10.11.11


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;

Πολλοί άνθρωποι αποκαλούνται χριστιανοί στην χώρα μας, αν και ο τρόπος της ζωής τους δεν το αποδεικνύει.
«Μπορεί να θεωρούμε τον εαυτό μας Χριστιανό, όταν δεν ακολουθούμε τη διδασκαλία του Χριστού και η ζωή μας δεν είναι σύμφωνη με όσα δίδαξε ο Χριστός και δεν μοιάζει ούτε από μακρυά με τη ζωή Του;»
Ο Ιησούς Χριστός δεν ζητάει οπαδούς της χριστιανικής «ιδεολογίας», αλλά πιστούς μαθητές Του! Ανθρώπους αποφασισμένους να Τον ακολουθούν βάζοντας Αυτόν πάνω απ’ όλα, μην λογαριάζοντας το κόστος. Πάνω από συγγενικούς δεσμούς, πάνω από την εργασία, πάνω από τα χόμπυ μας, πάνω από τον κόσμο, πάνω από την βόλεψή μας, πάνω από το εγώ μας. __Ο Ιησούς το είπε ξεκάθαρα: «Αυτός που αγαπάει τη ζωή του θα τη χάσει, αυτός όμως που τη ζωή του δεν τη λογαριάζει όσο κρατάει αυτός ο κόσμος, θα τη φυλάξει για την αιώνια ζωή. Όποιος θέλει να με υπηρετεί ας ακολουθεί το δικό μου δρόμο, κι όπου είμαι εγώ, εκεί θα είναι κι ο δικός μου υπηρέτης. Κι ο Πατέρας μου θα τιμήσει όποιον με υπηρετεί» (Ιωάννης 12:25-26).
__Πόσοι είμαστε πρόθυμοι να χάσουμε τη ζωή μας σ’ αυτόν τον κόσμο, προκειμένου να ακολουθήσουμε τον Χριστό; Αν πάρουμε την απόφαση να γίνουμε πραγματικά μαθητές Του, τότε θα μπορούμε να λέμε «πέθανε ο κόσμος για μένα κι εγώ για τον κόσμο» (Γαλάτες 6:14). Η ζωή μας θα είναι ο Χριστός και μόνον. Το μόνο μας μέλημα να ευαρεστούμε Εκείνον. Ο Ιησούς «πέθανε για χάρη όλων, κι αυτό σημαίνει ότι όσοι ζουν δεν μπορούν να ζουν πια για τον εαυτό τους, αλλά για κείνον που πέθανε κι αναστήθηκε γι’ αυτούς» (Β’ Κορ. 5:15).
__Άραγε έχουμε βάλει τον Χριστό πάνω από καθετί άλλο στη ζωή μας, ακόμα και από την ίδια μας την ζωή ή ακόμα και πάνω από τα υπάρχοντά μας (Λουκάς 14:26,33);
__Τι θα απαντήσουμε στην φωνή του Κυρίου μας: «Γιατί με προσφωνείτε Κύριε!!, Κύριε!! και δεν εφαρμόζετε αυτά που σας λέω;» Λουκάς 6:46.
__Σε μια εποχή που κυκλοφορούν πολλές διδασκαλίες που «γαργαλίζουν την ακοή» και νοθεύουν το μήνυμα του Ευαγγελίου του Χριστού, ο Κύριος μας καλεί να απαρνηθούμε τον εαυτό μας, και να ακολουθήσουμε Εκείνον: «Όποιος θέλει να με ακολουθήσει, ας απαρνηθεί τον εαυτό του, ας σηκώσει το σταυρό του κι ας με ακολουθεί. Γιατί όποιος θέλει να σώσει τη ζωή του θα τη χάσει? όποιος όμως εξαιτίας μου χάσει τη ζωή του, θα τη βρεί» (Ιωάννης 16:24-25). 
Ποια θα είναι η δική σας ανταπόκριση στην πρόσκληση που σας κάνει ο Ιησούς να γίνετε μαθητές Του;


Άγιοι αλλά όχι Όσιοι *
Προσφάτως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα USA Today ένα άρθρο για την κατάσταση των χριστιανών στην Αμερική με βάση μια μελέτη της ερευνητικής ομάδας Barna.
__Σύμφωνα με αυτό, περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ υποστηρίζουν ότι είναι Χριστιανοί και θα πάνε στον ουρανό, όμως ακολουθώντας τους δικούς τους ηθικούς κώδικες και απορρίπτοντας τις παραδοσιακές θρησκευτικές δεσμεύσεις.
__Στο άρθρο, ο George Barna, λέει: «Είμαστε μια κοινωνία σχεδιασμένη στα μέτρα μας. Θέλουμε τα πάντα προσαρμοσμένα στις προσωπικές μας ανάγκες -τα ρούχα, το φαγητό, η παιδεία μας»
Και το άρθρο συνεχίζει για να συνδέσει αυτή την τάση με τη θρησκεία.
__Σε ένα νέο βιβλίο του Barna, όλα τα πορίσματα σχετικά με τις πρακτικές της πίστης κατρακυλούν προς τα κάτω, εκτός από τις σκέψεις για τη μεταθανάτια ζωή. Περισσότεροι σήμερα ισχυρίζονται ότι έχουν δεχτεί τον Χριστό (41% το 2011 έναντι 35% το 1991), όμως λιγότεροι πηγαίνουν στην εκκλησία (40% το 2011 έναντι 49% το 1991). 
__Η μελέτη της Αγίας Γραφής, ο εθελοντισμός στην εκκλησία, η παρακολούθηση διδασκαλίας και η πίστη στην βιβλική αξιοπιστία επίσης έχουν μειωθεί.
__Και ο Barna κατέληξε: 
"Οι άνθρωποι λένε, «Πιστεύω στον Θεό. Πιστεύω ότι η Βίβλος είναι ένα καλό βιβλίο. Και ύστερα πιστεύουν και κάνουν ό,τι θέλουν».
Μήπως αυτή η εικόνα σου
είναι επίσης γνωστή και εδώ στην Ελλάδα;
Μήπως αφορά και εσένα προσωπικά;


[*] Όσιος = ο σύμφωνος με τον θείο νόμο, ο αφιερωμένος στον Θεό.

_____________________________________
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com   

Μεταξύ κατεργαρέων

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) έχει μεγάλους σκοπούς στο καταστατικό του και στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ο.Δ.Δ.Α.) τα οποία θα μπορούσαν να είναι σωτήρια για όλους αν ποτέ εφαρμόζονταν...
__Όμως τα μεγάλα λόγια απλώς γράφονται για να χορταίνουν τους φαντασιόπληκτους και να τυφλώνουν τους οραματιστές. Στην πράξη όλα γίνονται διαφορετικά!!!
__Διαβάστε, συνεπώς, τα παρακάτω και ιδιαίτερα τα σημειωμένα με κόκκινο. Κάτι θα μάθαιτε από ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ.

Τα σχόλια δικά σας!
_____________________________________
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com   


Μεταξύ κατεργαρέων...

Ενδιαφέρουσα είναι η συνέντευξη του Γερμανού καθηγητή κ. Albrecht Ritchl που δημοσίευσε η εφημερίδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ (13-10-2011) για τη στάση της Γερμανίας έναντι των άλλων ευρωπαϊκών κρατών και της Ελλάδας:

Δεν μπορούμε να υπογράψουμε τις θέσεις του κ. καθηγητή, όμως κάποιοι ακόμη θρηνούν τους νεκρούς τους από τα γερμανικά στρατεύματα όπως και τις ταλαιπωρίες αρκετών μεταναστών εργατών που εξασφάλισαν τη σημερινή ευημερία της Ντόιτσλαντ.
__'Οχι βέβαια πως σαν λαός εμείς είμαστε καλύτεροι, αλλά μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια... όπως λέει η παροιμία...
_____________________________________
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com