6.8.14

Όταν "χριστιανοί" σκοτώνουν "χριστιανούς"...

Όταν "χριστιανοί" σκοτώνουν "χριστιανούς"...

.
.
Σε ηλικία 93 ετών πέθανε προ ημερών (28-7-2014) στην Τζόρτζια των ΗΠΑ ο Theodore Van Kirk, το τελευταίο μέλος του πληρώματος του Ενόλα Γκέι, και πιλότος του αεροσκάφους που έριξε την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα.
Ο Theodore Van Kirk, γνωστός και ως ο «Ολλανδός» (Dutch) ήταν ο πιλότος του αεροσκάφους που στις 6 Αυγούστου του 1945 έριξε την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα, που σκότωσε 140.000 ανθρώπους. Τότε ήταν 24 ετών.
Είχε δηλώσει πως δεν μετάνιωνε για την επιχείρηση στην οποία συμμετείχε και την υποστήριζε ηθικά.

Τι λένε όμως οι άλλοι;
Το παρακάτω άρθρο είναι γραμμένο από τον Tony Magliano, αρθρογράφο στην Υπηρεσία Ειδήσεων της Καθολικής Εκκλησίας και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "The Pilot» πριν 4 χρόνια, στις 6-8-2010.
_______________________ 
Η καταστροφή της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι 
Πριν από εξήντα εννέα χρόνια πραγματοποιήθηκαν οι δύο πιο φρικιαστικές πράξεις στην ιστορία του πολέμου της ανθρωπότητας.
Στις 6 Αυγούστου 1945, μετά από αρκετούς μήνες βομβαρδισμών σε περισσότερες από 60 πόλεις της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένης του Τόκιο και της Οσάκα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν την πρώτη ατομική βόμβα στην πόλη Χιροσίμα, σκοτώνοντας αμέσως περίπου 80.000 ανθρώπους, ενώ μέχρι το τέλος του έτους άλλοι 60.000 πέθαναν από τη ραδιενέργεια και τα τραύματά τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στις 140.000. Σχεδόν όλοι ήταν άμαχοι. Στις 9 Αυγούστου του 1945, οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν μια δεύτερη ατομική βόμβα στην πόλη Ναγκασάκι, σκοτώνοντας περίπου 80.000 ανθρώπους και εκμηδενίζοντας τα δύο τρίτα των Ρωμαιοκαθολικών της Ιαπωνίας.
Ο π. George Zabelka, εφημέριος στους αεροπόρους που έριξαν τις ατομικές βόμβες, εξέφρασε αργότερα λύπη για την αποτυχία του να "καταδικάσει αυτές τις στρατιωτικές αποστολές». Σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό Sojourners, ο π. Zabelka είπε, "Μου είχαν κάνει πλύση εγκεφάλου!", αναφερόμενος στις ατομικές εκρήξεις και τους βομβαρδισμούς. Πρόσθεσε, "Όλη η δομή της κοσμικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής κοινωνίας μου είπαν σαφώς πως ήταν εντάξει για τους Ιάπωνες να δεχτούν αυτό το χτύπημα".
Ο Πρόεδρος Harry S. Truman ισχυρίστηκε ότι η ρίψη των ατομικών βομβών ήταν αναγκαία για να σωθούν οι ζωές ενός εκατομμυρίου Αμερικανών στρατιωτών που θα είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια μιας απόβασης στην Ιαπωνία. Αλλά η δήλωση του Τρούμαν ήταν σκηνοθετημένη. Δεν είχε καμία απολύτως πραγματική βάση. 
Στην πραγματικότητα, τα γεγονότα δίνουν μια πολύ διαφορετική εικόνα.
Ο Ναύαρχος William D. Leahy, επιτελάρχης των προέδρων Franklin D. Roosevelt και Τρούμαν, έγραψε στο βιβλίο του "I Was There» ότι "ένα μεγάλο μέρος του ιαπωνικού ναυτικού ήταν ήδη στον πυθμένα της θάλασσας. Η συνδυασμένη επίθεση του Ναυτικού, του Στρατού και της Αεροπορίας, είχε φέρει την Ιαπωνία σε μια θέση που θα έφερνε νωρίς την αναπόφευκτη παράδοσή της.... 
"Ήταν η γνώμη μου, και την υποστήριξα έντονα στους Αρχηγούς των Επιτελείων, ότι καμία σημαντική χερσαία εισβολή στην ιαπωνική στεριά δεν ήταν αναγκαία για να κερδίσουμε τον πόλεμο ... Εξάλλου κανείς ποτέ δεν είχε εγκρίνει να γίνει τέτοια εισβολή". 
Η πιο εξουσιοδοτημένη μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ήταν η United States Strategic Bombing Survey, η οποία ήταν υπεύθυνη για την επιλογή των στόχων για τους βομβαρδισμούς. Στο μεταπολεμικό έγγραφο της με τίτλο "Η Σκιά της Χιροσίμα», φέρεται να δήλωσε ότι: "Οι ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι δεν νίκησαν την Ιαπωνία. 
"Είναι η γνώμη της Έρευνας ότι σίγουρα πριν τις 31 Δεκεμβρίου 1945 ... η Ιαπωνία θα είχε παραδοθεί ακόμη και αν δεν είχαν πέσει οι ατομικές βόμβες ... και χωρίς καμία εισβολή". 
Μια ειλικρινής, ώριμη εξέταση της συνείδησης δεν μπορεί παρά να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ρίξιμο των ατομικών βομβών από την Αμερική στην Ιαπωνία ήταν στρατιωτικά άσκοπο και σοβαρά ανήθικο. 
Και κάθε μελλοντική χρήση πυρηνικών όπλων επίσης θα είναι ηθικά απαράδεκτο. 
Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας ο καθένας από εμάς να ζητήσουν από τους Γερουσιαστές της περιοχής μας, να ψηφίσουν για την επικύρωση της νέας Συνθήκης Μείωσης των Στρατηγικών Όπλων. 
Επίσης, να τους παροτρύνουμε να μειώσουν σημαντικά και να μην επεκτείνουν τα πυρηνικά όπλα όλων των κατηγοριών.
Κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης στο Πανεπιστήμιο του Georgetown το 2007, ο Αρχιεπίσκοπος του Ναγκασάκι Joseph M. Takami, ο οποίος ήταν στη μήτρα της μητέρας του την ημέρα που οι ΗΠΑ έριξαν την ατομική βόμβα στο Ναγκασάκι και κατέστρεψαν εκείνη την πόλη, δήλωσε ότι η άμεση εμπειρία της ατομικής βόμβας δίδαξε τους Ιάπωνες "ένα πολύτιμο μάθημα μη βίας ως τρόπο ζωής, μια πεποίθηση, μια πίστη και μια αδιαφιλονίκητη δέσμευση». 
Η πλειοψηφία των Ιαπώνων, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν είναι Χριστιανή, καταλαβαίνουν πολύ καλύτερα τα διδασκαλία μη βίας του Ιησού από ό,τι οι περισσότεροι Χριστιανοί.
Ειλικρινά, ποιους θα βομβάρδιζε ποτέ ο Ιησούς;


----------------------
Μια τραγική ειρωνεία:  
Στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι σκοτώθηκαν από «χριστιανούς» Αμερικανούς οι περισσότεροι χριστιανοί της Ιαπωνίας. 
Παρόμοια και στους σύγχρονους πολέμους στη Μέση Ανατολή, σκοτώνονται και εξορίζονται οι περισσότεροι χριστιανοί.  
Με άλλα λόγια οι «χριστιανοί» γίνονται αιτία για να εξοντώνονται και να υποφέρουν άλλοι «χριστιανοί».


=================