και κατακρίνουμε τους χειριστές του egolpion.com επειδή από τη φανατική τύφλωσή τους καταντούν να ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ, όταν λένε:
  • Ο «χριστός» των αιρετικών είναι ένας ξένος θεός που δεν έχει καμιά σχέση με τον Αληθινό Χριστό της Εκκλησία μας.

Ο Χριστός, αγαπητοί ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ, όπως και ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.

Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να Τον ονομάζεται "ΞΕΝΟ ΘΕΟ"; 


Μήπως τελικά χρειάζεστε να ακούσετε τον Παύλο που κήρυξε ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ στους Αθηναίους, επειδή, δυστυχώς, από ό,τι φαίνεται, και για εσάς ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Και ένα τελευταίο, αν είχατε ελάχιστη νηφαλιότητα, θα γνωρίζατε ότι η Βιβλική Εταιρεία  είναι μία Εταιρεία που εκ του νόμου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ.

Σκοπός της Βιβλικής Εταιρείας και ο ρόλος του κ. Ιγνατίου ως Προέδρου της Βιβλικής Εταιρείας είναι ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ και ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ, όπως γινόταν τόσες δεκαετίες από τους σκοταδιστές "καθηγητές" των Οργανώσεων... 

Όσο για τα "άγια χώματα της Πελοποννήσου" αυτά προσβάλλονται όταν γίνονται εκεί ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ και άλλες ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ... αλλά τότε δεν έχετε θάρρος να φωνάξετε, ως φαίνεται...

Τα χώματα γίνονται άγια όταν εκεί τιμάται και λατρεύεται ο ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΘΕΟΣ και όχι όταν είναι ματωμένα από τις αδελφοκτόνες προδοσίες, αλληλομαχαιρώματα και εμφύλιους πολέμους, για τα οποία, δυστυχώς, έχει πολλά να λέει η Ελληνική Ιστορία όχι σπάνια με κληρικούς πρωταγωνιστές.

Δεν συμφωνούμε με τις ενέργειες αυτές της Ε.Ι.Ε. αλλά και δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε την αφροσύνη των συντακτών της παραπάνω καταγγελίας.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,  
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε 



Πώς μεταχειρίζεσαι τη Βίβλο σου;

 






Ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν στην κατοχή τους μία Βίβλο, είναι διαπιστωμένο ότι:

Υπάρχουν κάποιοι που ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΟΤΕ.

1.    Την έχουν στο εικονοστάσι ή στο κομοδίνο τους «για φυλαχτό».

2.    Την έχουν για να την βάλουν μαζί τους στο φέρετρο, όταν πεθάνουν.

3.    Την έχουν για να την δίνουν στα παιδιά τους να παίζουν.

4.    Την αφήνουν επάνω στο τραπεζάκι στο σαλόνι τους μαζί με τα άλλα διακοσμητικά μπιμπελό.

Υπάρχουν άλλοι που ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΥΧΝΑ. Αλλά:

5.    Κάποιοι την ανοίγουν κάθε τόσο για να ρίξουν μια ματιά.

6.    Άλλοι έχουν τη συνήθεια να την διαβάζουν συχνότερα.

Από αυτούς τους τελευταίους:

·         Κάποιοι την διαβάζουν εντελώς μηχανικά, «για το καλό». Στην πραγματικότητα μόνο την βλέπουν. Αν τους ρωτήσεις ΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ, δεν θυμούνται να σας πουν.

·         Άλλοι την διαβάζουν «από καθήκον». Έτσι τους είπαν στην εκκλησία και πρόθυμα συμμορφώνονται, όμως αν ρωτήσεις ΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ, συνήθως θυμούνται να σας πουν τον τίτλο της ιστορίας ή παραβολής που διάβασαν.

Υπάρχουν άλλοι που ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ. Από αυτούς:

·         Άλλοι την διαβάζουν ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Αν ρωτήσεις ΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ, συνήθως θα πουν πως ανακάλυψαν τι δεν κάνουν οι άλλοι ή τι το κάνουν στραβά.

·         Άλλοι την διαβάζουν ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ και να μπορούν να κάνουν τον έξυπνο στους συνομιλητές τους.

·         Λίγοι την μελετούν με σεβασμό και άγιο φόβο, για να πάρουν ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.


Εγώ κι εσύ, με ποια νοοτροπία πιάνουμε τη Βίβλο στα χέρια μας;

Ας το σκεφτούμε…





ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,  
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε